ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΙΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ



Πώς δημιουργήθηκαν οι Διχασμένες Αλήθειες και ποια η μέχρι τώρα πορεία σας;
 
Στα τέλη του 90 ήμασταν μια παρέα πιτσιρικάδες στην Τούμπα Θεσσαλονίκης που κάναμε γκραφίτι, σκέιτ και ακούγαμε punk, hardcore και metal. Μια μέρα έριξα την ιδέα να κάνουμε ένα συγκρότημα χωρίς να έχουμε γνώσεις πως παίζεται η μουσική. Και έτσι ξεκίνησε.. Κι αυτή η εφηβική επανάσταση για τους περισσότερους από εμάς, αργότερα έγινε τρόπος ζωής. Από τότε σα συγκρότημα αλλάξαμε πολλά μέλη, εξελιχθήκαμε σα «μουσικοί» με την πάροδο του χρόνου, παραμένοντας μέσα μας έφηβοι. Έχουμε μέχρι στιγμής στο ιστορικό μας πέντε ανεξάρτητες κυκλοφορίες, κάναμε αρκετά live σε όλη τη χώρα σε στέκια και καταλήψεις και γνωρίσαμε ωραίους ανθρώπους. 

Γιατί επιλέξατε ελληνικό στίχο για τα τραγούδια σας;
 
Τα ελληνικά είναι η γλώσσα που σκεφτόμαστε και η γλώσσα που σκέφτεται και το κοινό που απευθυνόμαστε. Κατά καιρούς υπήρχαν διαφωνίες αναμεταξύ μας αλλά τελικά επικράτησε ο ελληνικός στίχος και μέχρι στιγμής δεν το έχουμε μετανιώσει.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρέασαν μουσικά και με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε μαζί;
 
Από ελληνικές μπάντες μια βασική επιρροή ήταν η Γενιά του Χάους γι’ αυτό και στην τελευταία μας κυκλοφορία έχουμε και μια διασκευή δικιά τους και θα χαιρόμασταν κάποια στιγμή να παίζαμε μαζί τους. Από ξένες μπάντες υπάρχει μια μεγάλη γκάμα από hip-hop μέχρι και metal. Μια μπάντα που προσεγγίζουμε κάπως μουσικά είναι οι Suicidal tendencies.

Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο όνομα;
 
Η αλήθεια από τη φύση της είναι διχασμένη, μπορεί να πληγώσει μπορεί και να λυτρώσει. Ένας άλλος λόγος είναι και το ότι -όπως προαναφέραμε- ακούγαμε πολλά είδη μουσικής πράγμα που φαινόταν και στο παίξιμό μας, αλλά έβγαινε αληθινά από μέσα μας.

H στιχουργική σας θεματολογία που αναφέρεται;
 
Εκτός από κάποια κομμάτια που μπορεί να εμπεριέχουν προσωπικές εμπειρίες και στα οποία ο κάθε ακροατής θα μπορούσε να δώσει τη δικιά του ερμηνεία, κατά κύριο λόγο ο στίχος μας είναι κοινωνικοπολιτικός. 

Ας πάμε στην τελευταία δουλειά σας Δράση-Αντίδραση-Αδράνεια, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;
 
Ο τίτλος του δίσκου είναι και μια τριλογία στην πρώτη πλευρά του βινυλίου. Είναι ένα υλικό που ήταν έτοιμο από το 2012 αλλά λόγω αρκετών προβλημάτων καταφέραμε να το κυκλοφορήσουμε το 2015.

Σε τι διαφέρει από το Σπάσε Τον Κανόνα του 2009; Όχι τόσο από πλευράς παραγωγής, όσο από συνθετικής απόψεως.
 
Το Σπάσε Τον Κανόνα ήταν μια κυκλοφορία που θέλαμε να θυμίσει την πρώτη μας δουλειά του 2001, να είναι πιο ωμό και μίνιμαλ. Το Δράση-Αντίδραση-Αδράνεια νομίζω ότι έχει κάτι από όλες μας τις κυκλοφορίες.

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από την κυκλοφορία αυτή;
 
Ελπίζουμε να ικανοποιήσουμε τους ανθρώπους που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια με αυτή την κυκλοφορία. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κάτι παραπάνω ως προσδοκία, η μουσική για εμάς είναι τρόπος έκφρασης και παίρνουμε δύναμη από αυτή.

Είστε χρόνια στην σκηνή. Πως βλέπετε τα πράγματα και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Νομίζω ότι υπάρχουν πιο πολλά συγκροτήματα από ποτέ, τα περισσότερα από αυτά πολύ αξιόλογα. Πλέον υπάρχει και το internet που είναι μια επανάσταση και έχει αλλάξει όλα τα δεδομένα και με σωστή χρήση μπορεί να ενώσει τη DIY σκηνή ακόμα περισσότερο.

Έχετε να πείτε κάτι στα νέα σχήματα που ξεκινούν τώρα;
 
Η μουσική είναι μια ανάγκη που βγαίνει από μέσα σου, αν το νιώθεις πραγματικά κάνε τα πάντα για να καταφέρεις αυτό που έχεις μέσα στο κεφάλι σου. Αν το κάνεις για να γίνεις rock σταρ, να γνωρίζεις κορίτσια και να βγάλεις λεφτά παράτα τα.

Τέλος θα θέλαμε ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του blog;
 
Είμαστε πολύ τυχεροί που υπάρχει τόση ελεύθερη πρόσβαση σε μουσική. Παλιότερα δυσκολευόμασταν να βρούμε καμιά κασέτα. Εύχομαι ενότητα, καλή ακρόαση και καλές αναγνώσεις. 

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου