ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SOULVANITY



Θα θέλαμε να μάθουμε πως ξεκίνησε η όλη φάση με τη μπάντα και τι έγινε ώστε να φτάσουν οι Soulvanity στην τελική τους μορφή.
 
Εγώ (Σάκης, drums) μαζί με τον Ηλία(κιθάρα) και τον Στέλιο (φωνή) ήμασταν σε μια μπάντα με την οποία τζαμάραμε σε διασκευές και κάναμε κάποια live για περίπου 2 χρόνια. Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα, δηλαδή να γράψουμε δικό μας υλικό είδαμε (αν και το ξέραμε από νωρίτερα) ότι δεν είχαμε τα ίδια μουσικά γούστα με τα άλλα δύο μέλη της μπάντας, οπότε τον Ιανουάριο του 2011 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε οι τρεις μας σε αναζήτηση νέων μελών για να φτιάξουμε την μπάντα που είμαστε τώρα. Σχετικά πολύ σύντομα ο Κώστας (κιθάρα) προσχώρησε στην μπάντα και ουσιαστικά τότε ήταν που οι SoulVanity ξεκίνησαν τις πρώτες πρόβες. Πρώτα με διασκευές για το λεγόμενο ‘’δέσιμο’’ και μετά σιγά σιγά αρχίσαμε να δουλεύουμε σε δικές μας ιδέες. Παράλληλα δοκιμάσαμε 1-2 μπασίστες αλλά δεν ταιριάξαν στο vibe της μπάντας μέχρι που τζαμάραμε με τον Δημήτρη τον Μάρτιο του 2012 και από κει και πέρα ήμασταν full μπάντα! Η συγκεκριμένη σύνθεση διήρκεσε μέχρι και την ολοκλήρωση του τωρινού μας άλμπουμ μιας και ο Κώστας αποχώρησε από την μπάντα για επαγγελματικούς λόγους και μετακόμισε στην Αθήνα. Τη θέση του πήρε ο Μαντέλλος τον Νοέμβριο του 2015 και συνεχίζουμε  από τότε full on!

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Για το όνομα της μπάντας κάναμε αρκετό brainstorming μεταξύ μας για αρκετό διάστημα αλλά κανένα όνομα που έπεφτε στο τραπέζι δεν έπαιρνε και τις 5 ψήφους, μέχρι που κάποιος από την μπάντα πρότεινε για αρχική λέξη το Soul και εγώ είπα το Vanity. Tα κολλήσαμε και μας άρεσε όλους. Βγάζει κατά τη γνώμη μας μια σκοτεινιά, μια μελαγχολία, κάτι που θέλουμε να βγάζει και η μουσική μας.

Ποιες είναι οι κύριες επιρροές σας από μπάντες του εξωτερικού αλλά και της χώρας μας;
 
Καθώς και οι 5 της μπάντας έχουμε αρκετά διαφορετικές επιρροές μεταξύ μας, θα σου αναφέρουμε αυτές που έχουμε κοινά αποδεκτές. Από Ελλάδα σίγουρα Rotting Christ και Septic Flesh και από εξωτερικό Paradise Lost, Black Sabbath, Metallica, Faith No More.

Που κινείστε μουσικά;
 
Αυτό και αν είναι δύσκολο να περιγράψουμε!! Και αυτό γιατί δεν πιστεύουμε ότι ανήκουμε καθαρά σε κάποια κατηγορία του metal. To ίδιο μας έχουν πει και διάφοροι φίλοι της μπάντας που έχουν ακούσει τα τραγούδια μας, το οποίο φυσικά το εκλαμβάνουμε σαν κάτι πολύ θετικό. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι στα αφτιά του κόσμου δεν θυμίζουμε έντονα κάποια άλλη μπάντα, κάτι το οποίο στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο να συμβεί με τις τόσες άπειρες μπάντες που υπάρχουν εκεί έξω! Απ’ την άλλη, αν θέλουμε να προσδιορίσουμε (σχετικά πάντα) το στυλ της μουσικής μας, θα λέγαμε ότι παίζουμε heavy/dark/melodic metal.

Έχετε ετοιμάσει την νέα σας δουλειά με τίτλο Inner Unrest, μιλήστε μας λίγο γι' αυτή.
 
Ο δίσκος τιτλοφορείται Inner Unrest, είναι ο πρώτος full length δίσκος μας (προηγήθηκε το ομώνυμο demo μας το 2013), κυκλοφόρησε τον Μάϊο του 2016 και ουσιαστικά είναι η φυσική συνέχεια του demo μας. Με το που κυκλοφορήσαμε το demo τον Νοεμβ. του 2013, συνεχίσαμε να γράφουμε υλικό καθώς ο απώτερος σκοπός μας ήταν η κυκλοφορία full length δίσκου. Από τον Ιαν. του 2014 έως και τον Οκτ. του 2014 γράφαμε υλικό, από το οποίο βγάλαμε 5 νέα κομμάτια και μαζί με 3 από τα 4 του demo τα οποία λίγο αλλάξαμε σε κάποια σημεία, ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε από τις αρχές του 2015. Οι ηχογραφήσεις του δίσκου έγιναν κυρίως στα Infected studios με παραγωγό τον George Infected ο οποίος έκανε την μίξη και το mastering του δίσκου και διήρκεσαν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πόσο καιρό σας πήρε για να την ετοιμάσετε; 
 
Συμπεριλαμβάνοντας και την σύνθεση των τραγουδιών μαζί με την ηχογράφηση-μίξη-mastering, μας πήρε συνολικά ενάμιση χρόνο η όλη διαδικασία.



Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές έχει σε σχέση με το Demo SoulVanity του 2013; Και πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Από μουσικής πλευράς, δεν υπάρχουν ιδιαίτερα κάποιες διαφορές γιατί τα κομμάτια του δίσκου είναι σαν φυσική συνέχεια των αυτών που υπήρχαν στο demo και εξάλλου όπως αναφέραμε παραπάνω, 3 από τα 4 τραγούδια του demo ξαναηχογραφήθηκαν με κάποιες μικρές αλλαγές για τον δίσκο. Απλά μετά την κυκλοφορία του  demo, όσο αφορά το υλικό που γράψαμε και κατέληξε να μπει στον δίσκο, ήμασταν λίγο πιο προσανατολισμένοι στο ύφος των τραγουδιών που θέλαμε να μπουν στον δίσκο. Δεν άλλαξε κάτι στην τεχνοτροπία. Διαφορά υπάρχει στον ήχο των 2 κυκλοφοριών μας, καθώς το demo το ηχογραφήσαμε ουσιαστικά μόνοι μας και την μίξη μαζί με το mastering την έκανε ένας φίλος μας που ερασιτεχνικά ασχολείται με αυτό το αντικείμενο. Λίγο πριν ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις του δίσκου, είχαμε ήδη αποφασίσει ότι θα την όλη διαδικασία θα την κάναμε με κάποιον επαγγελματία του είδους, το πρόσωπο που καταλήξαμε ήταν ο George Infected, άκουσε λίγο το υλικό που είχαμε γραμμένο από πρόβες και από κοινού αποφασίσαμε να συνεργαστούμε. Οπότε ο ήχος του δίσκου είναι αυτός που θέλαμε να βγάλουμε τηρουμένου πάντα βέβαια του budget που είχαμε να διαθέσουμε.

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχετε θέσει μετά την κυκλοφορία αυτή;
 
Προφανώς να διαδώσουμε την μουσική του δίσκου μας σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορούμε με πολλά live εντός αλλά και εκτός της πόλης μας, αλλά και μέσω του internet που είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, εφόσον βέβαια χρησιμοποιείται με μέτρο!

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική metal σκηνή; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να ξεπεράσει τις δυσκολίες των καιρών μας και να αναδειχθεί;
 
Η ελληνική underground metal σκηνή πραγματικά όσο αφορά το συνθετικό κομμάτι, δηλαδή την σύνθεση τραγουδιών, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αλλά και αμερικάνικη αντίστοιχη σκηνή. Γνωρίζουμε μπάντες που όταν ακούσεις το υλικό τους παθαίνεις πλάκα! Το μείον στη χώρα μας σε σχέση με τις αντίστοιχες σκηνές του εξωτερικού πιστεύουμε ότι ήταν και ακόμα ως ένα βαθμό είναι η όχι και τόσο καλή παραγωγή των δίσκων, που μάλλον οφείλεται στην τεχνογνωσία αλλά και στα μηχανήματα που έχουμε εδώ. Μιλάμε πάντα βέβαια για την underground σκηνή και όχι για την mainstream metal σκηνή μας, η οποία είναι σε υψηλά standards!! Tώρα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε η πλειοψηφία, είναι θα λέγαμε ο περιορισμένος αριθμός μαγαζιών που υποστηρίζουν αυτή την σκηνή και ακόμα χειρότερα είναι το όλο attitude αυτών (με ελάχιστες εξαιρέσεις, ας μην μπούμε σε ονόματα τώρα) των ιδιοκτητών που σου δείχνουν ότι δεν τους ενδιαφέρει να προωθήσουν αυτή την σκηνή. Επίσης άλλη δυσκολία στο να αναδειχθείς είναι και ο άπειρος αριθμός των συγκροτημάτων που υπάρχουν με τις ίδιες βλέψεις με το δικό σου συγκρότημα, τεράστιος δηλαδή ανταγωνισμός. Από την άλλη αυτές οι δυσκολίες αποτελούν και κίνητρο να τις ξεπεράσεις για να ξεχωρίσεις από την πλειοψηφία. Πάντως το σίγουρο είναι ότι για να στρέψεις το ενδιαφέρον του κόσμου πάνω σου, πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου πάνω στη σκηνή, να δίνεις εκρηκτικά live και να μην πηγαίνεις πάντα με το αντίστοιχο ρεύμα της εποχής, γιατί όπως όλοι ξέρουμε ακόμα και στο metal υπάρχουν μόδες.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;
 
Θα θέλαμε να ακούσετε τον δίσκο μας με ένα από τους διάφορους τρόπους που είναι διαθέσιμος, ελπίζουμε να σας αρέσει, πιστεύουμε ότι είναι κάτι λίγο διαφορετικό από την πλειοψηφία των κυκλοφοριών στην μουσική μας αυτόν τον καιρό και επίσης να συνεχίζετε (συνεχίζουμε) να υποστηρίζετε την underground ελληνική σκηνή. Spread the word!

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου