ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MR. BOOZE



Πως σχηματίστηκαν οι Mr Booze; 
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε από τους δύο έγχορδους πριν από 4 σχεδόν χρόνια πρώτα από όλα για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους να παίζουν μουσική και δεύτερον για να μετατρέψουν σε τραγούδια κάποιες σκόρπιες ιδέες που είχαν και εν τέλει να τις ηχογραφήσουν. Ηχογραφήσαμε λοιπόν τότε το πρώτο EP και μετά από ένα χρόνο έγινε στη μπάντα η προσθήκη του Στάθη στα τύμπανα και του JD στα φωνητικά οπότε και άρχισε η απογείωση και έφερε και τη δεύτερη δουλειά της μπάντας το "Dance at your own risk" (LP).

Πως προέκυψε το όνομα του συγκροτήματος; 
 
Ακούγαμε με τον Μπέλο (τον κιθαρίστα της μπάντας), έναν δίσκο των Mr Bungle πίνοντας μπύρες και αυτός ο συνδυασμός έφερε το όνομα της μπάντας.

Τι χαρακτηρισμό θα δίνατε στον ήχο σας; 
 
Σκληρό ροκ που για να απολαύσεις πρέπει να χορέψεις (με δική σου ευθύνη πάντα) ή αλλιώς headbanging-κό ριψοκίνδυνο μέταλ! 

Ποιες είναι οι βασικές μουσικές σας επιρροές; 
 
Οι επιρροές της μπάντας είναι κλασσικά αυτά που ακούει ο καθένας από μας σπίτι του συνδυασμένα όλα μαζί, με κοινό παρονομαστή το heavy rock. Μπάντες που γουστάρουμε κυρίως είναι οι Spiritual Beggars, Witchcraft, Kyuss,Deep Purple, Slayer, Motorhead, Neurosis, Led Zeppelin και φυσικά οι μέγιστοι Black Sabbath. 

Η νέα σας κυκλοφορία έχει τίτλο Dance At Your Own Risk. Μιλήστε μας λίγο γι’ αυτήν… 
 
Οι συνθέσεις των κομματιών έγιναν το 2014 με πολύ τζαμάρισμα στο στούντιο, με ιδέες για στίχους εμπνευσμένες από τις προσωπικές μας ζωές, που έγραψε ο Μπέλος και με πολλή συζήτηση πάνω στα κομμάτια από όλους μας. Είναι ένα ευκολοάκουστο album που σε κρατάει καρφωμένο εκεί ακούγοντας το καθώς έχει διάφορες εκπλήξεις. Καλοκαίρι του 2015 μέσα σε όλη την αναμπουμπούλα που πέρασε η χώρα εμείς απτόητοι και συγκεντρωμένοι στο στόχο μας ηχογραφήσαμε τα κομμάτια και τα κυκλοφορήσαμε τελικά τον Νοέμβρη. 

Το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχατε φανταστεί; 
 
Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Τσιακόπουλου από τo Moth Studio, ο οποίος έκανε φοβερή δουλειά στα ρεκς και στην μίξη, μπορώ να πω ότι προσεγγίζει ο δίσκος αυτό που είχαμε στο μυαλό μας όλοι. Φυσικά βοήθησε πάρα πολύ και το μάστερ που έγινε στα Sweetspot Studios από τον
Δημήτρη Παπαδημητριου, οπότε είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με καλούς επαγγελματίες. 

Μπορείτε να μας δώσετε την κεντρική ρότα του στιχουργικού περιεχομένου του; 
 
Η στιχουργική ρότα να πούμε ότι έχει να κάνει κυρίως με τις συμπεριφορές που παρατηρούμε στη σύγχρονη κοινωνία και το αντίκτυπο που έχουν στο σύνολο της ενώ δεν λείπουν και κομμάτια που έχουν φανταστικές ή ακόμα και χιουμοριστικές αναφορές. 

Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από αυτούς; 
 
Το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε και σαν κεντρική ιδέα δίδεται και από τον τίτλο του δίσκου, είναι πως πρέπει μεν να "χορεύεις" αλλά έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεών σου ώστε να γίνεσαι πιο υπεύθυνος για αυτές, παίρνοντας παράλληλα και τα απαραίτητα ρίσκα. 

Ποιο είναι το επόμενο μουσικό σας βήμα; Τι να περιμένουμε από τους Mr Booze; 
 
Ήδη έχουμε δύο νέα κομμάτια, οπότε έχει δρομολογηθεί και το τρίτο album, παράλληλα παίζουμε live όπου μπορούμε με την πρώτη ευκαιρία και σε οποιαδήποτε περίσταση. Μέχρι και σε bachelor party έχουμε παίξει! 

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας; 
 
Να ακούνε όσο πιο πολλές μουσικές μπορούν γιατί η μουσική δίνει διέξοδο σε πολλά προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν αυτό τον καιρό και ενώνει τους ανθρώπους και τέλος να ροκάρουν σαν να μην υπάρχει αύριο!

Ευχαριστούμε για το χρόνο σας, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου