ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE SIEVES



Ποια ήταν η προσωπική ανάγκη που σας ώθησε στην δημιουργία των The Sieves;
 
- 'Ενα ταξίδι στην Αγγλία, μπόλικες εμπειρίες από Βόρεια Ευρώπη και γενικά αρκετές ιδέες που δεν έπρεπε να παραμείνουν στο συρτάρι κλειδωμένες, μια νέα παρέα που έπρεπε να δημιουργηθεί, ένας ήχος που έπρεπε να αναθεωρηθεί και να ακουστεί. 

Το όνομα της μπάντας πως προέκυψε;
 
- Θέλαμε κάτι catchy και εύηχο, ''the sieves'' σημαίνει ''τα κόσκινα'' και μάλλον μας χαρακτηρίζει γιατί μερικές φορές τα πράγματα τα αναλύουμε πάρα πολύ χωρίς να χάνουμε την ουσία. 

Σχετικά με επιρροές...
 
- Indie Rock & Rock n' Roll σκηνή Αμερικάνικη και Βρετανική από τέλη 90's μέχρι σήμερα, από Strokes και Arcade Fire μέχρι Radiohead και Kasabian τι να πρωτοπούμε μας αρέσουν πάρα πολλοί. 

Ηχητικά που θα πρέπει να σας κατατάξουμε;
 
- To νέο μας EP θα είναι στα πλαίσια Indie Rock & Rock n Roll προτάσεων. 

Ποια είναι συνήθως η θεματολογία των εμπνεύσεών σας, όταν γράφετε μουσική;
 
- Πρώτα έρχεται η μουσική μετά τα υπόλοιπα, επενδύουμε στην δυναμική και στις εύηχες μελωδίες, στιχουργικά πατάμε άλλοτε σε κάτι παραισθησιακό αλλά χωρίς να ξεφεύγουμε πολύ από την πραγματικότητα και άλλοτε, πιο συχνά, μεταδίδουμε μηνύματα συναισθημάτων στον ακροατή. 


Αυτό το καιρό ετοιμάζετε το πρώτο σας ep, μπορείτε να μας πείτε περισσότερα γι΄ αυτό;
 
- Θα είναι 3 κομμάτια στο σύνολο, 2 ήδη ακουσμένα από Youtube και Soundcloud αλλά ολοκληρωτικά ανακατασκευασμένα από την αρχική demo μορφή που τα είχαμε παρουσιάσει στο παρελθόν και 1 ολοκαίνουργιο. 

Για το μέλλον τι σχέδια υπάρχουν;
 
- Πιστεύουμε σε ένα δεύτερο βίντεοκλιπ και σε κάποια live για την συνέχεια. 

Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ένα live σας;
 
- Το δυναμικό σετλιστ που παρουσιάζουμε, όμως δεν λείπει και το ατμοσφαιρικό στοιχείο το οποίο υποστηρίζουμε κάθε φορά στις εμφανίσεις μας. 

Είστε ένα ( σχετικά ) νέο συγκροτήματα. Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
- Πολύ μεγάλο ζήτημα το οποίο έχει πολλές πτυχές, απαντάμε συνοπτικά στο τι κάνουμε εμείς : Δεν μας ενδιαφέρει η ελληνική σκηνή (ποια είναι αυτή αλήθεια??) γιατί δεν υπάρχει μουσική κουλτούρα ξενόγλωσση, αποδεδειγμένα, λίγοι ψάχνονται, συνήθως είμαστε οι φίλοι φίλων μεταξύ μουσικών και γενικότερα μπάντων και κάποιοι ραδιοφωνικοί σταθμοί web ή fm, τα πράγματα έξω είναι καλύτερα τους αρέσει να ακούν και να ανακαλύπτουν και να ακολουθούν μια μπάντα, κάνουμε underground (μουσικά) πράγματα εδώ στην Αθήνα και αυτά ναι είναι αγγλόφωνα, συνεργαζόμαστε με φίλους μας από το εξωτερικό και πιστεύουμε για κάτι προς τα έξω κάποια στιγμή. 'Οπως και να χει η κάθε μουσική χρειάζεται υποστήριξη, αυτό πιστεύουμε.

Οι τελευταίες κουβέντες είναι δικές σας.
 
- Ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο live μας.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου