ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ EDXKEMPER



Πως ξεκινήσανε οι Edxkemper και ποια είναι η εξέλιξη τους μέχρι σήμερα;
 
Σαν συγκρότημα είχαμε ξεκινήσει με το όνομα jxfxc (jesus fucking christ), τέλη του 2013. 3-piece τότε, Ο Βάνιας με τον Σωτήρη και τον Νόντα των Carnal Redemption στα drums. Με αυτό το Lineup ηχογραφήσαμε ένα ωμό demo, πολύ πρόχειρα, το οποίο βγάλαμε σε κασέτα. Έπειτα πέρασε μια φάση οπού ήμασταν 5-piece με 2 μέλη από τους Grassroll (Bill κιθάρα και Πάνος μπάσο), ώσπου καταλήξαμε με μπασίστα των Λάμπρο (drums στους jagernaut) να ξεκινήσουμε την ηχογράφηση του Cut her head and love her, τον Μάρτη του 2015. Η ηχογράφηση έγινε στον Πειραιά από τον Γρηγόρη Σκούρα, σε ένα μικρό δωμάτιο. Το μάστερ ανέλαβε ο Dan Swano. Το EP κυκλοφόρησε λίγο καιρό μετά από την Symbol of domination. Μετά τις ηχογραφήσεις ο Νώντας δυστυχώς έφυγε για να δουλέψει στο εξωτερικό και μείναμε στην αδράνεια ως τον περασμένο χειμώνα που καταλήξαμε στο τωρινό lineup με τον Μιχάλη (drums στους Hedvika) και τον Σπύρο στο μπάσο (Φωνή στους Jagernaut). 

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Είμαι ένας Αμερικανός Serial Killer που έγινα γνωστός στα 70s για δολοφονίες αρκετών γυναικών, καθώς και της οικογένειάς μου. Ο Σωτήρης (φωνή) διαβάζει και ασχολείται αρκετά για τέτοιου τύπου θέματα και πρότεινε να χρησιμοποιήσουμε το όνομα μου για την μπάντα καθώς έχω πολύ ενδιαφέρον background.

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος για τη δημιουργία των Edxkemper;
 
Η παρέα, τα κοινά μουσικά γούστα και η όρεξη για φασαρία. Δεν υπήρχε κάποιο hate για συγκεκριμένο κομμάτι της κοινωνίας που να μας επηρέασε στο να εναντιωθούμε απέναντι του μουσικά. Απλά τα σιχαινόμασταν όλα εξίσου, άρα τα μονόλεπτα ξεσπάσματα που παίζαμε και παίζουμε, είναι πυρ κατά πάντων. Αυτή είναι η βάση. Μαζευόμαστε, ξεσπάμε, αποβάλουμε ψυχολογικά και πίνουμε τσάι.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια είναι τα ονόματα που σας ''στιγμάτισαν'' μουσικά;
 
Όλοι έχουμε διαφορετικό background. Πιστεύω ότι μουσικά ακολουθήσαμε πιο Σουηδικά μονοπάτια στο EP. Έχουμε όλοι διαφορετικές αδυναμίες όσον αφορά τις "σχολές" του είδους. Ο Σωτήρης πχ. είναι λάτρης του Ιαπωνικού ήχου, ενώ ο Λάμπρος του Ανατολικού μπλοκ. Ο Βάνιας και ο Σπύρος κόβουν φλέβα για Τέξας, και ο Μιχάλης ακούει ήχους από σπηλιές με πολύ reverb. Σίγουρα η επόμενη κυκλοφορία μας δεν έχει καμία σχέση με το EP, διότι άλλαξε ο πυρήνας της μπάντας (Ντραμς και μπάσο), ανέβηκε η ταχύτητα και μας βγήκαν πιο texas ορέξεις στα ριφ. 


Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από την τελευταία δουλειά σας με τίτλο Cut Her Head and Love Her, μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα;
 
Ο κόσμος έδειξε να συμπαθεί το EP, έμπρακτα και μη. Είχαμε αρκετά reviews και feedback, κυρίως από το εξωτερικό. Overall κύλησε ωραία. Στα live είχαμε πολύ στήριξη από το κοινό και μας πλησίασαν αρκετά άτομα. Δώσαμε πάρα πολλές κόπιες, κυρίως χέρι-χέρι, πράγμα πολύ σημαντικό γιατί έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις και να μιλήσεις με τους ανθρώπους που γουστάρουν αυτό που παίζεις, καθώς και την όλη φάση του grind, σε μια χώρα που δεν είναι τόσο οικείο σαν είδος ακόμα. Εμείς απ' τη πλευρά μας μείναμε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και μουσικά και από τον ήχο που βγήκε στο τέλος. Ο Γρηγόρης που ανέλαβε την ηχογράφηση και τη μίξη έψαξε πάρα πολύ τον ήχο και ασχολήθηκε αρκετά και στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απ’ ότι το φανταζόμασταν. Φυσικά έβαλε το χεράκι του στο μάστερ ο Dan Swano, αλλά η αρχή και η βάση του ήχου είναι δουλειά του Γρηγόρη.

Σε τι διαφέρει από το Demo του 2014, όχι τόσο από πλευράς παραγωγής, όσο από συνθετικής απόψεως. 
 
Τότε απλά βρισκόμασταν και τζαμάραμε διάφορα ριφ και ότι μας καθόταν ωραία το κάναμε κομμάτι επιτόπου. Πολύ βολικό. Με μόνο ένα έγχορδο, έναν ντράμερ και μια γιαγιάκα στη μπάντα ήταν πολύ πιο εύκολο απ' ότι με 3 έγχορδα, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με γρήγορα και περίεργα ριφ. Ως πεντάδα πλέον όμως και με διαφορετικό στύλ, γίνεται προεργασία από πριν και έπειτα συναντιόμαστε έχοντας μια βάση με ριφ και δομές. Και έπειτα εξελίσσουμε όλοι μαζί. 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
 
Πολύ θετική, δεν έχουμε παράπονο.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση της δουλειάς σας;
 
Το ίντερνετ είναι εργαλείο. Χάρη σε αυτό φτάνουν στα αυτιά μας κυκλοφορίες που δύσκολα θα ακούγαμε χωρίς αυτό και αντίστοιχα, πέφτει στα αυτιά αλλωνών το δικό μας υλικό, που δύσκολα θα έπεφτε αλλιώς. Άρα ναι, μας έχει βοηθήσει πολύ σε γενικές γραμμές. 

Σαν σχήμα ποιος είναι ο επόμενος δυνατός σας στόχος;
 
Να μπούμε να ηχογραφήσουμε για πρώτη φορά με το τωρινό line-up ένα 7" σπλίτ, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο κοντινό μέλλον και να συνεχίσουμε τα λάιβ σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια Ελληνική μπάντα να ξεφύγει από τα όρια των συνόρων μας και να κάνει διεθνή καριέρα; 
 
Θέλουμε πολύ να πάμε εξωτερικό για διεθνή καριέρα, αλλά ποιος τρέχει τώρα με tourbus και groupies κάθε βράδυ για πάρτι. Εξάλλου, λυπόμαστε τους εργοδότες μας. Που θα βρουν πιο charming υπαλλήλους εν έτι 2016; 

Θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους επισκέπτες που θα διαβάσουν τη συνέντευξή σας;
 
Eat your veggies, go to school, stay in drugs, blast or die.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου