ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LOUD SILENCE

 


Δώστε μας ένα σύντομο βιογραφικό σας για τους αναγνώστες μας…

Είμαστε οι Loud Silence. Η μπάντα αποτελείται από τους Ανδρέα Γιαννακόπουλο (κιθάρα/φωνή), Νίκο Γιαννακόπουλο (Ντραμς), Ιάσονα Θεριό (Μπάσο). Η μπάντα ξεκίνησε από το γυμνάσιο περίπου το 2014 όπου γνωριστήκαμε μεταξύ μας, πέρασε από διάφορες συνθέσεις με διαφορετικά μέλη και κατέληξε στην τελική της μορφή το 2018. 

Πως προέκυψε το όνομα Loud Silence της μπάντας;

Το όνομα της μπάντας ήταν κάτι που προέκυψε εντελώς τυχαία γύρω στα 15 μας. Απλά μας άρεσε η αντίθεση που κάνει στο άκουσμα. Θεωρούσαμε ότι είναι κάτι που ο κόσμος θα θυμάται εύκολα και έτσι το όνομα παραμένει μέχρι και σήμερα. Είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που μας θυμίζει από που ξεκινήσαμε, ενώ παράλληλα μας αρέσει που τονίζει και την παιδική σκέψη που χρησιμοποιήσαμε τότε.

Εσείς πώς θα ονομάζατε το είδος μουσικής που παίζεται;

Γενικά δεν μας αρέσει να προσδιορίζουμε τα είδη στην μουσική. Θεωρούμε ότι ο κάθε καλλιτέχνης έχοντας τα ακούσματα του μπορεί να μπλέκει διάφορους ήχους χωρίς να χρειάζεται να κατασταλάξει σε κάποιο συγκεκριμένο μουσικό ιδιόστρωμα. Πιστεύουμε πως τα είδη περιορίζουν την ουσία και το νόημα της μουσικής. Αν έπρεπε να ονομάσουμε κάπως το είδος που η μπάντα ακολουθεί, θα λέγαμε πως βασιζόμαστε στον Heavy Rock ήχο με στοιχεία από alternative και pop Rock.

Θέλουμε να μας πείτε κάποιους μουσικούς ή και συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει.

Τα μουσικά σχήματα τα οποία μας έχουν επηρεάσει είναι σίγουρα αναρίθμητα. Σίγουρα μερικοί από τα βασικούς καλλιτέχνες που μας επηρέασαν στην πορεία μας για την μουσική είναι οι Rage Against the Machine, οι Foo Fighters, ο James Brown, οι Royal Blood, οι Red Hot Chili Peppers, ο Rory Gallagher, ο Michael Jackson, οι  Planet of Zeus, οι Void Droid κ.α.

Τα ερεθίσματα σας όταν γράφετε τους στίχους σε κάποιο τραγούδι ποια είναι;

θεωρούμε πως ο βασικός λόγος που κάποιος μουσικός γράφει κάτι, είναι για ότι  συμβαίνει στην καθημερινότητα του. Συνεπώς τα ερεθίσματα μας για τους στίχους είναι αποκλειστικά τα γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινότητα μας και στον κοινωνικό μας περίγυρο.

Το 2020 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Elements, μιλήστε μας λίγο για τη δουλειά αυτήν.

Το Elements αποτελεί την απαρχή της δισκογραφικής μας καριέρας. Αποτυπώνει την εφηβεία μας, τα ακούσματα που είχαμε στο τελευταία χρόνια του σχολείου, τον ενθουσιασμό μας και γενικότερα το πως βλέπει τον κόσμο ένας 17χρονος έφηβος από την δική μας εμπειρία. Σημαίνει πάρα πολλά για εμάς. Ωστόσο  πλέον η μπάντα  βαδίζει σε λίγο διαφορετικά μονοπάτια όσο αφορά την σύνθεση και τον ήχο της από την εποχή του Elements.


Και για το single Ball n' Chain που κυκλοφορήσατε πρόσφατα, τι πρέπει να ξέρουμε;

Το Ball N' Chain σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη μπάντα. Αποτυπώνει αποκλειστικά τα νέα ακούσματα της μπάντας, την διάθεση μας να δημιουργήσουμε πιο φρέσκες συνθέσεις, με περισσότερη ενέργεια, ξεσηκωτική  μουσική και μινιμαλιστικά στοιχεία. 

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το προσεχές μέλλον;

Προτεραιότητα μας είναι να ηχογραφήσουμε τα υπόλοιπα τραγούδια που έχουμε συνθέσει, να κυκλοφορήσουμε κάποια ακόμα single και στην συνέχεια να πάμε για το 2ο μας album. Μεγάλη μας λαχτάρα είναι να επιστρέψουμε στα Live  και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο από όλα.

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα;

Το μεγαλύτερο διαμάντι της ελληνικής σκηνής καθώς και αυτό που αγαπάμε εμείς περισσότερο στην Ελλάδα θεωρούμε ότι είναι το κοινό που συνεχώς αυξάνετε. Αν μπορούσαμε να πούμε πως έχουμε κάποιο παράπονο είναι πως, κατά την δική μας ταπεινή άποψη, δεν μπορούν εύκολα οι ελληνικές μπάντες να ακουστούν στο εξωτερικό και πως όλα πρέπει να γίνονται από τα μέλη της μπάντας και τον παραγωγό τους. Θεωρούμε πως η συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα της ελληνικής ροκ μουσικής θα έπρεπε να συνοδεύεται και να υποστηρίζεται από τις ελληνικές μουσικές βιομηχανίες για να καταφέρουμε όλοι μαζί να αποκτήσουμε μια ταυτότητά και να κάνουμε κάτι μεγάλο στο μέλλον.

Από ελληνικές μπάντες, ποιες ξεχωρίζετε;

Οι ελληνικές μπάντες αποτελούν μεγάλο κεφάλαιο και τεράστια επιρροή για εμάς. Σίγουρα κάποιες από αυτές που ξεχωρίζουμε και βρίσκονται στην καρδιά μας είναι οι Planet of Zeus, οι 1000Mods, οι Void Droid, οι Embargo, οι Breath After Coma, oι Between Sky & Sea, οι Black Hat Bones, οι Puta Volcano, οι Fuel Eater, οι Hidden in The Basement, οι Pissed off Kid, οι Bombing The Avenue.

Ο επίλογος δικός σας...

Ανυπομονούμε πάρα πολύ να τελειώσει όλο αυτό, να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στις συναυλίες και να πάμε την ελληνική μουσική ακόμα πιο ψηλά. Γιατί αν δεν την πάμε όλοι μαζί ενωμένοι δεν θα την πάει κανείς για εμάς.

Παιδιά σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου