ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BENT BY SORROW



To 2012, αποτέλεσε έτος δημιουργίας του group σας. Πείτε μας δύο λόγια για την ιστορία των Bent by Sorrow.
 
Το 2012 ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις του Same crew, different sails, χωρίς να υπάρχει βασικός κορμός για μπάντα. Ούτε καν όνομα. Με τις ηχογραφήσεις που γίνανε κάποια παιδιά θελήσανε να κάτσουνε παρέα και να συνεχίσουμε και έτσι και έγινε. Ουσιαστικά υπήρξε η ιδέα να γραφτούν κάποιες ιδέες που υπήρχαν καιρό στο "ράφι" και ήταν ιδέες του Giannakis Dimi τότε...έτσι γράφτηκε και το πρώτο e.p. με την συμμέτοχη διαφόρων φίλων από άλλα γκρουπ. Από εκεί και μετά,η μπάντα σταθεροποιήθηκε με την σύνθεση έξι μελών με τους: Ζακ και Γιάννη Σ.-φωνές, Γιαννάκη και Γιάννη-Κιθάρες, Δημήτρη-μπάσο και Βαγγέλη-τύμπανα και έδωσε αρκετά αξιόλογα λαιβ με αυτή την σύνθεση σε διάστημα ενός χρόνου. Κατόπιν η σύνθεση αλλάζει και για δυο περίπου χρόνια τώρα είναι η εξής: Giannakis Dimi-guitars, Dim Arap:Vox, Dimitris EFS-bass, Vanx P.-drums. 

Το όνομα σας από που το εμπνευστήκατε;
 
Το όνομα ε, πιο πολύ από τα πιο μελαγχολικά ακόρντα που υπήρχε η προδιάθεση να παιχτούν τότε, βγήκε το Sorrow και ουσιαστικά μαζί με τον Ζακ το ολοκληρώσαμε τότε. Μας άρεσε και σαν άκουσμα και το κρατήσαμε. Αν με ρωτάς σήμερα, θα σου έλεγα ότι μέσα από μια υπερβολή τονίζει την κατάσταση του σήμερα και το πως ο κόσμος έχοντας παγιδευτεί στο παραμύθι της ύλης, του φόβου και των ενοχών, ζει κάτω από την σκιά της υποδούλωσης. Με σκυμμένο το κεφάλι έχοντας αφήσει κάθε ελπίδα του σε κάποιον σωσία....αρχ....α.... Δεν υπάρχουν σωσίες και δεν θέλουμε κανέναν τέτοιο. Η δύναμη και η ελπίδα υπάρχουν σαν φως μέσα στην ψυχή του καθενός μας. Αρκεί να θελήσουμε να το δούμε και να το βγάλουμε προς τα έξω. Αυτό σημαίνει μεγάλο "αγώνα" και συνεχόμενη "σύγκρουση" με τον ίδιο μας τον εαυτό.. Ώστε να βγούμε από το σκοτάδι που μας θέλουνε σκυμμένους!!! 

Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα;
 
Μουσικά ακούσματα υπάρχουν πολλά. Έχουμε μάθει να μην καλουπωνόμαστε από μόνοι μας και χωρίς λόγο! Ακούμε από Cure μέχρι Napalm death, η μουσική είναι μια και είναι για όλους!!! Αυτός είναι και ο σκοπός των Bent, να παίζουμε άνετα ότι μας αρέσει. Δεν έχουμε δώσει "όρκο" πουθενά ότι μια ζωή θα παίζουμε αυτό το είδος η το άλλο...σταυρούς όρκους και τάματα στην εκκλησιά... η μουσική δεν μπορεί να φυλακιστεί από κανένα και πουθενά!!! 

Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Στην παρούσα φάση αν θα πρέπει να λέγαμε εμείς πως ίσως λέγεται όλο αυτό που παίζουμε, θα λέγαμε πολύ γενικά Rock-Metal... τελευταία όμως όσο πάει και αγριεύει πιο πολύ το πράγμα(χαχα)... για να δούμε....

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το δεύτερο δισκογραφικό εγχείρημα σας, το Ep Trough Fire And Water, μιλήστε μας λίγο γι’ αυτό…
 
Το Through fire and water είναι κάτι για το όποιο μοχθήσαμε να "αποκτήσουμε" και ο τίτλος του δηλώνει ακριβώς την κατάσταση που περάσαμε μέχρι να βγει. Υπάρχει σε μορφή βινυλίου μόνο και είναι τόσο ρομαντικό όσο ίσως ακούγεται. Πολλές οι δυσκολίες μέχρι να βγει κυρίως οικονομικές (σε μια μπάντα που οι περισσότεροι είναι άνεργοι). Από την άλλη ήταν ένα "όνειρο" ένας στόχος. Να βγάλουμε τον δικό μας δίσκο....που τελικά έγινε. Εδώ να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην B-otherside records και στον Μίμη για την βοήθεια του στο να γίνει πραγματικότητα αυτός ο δίσκος. 

Tο αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;
 
Το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο από αυτό που φανταστήκαμε τότε και αυτό χάρη στον Γιάννη Πετρολια όπου ήταν και ο ηχολήπτης μας και ο κύριος υπεύθυνος του ηχητικού αποτελέσματος. Σίγουρα πάντα υπάρχει περιθώριο και για καλύτερα "πράγματα". Τα έχουμε συζητήσει έχουμε βρει που είχαμε "αδυναμίες" έτσι ώστε στην επόμενη ηχογράφηση τα πράγματα να πάνε πολύ καλύτερα ηχητικά. 


Πως σκοπεύετε να το προωθήσετε;
 
Η προώθηση έχει ήδη ξεκινήσει και είναι μια ολόκληρη διαδικασία. Το βινύλιο το είχαμε στα χέρια μας αρχές Ιουνίου 2016 οπότε μέχρι τώρα έχουμε δώσει πολλές κόπιες χέρι με χέρι και αρκετές από αυτές έκανε διανομή σε διάφορα δισκάδικα η ίδια η εταιρία. Η προώθηση γίνεται πάντα μέσα από λαιβ και συνεντεύξεις όπως αυτή. Μην ξεχνάμε ότι έχει βγει σε 150 αριθμημένες κόπιες, οπότε αυτόματα γίνεται και συλλεκτικό από μόνο του. Μέχρι τώρα είμαστε πάντως σε πολύ καλό "δρόμο" μιας και τα περισσότερα κομμάτια έχουν ήδη φύγει και αυτό μας κάνει χαρούμενους λόγο της ανταπόκρισης που βλέπουμε να υπάρχει. 

Μετά από αυτή την κυκλοφορία, έχει αλλάξει κάτι ( μουσικά πάντα ) σε σχέση με το Ep Same Crew, Different Sails ( 2013 );
 
Το Same crew...different sails, ήταν η αρχή για να μπει το νερό στο αυλάκι...σίγουρα έχει αλλάξει μουσικά το όλο στυλ από τότε έως τώρα. Θα το έλεγα πιο σκληρό και πιο δυναμικό τώρα το όλο στυλ μουσικής που παίζουμε σε σχέση με τότε.... Ξεκινήσαμε με ιδέες και φτιάχνοντας κομμάτια στην φόρμα μουσικών που απλά συμμετείχαν στο πρώτο E.P.... Tώρα που η μπάντα έχει δεθεί περισσότερο με τα χρόνια, έχουν ανέβει και οι απαιτήσεις και σίγουρα το στυλ της μπάντας έχει αλλάξει σε σχέση με το πρώτο E.P που ήταν και πιο πειραματικό θα λέγαμε. 

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το σχήμα; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
 
Να απαντήσουμε ανάποδα, τα σχέδια για το μέλλον είναι να μείνουμε "ζωντανοί" και να συνεχίζουμε να εκφραζόμαστε μέσα από την μουσική μας, εφόσον μιλάμε γι' αυτό. Το μέλλον δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις για τους Bent, το ίδιο το σχήμα, ετοιμάζει εκπλήξεις για το μέλλον. Αυτές θα είναι μουσικές εκπλήξεις, κάποια λαιβ σίγουρα και την ίδια τρέλα με την "πρώτη μέρα" στο να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα και γουστάρουμε περισσότερο. Να παίζουμε μουσική. 

Πια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.
 
Πολύ καλά κάνουν και ανεβάζουν μουσική σε σελίδες για να ακούει ο κόσμος είτε να κατεβάζει δωρεάν η με κάποιο μικρό αντίτιμο....η ιδέα του να μπορεί να ακούει ο οποιοσδήποτε την μουσική που θέλει ελεύθερα δεν παύει να φέρνει ευτυχία...έτσι κ αλλιώς σήμερα με το διαδίκτυο σου δίνετε η ευκαιρία να προβάλεις την "δουλεία σου" όπως εσύ θες. Όλα τα άλλα έχουν να κάνουν με "μεγαλοκαρχαρίες" και επιχειρήσεις. 

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες του Blog που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;
 
Να προχωράνε όλοι μέσα από το φως της ψυχής τους. Μακριά από μικρότητες, εγωισμούς και "δεύτερες σκέψεις". Ο δρόμος της καρδιάς είναι αυτός που θα δείξει την αλήθεια και ο "πρώτος" χτύπος της θα δώσει "ρυθμό" για ένα κόσμο γνώσης, ενότητας, αγάπης, συνύπαρξης και ομαδικότητας. Μείνετε σταθεροί και φωτισμένοι σε μια εποχή που όλα αλλάζουν ριζικά! 

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου