ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ZEBU



Από που ξεκινάει η ιστορία σας;
 
Κάπου το 2012, σαν μια παρέα φίλων που μαζεύτηκε στο στούντιο και άρχισε να τζαμάρει. Από αυτά τα τζαμαρίσματα προέκυψε το υλικό του “At the delta of Venus” EP. Στην πορεία προέκυψαν κάποιες αλλαγές στη σύνθεση, κάποια live, και φτάνουμε έτσι ως το σήμερα.

Πως προέκυψε το όνομα Zebu του συγκροτήματος και τι σημαίνει;
 
Zebu (Ζέβος στα ελληνικά) είναι μια ράτσα αγελάδας που ζει στην Ινδία. Υπάρχει μια αστεία ιστορία πίσω απ’ το πώς προέκυψε: Ο ντράμερ μας, όταν σπούδαζε στην Αγγλία κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες ενός συγκεκριμένου burger που διαφημιζόταν ως 100% αγγλικό βοδινό. Στην πορεία αποκαλύφθηκε στον Τύπο πως ήταν σάπιο zebu εισαγωγής απ’ τη Βραζιλία. Όταν έπεσε η πρόταση για αυτό το όνομα, μας φάνηκε cool ιστορία, cool όνομα, κι έτσι το κρατήσαμε.

Οι επιρροές σας ποιες είναι;
 
Σαν άνθρωποι έχουμε αρκετά διαφορετικά μεταξύ μας ακούσματα και γούστα. Άλλος πιο πολύ punk, άλλος πιο πολύ ακραίο metal, ψυχεδέλεια, indie, διάφορα πράγματα. Η μόνη κοινή συνισταμένη είναι οι Black Sabbath, ίσως και οι Down. Από κει και πέρα, οτιδήποτε μας κάθεται καλά, βρίσκει τη θέση του στα κομμάτια μας.

Αν και δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες στην μουσική, εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Από την αρχή προσπαθούμε και μεις να βρούμε μια ταμπέλα για να απαντάμε όταν μας ρωτάνε «Α έχετε μπάντα; Και τι παίζετε;» και ακόμα δεν έχουμε βρει. Μας έχουν κάτσει διάφορες ταμπέλες, αλλά δεν μας καλύπτει 100% καμία. Σίγουρα ακουγόμαστε heavy, που είναι και η ταμπέλα που αναγνωρίζουμε.

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε την πρώτη δουλειά σας ένα ΕΡ ( At The Delta Of Venus ), το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί;
 
Οι ηχογραφήσεις για το ΕΡ έγιναν το καλοκαίρι του 2013 και λόγω διάφορων τεχνικών δυσκολιών, η κυκλοφορία του καθυστέρησε δύο χρόνια. Κάναμε τα πάντα μόνοι μας, οπότε το βλέπουμε σαν το «παιδί» μας.

Τα επόμενα σχέδια σας ποια είναι;
 
Σύνθεση νέου υλικού, κάποια live, υπάρχουν και σχέδια για κυκλοφορία κάποιου split. Όλα θα έρθουν εν καιρώ.

Υλικό σας αλλά και πληροφορίες για εσάς που μπορούμε να βρούμε;
 
Καταρχήν στη σελίδα μας στο facebook (https://www.facebook.com/Zebuband) μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει μαζί μας και να ενημερώνεται για τα live μας ή οτιδήποτε σχετικό. Το υλικό μας μπορείτε να το ακούσετε στο bandcamp (https://zebunoise.bandcamp.com) ή στο youtube (https://www.youtube.com/channel/UCBrsu1WYjdTcLxLS2Fs0CQg). Ακόμα, το EP μας μπορείτε να το βρείτε σε φυσική μορφή (12” βινύλιο) είτε ερχόμενοι σε απ’ ευθείας επικοινωνία μαζί μας, είτε σε κάποια distros και δισκοπωλεία που στηρίζουν ενεργά την underground και DIY σκηνή όπως το Scarecrow Distro και το Rhythm Records.

Ποια θα ήταν για σας μια ονειρεμένη συνεργασία;
 
Οποιοσδήποτε θα ταίριαζε το όραμά του μαζί μας, πιστεύω. Και θα μοιραζόμασταν κοινές απόψεις. Όχι κάποιο «ηχηρό όνομα», είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες κινήσεις.

Πως βλέπετε γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζετε;
 
Υπάρχουν σχήματα που ανήκουν στα αγαπημένα μας, και τα ακούμε με το ίδιο πάθος όπως τις ξένες μπάντες. Σίγουρα οι Λήθη είναι ένα από αυτά. Universe217, Fields of Locust, Ruined Families επίσης… ο κατάλογος είναι τεράστιος οπότε θα σταματήσω εδώ. 

Ο τελευταίος λόγος δικός σας...
 
Στηρίξτε τη σκηνή. Αγαπήστε τη μουσική, όχι το εμπόριο. Τα λέμε κάπου εδώ τριγύρω.

Ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου