ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE BANKSTERS



Πως δημιουργήθηκαν οι The Banksters και γιατί τους βαφτίσατε έτσι;
 
Δημιουργηθήκαμε το 2009. Με το Δημήτρη παίζαμε μαζί από παλιότερα. Γνωρίσαμε τον Γιώργο τον πρώτο μας μπασίστα ο οποίος έψαχνε μπάντα να παίξει rock n roll και μας πρότεινε το Θωμά για ντράμερ, με τον οποίο παίζανε παλιότερα στους Grimes. O Γιώργος επίσης σκέφτηκε και το όνομα μας που δηλώνει τους υπαίτιους τις κρίσης που τότε έσκαγε μύτη. 

Ποιες είναι οι κύριες μουσικές επιρροές σας; 
 
Πηγή έμπνευσης και βάση της μουσικής μας αποτελεί το desperate rock and roll της δεκαετίας του 1950. Από εκεί και πέρα σε όλους μας αρέσουν τα blues, το punk, κυρίως της δεκαετίας του 1970, αλλά γουστάρουμε και Beatles και άλλα πιο μοντέρνα πράματα. Ενδεικτικά αναφέρω John Lee Hooker, Charlie Feathers, Arthur Crudup, Link Wray, Johny Kidd and the Pirates, The Clash, The Cramps, Toy Dolls, Gun Club, Dead Moon,16 Horsepower, Primus, Dead Brothers, Graveyard Train... Επίσης η μουσική που ακούμε στο μυαλό μας όταν είμαστε μόνοι. 

Στη σύνθεση των τραγουδιών συμμετέχετε όλοι σας ή κάποιος ασχολείται περισσότερο με τη μουσική και κάποιος με τους στίχους; 
 
Στην ενορχήστρωση και σε πολλά κομμάτια και στη σύνθεση συμμετέχουμε όλοι, δηλαδή όταν φέρνει κάποιος ένα κομμάτι είναι συνήθως μια ιδέα και όχι μια ολοκληρωμένη σύνθεση. Αυτό γίνεται στις πρόβες, με συμμετοχή από όλους. Σε ότι έχουμε κυκλοφορήσει ως τώρα τους στίχους τους έχω γράψει εγώ.

Ας πάμε στο στιχουργικό κομμάτι, ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας; 
 
Συνήθως είναι βιβλία, ταινίες με βία ή και χωρίς, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, τρελοί χωριού ή γειτονιάς, γέρο-περίεργοι, ηλιοβασιλέματα, σκουπίδια, διάλογοι κακών τηλεοπτικών σειρών, ομιλίες πολιτικών.

Ετοιμάζετε την νέα σας δισκογραφική δουλειά με τίτλο Battle, θα θέλαμε να μας πείτε περισσότερα. 
 
Ηχογραφήθηκε μέσα στο 2015. Περιέχει 11 κομμάτια, 9 δικές μας συνθέσεις και δυο διασκευές, κυκλοφορεί σε 7ιντσο βινύλιο με κωδικό για να κατεβάσεις ολόκληρο το άλμπουμ από την Cliche Records. 

Σε τι θα διαφέρει από το Bang που είχατε κυκλοφορήσει το 2013; 
 
Κατ' αρχάς συμμετέχουν πολύ φίλοι μας μουσικοί, οπότε θα ακούσετε στο άλμπουμ κλαρινέτο, σαξόφωνο, κλασική κιθάρα, μπάντζο και βιμπράφωνο, πέρα απ' την κλασική μας ενορχήστρωση. Γενικά πειραματιστήκαμε περισσότερο σε σχέση με το πρώτο άλμπουμ. Επίσης κάνουμε περάσματα και παίρνουμε στοιχεία από περισσότερα μουσικά στυλ, από surf, punk και doo-wap, μέχρι μπολερό και τάνγκο. 

Η μπάντα είναι ενεργή για αρκετά χρόνια, τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας; 
 
Κάποια πολύ ωραία λάιβ: Στο μπουρδελάκι το 2010, Το Απόλυτο Κακό στη Θεσσαλονίκη το 2012, στην Τερμίτα στο Βόλο το 2013, τα γενέθλια του Περίπου στη Λάρισα το 2014, στην Κρήτη φέτος το καλοκαίρι στο ΤΕΙ Σπαστα Φεστιβαλ,κ.α.

Τα μελλοντικά σας σχέδια, ποια είναι; 
 
Λεφτά, δόξα, παγκόσμια κυριαρχία. 

Τι πρεσβεύουν οι The Banksters όλα αυτά τα χρόνια με τη μουσική τους;
 
Το ροκ εντ ρολ. 

Τι συμβουλή θα δίνατε στα μουσικά σχήματα του χώρου σας που προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα; 
 
Να κάνουν πολλές πρόβες και να παίζουν μόνο αυτό που γουστάρουν. Και όχι πολλά ναρκωτικά. 

Θέλουμε να μας πείτε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας. 
 
Απάνω τους.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου