ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ OVERCLIFF



Πώς δημιουργήθηκαν οι Overcliff;
 
Οι Overcliff δημιουργήθηκαν από το Γιώργο στα τέλη του 2010. Η δομή των μελών της μπάντας ολοκληρώθηκε το ΄14 με την άφιξη του Magnus.

Mιλήστε μας λίγο για τις επιρροές σας.
 
Οι κύριες επιρροές της μπάντας πηγάζουν από την ακραία μουσική σκηνή και ειδικότερα της τελευταίας εικοσαετίας. Η καθημερινότητα και οι παλαιότερες εποχές παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην μουσική και στιχουργική μας σύνθεση, αφήνοντας ένα κλασικό αλλά και μοντέρνο στοιχείο να επιβληθεί.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας στο κοινό που δεν σας έχει ακούσει ακόμα;
 
Η μουσική μας απευθύνεται στους φίλους της ακραίας μέταλ που αναζητούν το μελωδικό και ατμοσφαιρικό στοιχείο αλλά και σε εκείνους που θέλουν κάτι πιο δυνατό φυσικά.

Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας. Τι μηνύματα προσπαθείτε να περάσετε μέσα από αυτούς;
 
Οι στίχοι μας κυμαίνονται σε εσωτερικά και συμπαντικά ερωτήματα. Το περιεχόμενό τους είναι καθαρά ενδοσκοπικό.

Από υλικό σας, υπάρχει κάτι να περιμένουμε;
 
Αυτήν την περίοδο βρισκόμαστε στις ηχογραφήσεις του πρώτου μας άλμπουμ, για το οποίο δεν θα μιλήσουμε περισσότερο αυτή την στιγμή.

Τα μελλοντικά σας σχέδια ποια είναι; 
 
Εστιάζουμε αρκετά στη σύνθεση μουσικού και στιχουργικού υλικού και έπειτα στην προώθησή τους.

Τι πιστεύετε ότι θα προσελκύσει τον κόσμο να έρθει να δει ένα live σας;
 
Μια διαφορετική οπτική γωνία της ακραίας μέταλ. Πιστεύουμε πως η μουσική είναι το κύριό μας γνώρισμα που θα μπορούσε να προσελκύσει τον κόσμο.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική σκηνή; Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα να ξεπεράσει τις δυσκολίες των καιρών μας και να αναδειχθεί;
 
Η Ελληνική μέταλ σκηνή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καμία άλλη, έχοντας και αυτή τα δικά της στοιχεία να αναδείξει και να προσφέρει. Βέβαια, οι φωτεινές εξαιρέσεις της σκηνής εκτιμώνται περισσότερο στο εξωτερικό παρά μέσα στα πλαίσια της.

Αν μπορούσατε να στήσετε κάποιο φεστιβάλ, εκτός από εσάς με ποιους θα θέλατε να μοιραστείτε την ίδια σκηνή;
 
Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε το υλικό μας με μπάντες του ακραίου μέταλ, της Ελληνικής και όχι μόνο σκηνής και να έρθουμε σε επαφή με εκείνες και τον κόσμο που τις αντιπροσωπεύει. Ulcerate, Mortal Torment, AWE, Shadow In The Darkness, είναι μερικές από αυτές.

Τι εύχεστε στους επισκέπτες που θα διαβάσουν την συνέντευξη σας;
 
Ευχόμαστε όλος ο κόσμος να εξακολουθεί να στηρίζει την σκηνή, να μεγαλώσει η οικογένεια της μέταλ στην Ελλάδα και να υπάρχει επικοινωνία σεβασμός και συμπάθεια, μιας και η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, τρόπος έκφρασης και τρόπος ζωής.

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου