ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ FLIPTOP BOX



Πείτε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκε το group των Fliptop Box. 
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2003. Λίγο τυχαία θα έλεγα αφού με τα παιδιά γνωριστήκαμε μέσω φίλων. Θέλαμε να παίξουμε μουσική που να μην μοιάζει με κάτι άλλο. Ξέραμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο, αλλά τουλάχιστον μετά από 13 χρόνια είμαστε περήφανοι που δεν αντιγράψαμε..

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα της μπάντας το εμπνεύστηκε ο Δημήτρης (aka Cp Frikis) από μια ένδειξη σε πακέτο τσιγάρων. Σημαίνει το σκληρό πακέτο. Ξέρεις, «πακέτο», «σκληρό». Μας ταίριαζε.

Ποιες ήταν οι μουσικές σας επιρροές που σας οδήγησαν στον σημερινό σας ήχο;   

Επιρροές μας ήταν ο Danzig, οι Alice in Chains και γενικά η Grunge σκηνή του Seattle αλλά και Ευρωπαϊκές μπάντες όπως οι Therapy?. Μπάντες που πειραματίστηκαν στον hard rock ήχο. Στην πορεία πιστεύω ότι μας επηρέασαν και μπάντες όπως οι Volbeat, αλλά και μικρότερες όπως οι δικοί μας deus ex machina.

Ετοιμάζετε να κυκλοφορήσετε το νέο σας album με τίτλο Catch22 πείτε μας περισσότερα.
 
Το Catch22 είναι ένα άλμπουμ που ξεκινάει εκεί που σταμάτησε το προηγούμενο. Δουλέψαμε αρκετά ώστε ο ήχος του και η παραγωγή του αλλά και τα κομμάτια να είναι στο 100% των δυνατοτήτων μας. Το feedback μέχρι τώρα είναι πάρα πολύ θετικό. Το άλμπουμ δεν βγαίνει από κάποια εταιρεία, είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θα είναι διαθέσιμο μέσω streaming υπηρεσιών όπως το Spotify, Deezer κτλ. Θα υπάρχει στο ΥouΤube ως full streaming, αλλά και στο Bandcamp όπου θα μπορεί ο κόσμος να το κατεβάσει με ένα μικρό αντίτιμο. Θα υπάρχει επίσης σε φυσική μορφή, σε CD, το οποίο θα διανέμεται κυρίως στα live μας.

Πού θα κινείται στιχουργικά;
 
Οι στίχοι είναι δικοί μου και είναι καθαρά βιωματικοί. Πάντα γράφω για πράγματα τα οποία με απασχολούν στη ζωή μου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Κάποια κομμάτια αναφέρονται στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τα τελευταία έξι χρόνια, αυτό που ονομάζουμε κρίση. Αυτό είναι το ένα σκέλος. Το άλλο σκέλος είναι ο χαμός ενός δικού μου ανθρώπου.

Πόσο χρόνο σας πήρε η όλη προετοιμασία του;
 
Η προετοιμασία του άλμπουμ ξεκίνησε όταν τελείωσε το προηγούμενο. Ξεκινήσαμε να γράφουμε τραγούδια σιγά σιγά, και δύο από αυτά τα κυκλοφορήσαμε σαν ένα προοίμιο του άλμπουμ με την μορφή EP, τo 2014. Η διαδικασία ηχογράφησης και παραγωγής του άλμπουμ πήρε αρκετό καιρό. Γενικά δεν βιαζόμαστε, μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο χωρίς να  βάζουμε deadlines. Θέλουμε αυτό που θα ακούσει ο κόσμος να είναι στο 100% των δυνατοτήτων μας έτσι ώστε όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι.

Το άλμπουμ αυτό θα κυκλοφορήσει 4 χρόνια μετά το άλμπουμ Anxiety’s Manifest, γιατί αυτό;
 
Είναι αυτό που είπα παραπάνω. Δεν βιαζόμαστε ποτέ, γι’ αυτό έχουν περάσει και 13 χρόνια και είμαστε ακόμα εδώ, δημιουργούμε και περνάμε όμορφα. Βέβαια ξέρουμε ότι 4 χρόνια είναι πολλά, αλλά δεν μας ενδιαφέρει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Από την στιγμή που αυτή η ενασχόλησή μας δεν είναι επάγγελμα, το πάμε χαλαρά. 

Από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το Anxiety’s Manifest θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές; Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Δεν νομίζω ότι εξελίχθηκε ο ήχος μας, μάλλον έγινε πιο συγκεκριμένος. Υπάρχει δηλαδή καλύτερη διαχείριση των επιρροών. Από εκεί και πέρα σίγουρα η παραγωγή είναι καλύτερη, όπως και οι συνθέσεις είναι ένα βήμα μπροστά. Η αλήθεια είναι ότι όταν έρχονται καινούργια μέλη -και εμείς έχουμε αλλάξει αρκετά μέλη στο παρελθόν- σίγουρα βάζουν το δικό τους στίγμα στη μουσική μας. Αυτό μπορούμε να το πούμε και εξέλιξη. Μη ξεχνάμε και τον ρόλο του παραγωγού μας Βασίλη Πλάτσα στο τελικό αποτέλεσμα.

Τι μπορούν οι οπαδοί της μπάντας να περιμένουν από εσάς στο μέλλον;
 
Δεν έχουμε οπαδούς αλλά φίλους. Οπαδούς έχουν οι ομάδες, τα κόμματα και τα δόγματα. Οι φίλοι μας λοιπόν μπορούν να περιμένουν από εμάς πολλά πράγματα στο μέλλον. Κυρίως πολλά live, καινούριο άλμπουμ, και πολύ πολύ καλή μουσική.

Στα χρόνια που είστε στη σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι σας ενοχλεί περισσότερο σε αυτή;
 
Aυτό που αγαπάμε είναι ότι υπάρχει άνοδος στη σκηνή. Yπάρχει άνοδος από συγκροτήματα με τα οποία ξεκινήσαμε μαζί, έχουμε παίξει μαζί τους και χαιρόμαστε πολύ που τα βλέπουμε και γεμίζουν χώρους, να παίζουν στο εξωτερικό κτλ. Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι πολλά συγκροτήματα τα οποία δεν καταφέρνουν κάτι παραπάνω τα παρατάνε. Και μάλιστα διαλύονται μπάντες που μπορούν να κάνουν σημαντικά πράματα. Βασικά δεν πρέπει να τα παρατάς. Ο δρόμος είναι δύσκολος, το ξέρουμε και συνεχίζουμε. Μάλιστα σε εμάς τα 3/5 της μπάντας είναι ιδρυτικά μέλη. Επίσης μας ενοχλεί η στάση που έχουν κάποιοι μαγαζάτορες και κάποιοι διοργανωτές συναυλιών απέναντι σε μπάντες αλλά αυτό είναι κάτι το οποίο υπήρχε από πάντα,  πάντα θα υπάρχει και έτσι έχουμε μάθει να ζούμε με αυτό..

Κλείστε την συνέντευξη όπως εσείς θέλετε.
 
Ευχαριστούμε την underground σκηνή για αυτή τη συνέντευξη. Τους Fliptop box μπορείτε να τους βρείτε παντού στο διαδίκτυο. Ακούστε το άλμπουμ, κατεβάστε το παράνομα, νόμιμα, παράτυπα κτλ. Απλά στείλτε κάνα μήνυμα. Μας αρέσουν οι παρατηρήσεις. Διορθωνόμαστε.

Εμείς ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου