ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ KICKING NERVE



Πως σχηματίστηκαν οι Kicking Nerve;
 
Οι Kicking Nerve σχηματίστηκαν ουσιαστικά όταν μια παρέα ανθρώπων πίνοντας μπύρες και ακούγοντας την αγαπημένη της μουσική κάπου στα Εξάρχεια γύρω στο 2011, αποφάσισε να αποτυπώσει τις μουσικές της ‘ανησυχίες’ με τη δημιουργία μπάντας. Το γεγονός αυτό, το ότι η μπάντα είναι ουσιαστικά ‘παιδί’ μιας παρέας ανθρώπων με πολύ στενές φιλικές σχέσεις, δημιούργησε το πλεονέκτημα της ομαλής αντικατάστασης κάποιων μελών που λόγω αυξημένων προσωπικών υποχρεώσεων δεν μπορούσαν να προσφέρουν τον απαιτούμενο χρόνο, με άτομα μέσα από την ίδια την παρέα. Έτσι φτάσαμε στο 2015 όπου η τωρινή σύνθεση (Άγγελος-κιθαρα, Γωγώ-μπάσο, Δημήτρης-φωνή, Μάνος-τύμπανα) χρησιμοποίησε το ήδη υπάρχον υλικό και προσθέτοντας καινούριο θα προχωρήσει στην ηχογράφηση του πρώτου δίσκου στο άμεσο μέλλον, με συμμετοχή και των παλαιότερων μελών που παραμένουν πολύ κοντά στις δραστηριότητες της μπάντας. 

Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο όνομα;
 
Η ονομασία ουσιαστικά περιγράφει αυτό το φαινόμενο, όπου κάποιο νεύρο συσπάται από μόνο του χωρίς κάποιον προφανή λόγο, ή στόχο. Μεταφέροντας  αυτό το φαινόμενο στην ανθρώπινη συμπεριφορά σίγουρα θα συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν ενέργειες που δεν δικαιολογούνται ή δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο στόχο, μπορούν όμως να αλλάξουν την ζωή μας ή ακόμα και την ροή της ιστορίας. Αυτό μπορεί να περιγράψει επίσης και ένα άτομο το οποίο δεν ακολουθεί την συμπεριφορά ενός συνόλου, αλλά με την φαντασία του προσθέτει κάτι διαφορετικό. Όλο αυτό το κόνσεπτ μας άρεσε και έτσι προχωρήσαμε στην επιλογή της συγκεκριμένης ονομασίας.

Οι επιρροές σας σαν μπάντα και σαν μουσικοί;
 
Οι επιρροές μας έχουν σαν αφετηρία την underground σκηνή, κυρίως punk, post-punk και dark wave, που εκτείνεται από το 1977 έως το 1982, αλλά ατομικά υπάρχουν πολλά και διαφορετικά ακούσματα τα οποία έχουμε αντιληφθεί πως βρίσκουν τρόπο να ‘τρυπώσουν’ όταν συνθέτουμε κάποιο κομμάτι. Παράλληλα όμως παρακολουθούμε στενά και την σύγχρονη underground σκηνή, η οποία κατά την γνώμη μας είναι πολύ αξιόλογη.

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Οι στίχοι συνήθως προκύπτουν από κάποια θέματα ή εμπειρίες που έχουν συζητηθεί από όλους μας, οπότε σίγουρα μιλάμε για ομαδική δουλειά.

Στιχουργικά ποια θεματολογία σας επηρεάζει περισσότερο;
 
Στιχουργικά ασχολούμαστε κυρίως με κοινωνικά φαινόμενα και τάσεις που επηρεάζουν τις ζωές μας, επικεντρώνοντας όμως στον άνθρωπο. Πιστεύουμε δηλαδή πως ο σύγχρονος άνθρωπος είναι απαραίτητο πλέον να κάνει μια ενδοσκόπηση κ να συνειδητοποιήσει ότι πριν ασχοληθεί με τον κοινωνικό του περίγυρο είναι αναγκαίο να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Χρησιμοποιώντας λοιπόν αυτό σαν βάση προσπαθούμε να περιγράψουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, πάντα υπό την δική μας οπτική γωνία.


Υλικό σας υπάρχει; Και αν ναι που μπορούμε να το βρούμε;
 
Προς το παρόν υπάρχουν τρία demo κομμάτια στο Youtube τα οποία ηχογραφήθηκαν κατά την διάρκεια των προηγούμενων ετών, για να δώσουμε μια ιδέα πάνω κάτω που κινούμαστε. Αυτά τα κομμάτια θα υπάρχουν και στον δίσκο που θα βγει σύντομα, με αλλαγές όμως και στην δομή και φυσικά και στην παραγωγή τους.

Κατά την γνώμη σας σε πιο κοινό πιστεύετε ότι απευθύνεται το σχήμα;
 
Σίγουρα στο κοινό που ασχολείται με τον underground χώρο, χωρίς αυτό να αποκλείει φυσικά όποιον αισθανθεί ότι ταυτίζεται με την μουσική και τον στίχο μας ανεξαρτήτως ακουσμάτων.

Τι έχετε σχεδιάσει για το άμεσο μέλλον;
 
Το άμεσο μέλλον περιλαμβάνει την ηχογράφηση του υλικού μας και την κυκλοφορία του πρώτου μας δίσκου, καθώς και την προώθησή του μέσω συναυλιών που επιδιώκουμε να είναι πολλές για να μπορέσουμε να μοιραστούμε αυτό που νιώθουμε με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

Θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο ξένο ή κάποιο ελληνικό group;
 
Ήδη υπάρχει φιλική σχέση και συνεργασία με κάποια εγχώρια γκρουπ με σκοπό την διοργάνωση κοινών συναυλιών και κάποιων άλλων μουσικών projects. Φυσικά θα μας ενδιέφερε να γίνει το ίδιο και με κάποια μπάντα από το εξωτερικό και σίγουρα θα το επιδιώξουμε.

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;
 
Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί πραγματικά νιώθουμε ότι η εγχώρια σκηνή πλέον έχει φτάσει στα υψηλά επίπεδα παλαιότερων εποχών και πλέον αναγνωρίζεται η ποιότητα των συγκροτημάτων και εκτός Ελλάδας. Γενικά υπάρχει ένας οργασμός, με συναυλίες και μουσικές βραδιές που διοργανώνουν πολλές αξιόλογες μπάντες ενώ παράλληλα η τεχνολογία βοηθάει και στην ποιότητα παραγωγής ηχογραφήσεων αλλά και προώθησης, κάτι που συνδέεται και με την δική σας προσπάθεια για την ανάδειξη αυτής της σκηνής. Αυτό δείχνει ότι γίνεται κάτι καλό και από την πλευρά μας νιώθουμε τυχεροί που βιώνουμε αυτήν την εξέλιξη και είμαστε μέρος της.

Τι εύχεστε στους επισκέπτες που θα διαβάσουν την συνέντευξη σας;
 
Το γεγονός ότι επισκέπτονται την σελίδα σας σημαίνει ότι είναι ήδη μέρος αυτής της μουσικής σκηνής, οπότε ίσως η μόνη ευχή που μπορούμε να δώσουμε είναι να συνεχίσουν να έχουν την δυνατότητα να την παρακολουθούν και να εκφράζονται μέσω αυτής. Και μια συμβουλή: αν νιώσετε κάποιο Νεύρο να κλωτσάει, μην πάρετε παυσίπονο....

Παιδιά ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου