ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BLACKDRAWN



Πότε και πως δημιουργήθηκαν οι Blackdrawn;
 
Επίσημα οι Blackdrawn υπάρχουν απο τα τέλη του 2012 αν και οι J.Demian (guitars), George Kantzios (bass) και Mike Karamichalis (drums) είχαν ήδη κάνει μια προεργασία σε demo υλικό λίγο καιρό πιο πριν. Με την προσθήκη του Nick Voultsides (guitars), του Υannis Patoukas(keys) και του Dimitris Traskas (vocals) λίγο μεταγενέστερα, η μπάντα ολοκληρώθηκε.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματα σας στην μουσική;
 
Υπάρχει ένα αρκετά ευρύ φάσμα ακουσμάτων από πολλά υποείδη του metal. Στην μουσική μας θα βρείτε στοιχεία μελωδικού death metal, black metal, prog-power metal ακόμα και heavy! Mπάντες όπως οι Soilwork, In Flames, Evergrey, αλλά και Οpeth, Scar Symmetry, Machine Head αποτελούν μερικές από τις πηγές έμπνευσης.

Πως προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα της μπάντας;
 
Αngeldrown αν θυμάμαι καλά ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι, μετά θεωρήσαμε ότι το Βlackdrown ήταν πιο πιασάρικο, όμως υπό τον φόβο ότι το συγκεκριμένο θα μπορούσε να θεωρηθεί ρατσιστικό, τελικά καταλήξαμε στο Βlackdrawn. Τόσο απλά.

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε το άλμπουμ Blackdrawn, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;
 
Ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό άλμπουμ! (γέλια). Αποτελείται από 12 τραγούδια, με το καθένα να έχει την δική του μουσική ταυτότητα, με αρκετές εναλλαγές κιθαριστικών μελωδιών/φωνητικών και αρκετή δόση αδρεναλίνης. Οι ηχογραφήσεις και η μίξη του άλμπουμ έγιναν στην Θεσσαλονίκη (Αllright Studio, The Sonic Ark Studio, Mix Studios) ενώ το artwork επιμελήθηκε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Gustavo Sazes (Arch Enemy, Gus G., Firewind, Nightrage). Για την παραγωγή υπεύθυνος ήταν ο J.Demian.

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
 
Nαι μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την δουλειά που έγινε, καθώς μας πήρε πολύ χρόνο μέχρι να καταλήξουμε σε αυτό που θέλαμε. Βέβαια εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οπότε προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε όλους τους τομείς.

Κατά την γνώμη σας πως βλέπετε την εξέλιξη σας ως μπάντα μέχρι σήμερα;
 
Όπως είπαμε και πιο πάνω διαρκώς φροντίζουμε να εξελισσόμαστε ως άτομα και ως μουσικοί έστω και αν η μπάντα μετρά 3 χρόνια ύπαρξης μόνο.

Τι άλλο μπορούμε να πούμε πως υπάρχει στα πλάνα του συγκροτήματος για το άμεσο μέλλον;
 
Να κάνουμε όσα πιο πολλά live γίνεται έτσι ώστε να μας μάθει περισσότερος κόσμος όπως παράδειγμα το live της παρουσίασης του άλμπουμ που θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα (16/1 στο Second Skin) και γιατί όχι να περιοδεύσουμε εντός και εκτός Ελλάδας! Να αναφέρουμε επίσης πως ετοιμάζουμε και κάποια videoclips, ενώ υπάρχει ήδη έτοιμο υλικό για το δεύτερο μας άλμπουμ.

Πως ήταν η χρονιά που τελείωσε για τους Blackdrawn;
 
Η χρονιά έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις, καθώς κυκλοφόρησε το ντεμπούτο μας, ανοίξαμε συναυλίες για μπάντες όπως οι Arch Enemy, Septic Flesh και γενικά ήταν μια πολύ δημιουργική χρονιά καθώς όπως προείπαμε δουλεύουμε πάνω σε υλικό για το δεύτερο μας άλμπουμ.

Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η ελληνική metal σκηνή στην Ελλάδα;
 
Η ερώτηση αυτή σηκώνει μεγάλη συζήτηση αλλά διαπιστώνουμε με μεγάλη χαρά ότι παρόλες τις κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες των τελευταίων χρόνων ξεφυτρώνουν διαρκώς καινούριες ελπιδοφόρες μπάντες. Το metal και ο τρόπος ζωής γύρω από αυτό ή μαζί με αυτό αποτελούν ζωτικής σημασίας κινητήριες δυνάμεις έστω και αν το ελληνικό DNA είναι μπολιασμένο με αρκετή δόση από ''πρώτο τραπέζι πίστα'' και ''πιάσε 10 δίσκους λουλούδια''. Αλλά όπως είχε πει και ο Οzzy πριν από πολλά χρόνια - Υοu can't kill rock'n'roll...

Ο επίλογος δικός σας...
 
Eυχαριστούμε το undergroundskini για την φιλοξενία, ευχόμαστε η καινούρια χρονιά να μας βρει όλους υγιείς, δημιουργικούς και ελπίζουμε να τα πούμε από κοντά σε κάποιο live...

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου