ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ACHELOUS



Από πότε υπάρχουν οι Achelous και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
XK :  Οι Achelous γεννήθηκαν τον Γενάρη του 2011 στην Αθήνα από τον Chris Achelous σαν one man project. Μετά την κυκλοφορία 2 demos σε πιο ατμοσφαιρικά μονοπάτια και συγκεκριμένα τον Νοέμβρη του 2013 ο Χρήστος Κάππας (φωνή – πρώην Reflection) ένωσε τις δυνάμεις του με τον Chris Achelous για την κυκλοφορία του demo “Al Iskandar” στα μέσα του 2014 σε καθαρά Επικά Metal μονοπάτια. Το συγκεκριμένο demo κυκλοφόρησε σε 500 κόπιες οι οποίες έφυγαν σε μερικούς μήνες. Κάπου εκεί σκεφτήκαμε ότι ήταν καιρός, η μπάντα να αποκτήσει κανονική υπόσταση με την προσθήκη μελών. Κυκλοφορήσαμε το EP "The Cold Winds Of Olympus" κάναμε αρκετά lives και σήμερα η μπάντα αποτελείται από τους Chris Achelous στο μπάσο, Βασίλη Σταφυλά και Γιάννη Καλαμάτα στις κιθάρες, Χάρη Μπέτση στα τύμπανα και Χρήστο Κάππα στην φωνή.

Σε ποιο μουσικό είδος θα σας κατατάσσαμε  και ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές;
 
ΧΚ : Βασικά η μπάντα κινείται σε Epic Metal μονοπάτια. Οι επιρροές μας όμως κινούνται σε ένα ευρύτερο κομμάτι hard n heavy μουσικής και αυτό φαίνεται και στα κομμάτια μας. Από την μία πλευρά υπάρχουν οι Iron Maiden, οι Bathory, οι Running Wild, οι Warlord, κλπ και από την άλλη πλευρά το μελωδικό hard n heavy και το πιο αμερικάνικο 80s Hard Rock. Ακούμε φανατικά Motley Crue, Ratt, LA Guns αλλά και Talisman, Magnum, Ten, Fair Warning, Scorpions κλπ. Πραγματικά, όταν ακούς διαφορετικά είδη μουσικής αυτά περνάνε στην μουσική που φτιάχνεις είτε το θέλεις είτε όχι. Εμείς προσπαθούμε όλα τα ακούσματα μας να περάσουμε μέσα από ένα φίλτρο Achelous έτσι ώστε να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα της μπάντας;
 
ΧΚ : Το όνομα Achelous προέκυψε από τον ποταμό Θεό Αχελώο λόγω καταγωγής του Chris Achelous.

Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας, όσο αφορά το στιχουργικό κομμάτι;
 
XK :  Είμαστε φανατικοί αναγνώστες βιβλίων fantasy. Διαβάζουμε πολύ Forgotten Realms, Dragonlance, κλπ. Προσωπικά λατρεύω τον R.A. Salvattore και τις Drizzt νουβέλες του όπως και την εκπληκτική τριλογία The Demon Awakens, The Demon Spirit και The Demon Apostle. Γενικά γουστάρουμε fantasy και Ελληνική (κυρίως) ιστορία και μυθολογία. 

Μετά το ep The Cold Winds of Olympus του 2015 ετοιμάζετε κάτι;
 
ΧΚ : Αυτή την στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε σε κατάσταση προ παραγωγής του πρώτου μας full length album με γενικό τίτλο “Μακεδών”. Το συγκεκριμένο album θα είναι concept πάνω στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπολογίζουμε αρχές του 2017 να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις και τέλος του 2017 να έχει κυκλοφορήσει. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα περιέχει ορισμένες ωραίες εκπλήξεις! Εκτός όμως από το νέο δίσκο έχουμε ετοιμάσει και το theme song για το Χριστουγεννιάτικο event του pro wrestling promotion ZMAK το οποίο ονομάζεται “The Chrizmak Hell” και ηχογραφήθηκε στα Music House Studios ενώ το mastering έγινε στην Σουηδία. Βασικά είμαστε η πρώτη Ελληνική μπάντα που γράφει theme song για pro wrestling promotion! To video clip το οποίο γυρίστηκε στις εγκαταστάσεις του ZMAK θα λανσαριστεί στα τέλη Νοέμβρη με αρχές Δεκέμβρη και μάλιστα θα παιχτεί και στο AthensCon … οπότε stay tuned.


Τι θα ξεχωρίζατε, στην μέχρι σήμερα, πορεία σας;
 
ΧΚ : Η μπάντα αν και δραστηριοποιείται λίγο καιρό μπορώ να πω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα προς τα εμπρός. Έχουμε δώσει αρκετά lives με τους εκπληκτικούς Tidal Dreams, Erase, Illussory, Blacksun, Mystery, Lachrymose, κλπ με μεγαλύτερο έως τώρα παράσημο την εμφάνισή μας στο Wreck Athens Festival 2016 στο Κύτταρο. 

Ποια είναι τα σχέδια των Achelous όσον αφορά το μέλλον της μπάντας;
 
ΧΚ : Όπως σου είπα και παραπάνω, βρισκόμαστε σε διαδικασία ηχογράφησης της νέας μας δουλειάς. Από κει και πέρα θα δώσουμε σίγουρα μερικά lives και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε και στην επαρχία.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα Ελληνικό group του είδους σας στη χώρα μας;
 
ΧΚ : Στην Ελλάδα δυστυχώς τα πράγματα είναι λίγο πίσω όσον αφορά το Metal. Ενώ υπάρχει αρκετός κόσμος που ασχολείται με ξένες μπάντες δυστυχώς είναι λίγοι αυτοί που ασχολούνται με τις Ελληνικές. Από την άλλη όλοι μας έχουμε και κανονικές δουλειές και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δουλεύουμε για την μπάντα λιγότερο χρόνο απ’ ότι θα θέλαμε. Από την στιγμή όμως που υπάρχει όρεξη και μεράκι όλες οι δυσκολίες εξανεμίζονται.

Πείτε μας την γνώμη σας για την ελληνική metal σκηνή και αν υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες που βρίσκεται ενδιαφέρουσες;
 
ΧΚ : Δεν θέλω να αναφερθώ στις κλασσικές μεγάλες Ελληνικές μπάντες (Marauder, Inner Wish, Dream Weaver, Powercrue, Mystery, Spitfire, Crush κλπ) γιατί λίγο έως πολύ έχουν ειπωθεί τα πάντα γι’ αυτούς. Από πιο νέες μπάντες γουστάρω απίστευτα τους Tidal Dreams οι οποίοι έχουν ένα εντελώς ιδιαίτερο και προσωπικό ήχο και Live παίρνουν κεφάλια. Μάλιστα φέτος έπαιξαν και στο Wacken κάτι το οποίο είναι από μόνο του εκπληκτικό. Τρομερή δουλειά κάνουν και οι Erase οι οποίοι είναι δυναμίτες στην σκηνή αλλά και οι Deified οι οποίοι κυκλοφόρησαν ένα εξαιρετικό EP. Εκπληκτικό ήταν και το πρώτο album των Κρητικών Doomocracy το προπέρσινο “The End Is Written”. Από τον πιο μελωδικό χώρο μου άρεσε πολύ το περσινό ντεμπούτο των Flying Mercury αλλά και το ντεμπούτο των Farraday το οποίο κινείται σε πιο Aor μονοπάτια. Γενικά πιστεύω ότι βγαίνουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δουλειές στην Ελλάδα τις οποίες ο κόσμος πρέπει να στηρίξει. 

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
ΧΚ : Εδώ δεν μπορούν να επιβιώσουν τα λαϊκά και τα σκυλάδικα και από 5 με 6 μέρες ανοίγουν μόνο Παρασκευοσάββατα θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε εμείς από την μουσική? Όποιος θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με την Metal μουσική θα πρέπει να μετακομίσει σε καμία Σουηδία ή Γερμανία. Εδώ δυστυχώς είναι σχεδόν αδύνατον.

Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας. Οι τελευταίες λέξεις είναι δικές σας.
 
ΧΚ : Ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και εύχομαι ο κόσμος να στηρίξει την Ελληνική σκηνή λίγο περισσότερο. Ραντεβού στο σανίδι …
Για περισσότερους Achelous κάντε Like στην σελίδα μας στο Facebook (Achelous) και subscribe στο κανάλι μας στο youtube (Achelous).
Δείτε τα video clip μας εδώ …
https://www.youtube.com/watch?v=eGBKIIpVKvU
https://www.youtube.com/watch?v=HFadJsC194g

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου