ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MIASMAL SABBATHΠοια ήταν η προσωπική ανάγκη που σας ώθησε στην δημιουργία των Miasmal Sabbath;
 
Νομίζω πως ο διακαής πόθος του κάθε μουσικού είναι να καταφέρει να μετουσιώσει και να αποτυπώσει τις ιδέες κ τη φαντασία του στις δημιουργίες του, λέγοντας αυτό σαν βασική αρχή δε θα μπορούσα να μην αξιοποιήσω τις ιδέες αυτές οι οποίες έψαχναν απεγνωσμένα ανθρώπους να τις εκτελέσουν και να τις δώσουν ζωή στο στουντιακό περιβάλλον αρχικά και εν ευθετώ χρόνο και συναυλιακά. Το δυσκολότερο κομμάτι είναι να βρεθούν οι κατάλληλοι γι' αυτή τη "δουλειά" και σε τελική ανάλυση να ταιριάξουμε και σαν άνθρωποι πάνω απ' όλα, βεβαίως και σ' αυτό στάθηκα αρκετά τυχερός ανακαλύπτοντας τον Ορφέα κ το Χρήστο, για να πλαισιώσουν το όραμα των Miasmal Sabbath.

Το όνομα πως προέκυψε;
 
Για αρκετό καιρό δε χρησιμοποιούσαμε καθόλου όνομα, καθώς θεωρούμε πως δε χρειάζεται να βιαστεί κάποιος να βαφτίσει τη μπάντα του απλά κ μόνο για να το κάνει αλλά πρέπει να αφήσει τη μουσική να ωριμάσει κ να δείξει το δρόμο κ το όνομα θα έρθει κατά κάποιο τρόπο σαν από μηχανής θεός κ θα ταιριάξει. Βέβαια, κάναμε δοκιμές με κάποια ονόματα τον πρώτο καιρό αλλά μόνο μεταξύ μας οι τρεις της μπάντας. Νομίζω πως τελικά ταίριαξε μας αρέσει και μας χαρακτηρίζει το όνομα της μπάντας.

Ποιοι είναι αυτοί που έχουν επηρεάσει την μουσική σας;
 
Μεγάλη κουβέντα το θέμα των επιρροών στη μουσική οπότε θα αρκεστώ να πω πως η παλέτα των επιρροών μας έχει μεγάλη γκάμα κ δεν βάζει ταμπέλες κ σύνορα. Ακούμε από παλιομοδίτικο punk rock μέχρι ακραίο black metal καθώς κ από hip-hop μέχρι ψυχεδελικό progressive rock. Σίγουρα κάποια θέματα θα είναι ποιο εμφανή από άλλα ακούγοντας μας αλλά κ αυτό από κυκλοφορία σε κυκλοφορία δε μένει ίδιο, αλλάζει κ εξελίσσεται ανάλογα τα γούστα μας στην εκάστοτε χρονική περίοδο. Το μόνο που μπορώ με σιγουριά να πω είναι πως θα είμαστε πάντα ακραίοι και σκοτεινοί.

Μέσα στο 2016 κυκλοφορήσατε το cd Miasmal Sabbath, μιλήστε μας λίγο για τη δουλειά αυτήν.
 
Το ομότιτλο EP είναι η πρώτη μας κυκλοφορία, είναι πέντε κομμάτια τα οποία προυπήρχαν της μπάντας και είναι η πρωταρχική ιδέα που είχα στο μυαλό μου για τους Miasmal Sabbath. Κυκλοφόρησε σε digipack από την SEWER GRINDER records του πολύ καλού μου φίλου Κώστα ο οποίος διατηρεί κ το ομώνυμο distro. Το υλικό ηχογραφήθηκε από τον επίσης καλό φίλο και χρόνια συνεργάτη, Γιώργο Μπρίγκο στα Mix Studios εδώ στη Θεσσαλονίκη και το master έγινε από τον πλέον αρκετά γνωστό Brad Boatright στα Audiosige. Επίσης το φοβερό κατά τη γνώμη μου εξώφυλλο έγινε από τον επίσης καλό φίλο κ συνεργάτη John Patelias.

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του;
 
Τους στίχους γράφω αποκλειστικά εγώ, έχουν πάντα σκοτεινή προσέγγιση κ αρκετή αλληγορία καθώς κ μια δόση μυστικισμού στα μετέπειτα καινούργια κομμάτια. Βέβαια ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτό που διαβάζει οπότε θα εννοηθούν και διαφορετικά συμπεράσματα από τον εκάστοτε αναγνώστη.


Η ανταπόκριση του κοινού σε αυτή την δουλειά ποια είναι έως τώρα;
 
Είχαμε πολύ καλή ανταπόκριση στη πρώτη μας κυκλοφορία, λόγο και της πολύ καλής προώθησης από την SEWER GRINDER σε χοντρική λιανική κ trades εξαντλήθηκαν γρήγορα οι κόπιες. Τη στιγμή που απαντώ στις ερωτήσεις επίσης έχουμε διαθέσιμα κ μπλουζάκια.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους Miasmal Sabbath;
 
Θα υπάρξει καινούργια κυκλοφορία σε μορφή βινυλίου, 10"ιντσο EP με δυο κομμάτια ένα ανά πλευρά και επίσης σε single CD slipcase για τους νοσταλγούς των 90's τον Φεβρουάριο. Επίσης δουλεύουμε πάνω σε καινούργιο υλικό για δίσκο που ίσως να δει το φως του φεγγαριού σε κάνα χρόνο. Σκεφτόμαστε κ το ενδεχόμενο να παίξουμε και κάποιες συναυλίες αλλά λόγο πρακτικών δυσκολιών και ελλείψει μπασίστα ίσως καθυστερήσει το όλο θέμα.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική Metal σκηνή;
 
Υπάρχουν πολλές αξιόλογες μπάντες, σίγουρα όχι μόνο στη μεταλ σκηνή αλλά και παραπέρα, αρκετά συχνά το τελευταίο καιρό ανακαλύπτω ωραίες ελληνικές μπάντες σε ξένα labels πράγμα που σημαίνει ότι βοηθάει πολύ η άμεση επικοινωνία του διαδικτύου πλέον. Αρκετά ενημερωτικά portals, blogs, e-zines πληθώρα κυκλοφοριών, πολλές πλέον σε βινύλιο τα τελευταία χρόνια. 

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
Δεδομένου ότι δε βοηθάει και η χώρα που ζούμε με τις μηδενικές υποδομές, πρέπει να το πιστέψεις, να το αγαπάς πολύ κ να ζεις για τη μουσική κ όχι από τη μουσική για να πας μπροστά. Οι μπάντες κατά το πλείστον πληρώνουν απ' τη τσέπη τους και απ' το υστέρημα τους, το πολύ πολύ να βγάλεις αρκετά για να τροφοδοτήσεις τις ανάγκες της μπάντας, ηχογραφήσεις, μπλουζάκια, τύπωμα δίσκου οπότε όπως βλέπεις δε ζεις από κάτι τέτοιο. Μπορεί μια μπάντα βέβαια να παίζει διακόσες συναυλίες το χρόνο κ να βγάζει τα προς το ζην ίσως αλλά δε μπορώ να απαντήσω σ' αυτό μιας και δε το έχω κάνει ποτέ αν και νομίζω πως τότε γίνεται δουλειά και χάνεται η ομορφιά του.

Κλείστε αυτή τη συνέντευξη όπως θέλετε.
 
Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στους Miasmal Sabbath.​

Εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου