ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SCREAMING DEAD BALLOONS



Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το συγκρότημα...
 
Καλησπέρα παιδιά.. κατ' αρχήν ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία μαζί μας... όσον αφορά την μπάντα είναι ένα αρχετυπικό rroll σχήμα κιθάρα μπάσο ντραμς απαρτιζόμενο από τρία μεστά αγοράκια ονόματι Γιάννης Πισπιρίκος, Διονύσης Ντάλλας, Πάνος Λιακάκος....

Ποια ήταν η αφορμή που σας ώθησε σε στην δημιουργία της μπάντα σας;
 
Αφορμή για να κάνεις μια μπάντα βρίσκεις με το παραμικρό.. αρκεί να έχεις ιδέες και πολλή όρεξη για δουλειά...

Το όνομα της μπάντας πως προέκυψε;
 
Το όνομα μας το κλέψαμε από ένα pulp fiction βιβλίο το οποίο υπάρχει ως ομότιτλο τραγούδι των yo la tengo στον πρώτο τους δίσκο, οι οποίοι είναι εξίσου αγαπημένοι και δεδομένου του ότι μας άρεσε το σουρεάλ του ονόματος κατοχυρώθηκε...

Τι χαρακτηρισμό θα δίνατε στον ήχο σας;
 
Τώρα για την ταυτοποίηση του ήχου καταλαβαίνεις γιατί λογικά θα' χεις άπειρα ακούσματα και δεδομένου ότι ο καθένας μας ακούει ότι θέλει σε μια μουσική εμείς το βαφτίσαμε noise psychedelic και ότι προκύψει..!! 

Υπάρχουν κάποια σχήματα ( σε Ελλάδα και Εξωτερικό ) που σας επηρέασαν μουσικά;
 
Φυσικά είναι πολύ δύσκολο να θέσεις επιρροές στη δική σου μουσική, ισχύει αυτό που λέμε για αλλού κινήσαμε κι αλλού η ζωή μας πάει χεχε!

Η μουσική και οι στίχοι σας είναι αποτέλεσμα ομαδικής ή ατομικής δουλειάς;
 
Το αποτέλεσμα όλης της δουλειάς είναι καθαρά ομαδικό με μια εξαίρεση το στιχουργικό θέμα με το οποίο ασχολείται πιο πολύ ο κιθαρίστας μας ο Γιάννης με την συνδρομή η αλήθεια είναι διαφόρων φίλων..

Το 2015 κυκλοφορήσατε το 10'' ep Banana Blue, αυτό το καιρό ετοιμάζετε κάτι;
 
Αυτή τη στιγμή ετοιμάζουμε δυο projects δισκογραφικά, ένα με τους συντοπίτες birthday kicks σε μορφή split 7ιντσο που θα κυκλοφορήσει στα μέσα Νοέμβρη και ένα επίσης split αλλά lp με τους διαμένοντες στην Γερμανία Αμερικανούς the Auxies.. το αποτέλεσμα μάλλον γύρω στα Χριστούγεννα.

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage;
 
Οι εμπειρίες της μπάντας στα 4 χρόνια ύπαρξης είναι αρκετές αλλά αυτή την στιγμή κρατάμε σαν την καλύτερη την τελευταία που ήταν στο pietrasonica fest στο udine στην Ιταλία τον Αύγουστο γιατί ήταν και η παρθενική μας εμφάνιση εκτός Ελλάδας και όσο να ναι υπήρχε μια δημιουργική προσμονή...

Τι να περιμένουμε από τους Screaming dead Balloons στο μέλλον, μέχρι που έχουνε σκοπό να το τραβήξουνε;
 
Βέβαια η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετό υλικό προς κυκλοφορία πράγμα το οποίο θα μπει στα σκαριά που λέμε μέσα στο 2017 καλά νάμαστε...

Είστε από την Λάρισα, μιλήστε μας λίγο για τη σκηνή της πόλης. 
 
Όσον αφορά το θέμα σκηνή της πόλης μάλλον για να λέμε την αλήθεια ακούγεται λίγο παρατραβηγμένο γιατί κατά τη γνώμη μου είναι κάτι που γενικά στην Ελλάδα δεν υφίσταται... απλά υπάρχουν δημιουργικοί άνθρωποι που εκφράζονται με τους δικούς τους τρόπους και τους δικούς τους κανόνες μέσα από αυτήν την ανιδιοτελή και αυτοχρηματοδοτούμενη κατάσταση που διέπει αυτό που ονομάζεται εγχώριο Αγγλόφωνο rroll..

Για το τέλος ένα  μήνυμα για τους φίλους του blog αλλά και του συγκροτήματος;
 
Ευχαριστούμε και πάλι για το σαπόρτ στα Ελληνικά συγκροτήματα και καλή πορεία σε όλους μας τα δύσκολα αυτά χρόνια και εύχομαι τα καλύτερα για την προσπάθεια σας..

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου