ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ALLOCHIRIA



Πρώτα από όλα, θα θέλαμε μια παρουσίαση της μπάντας για να σας γνωρίσουν οι αναγνώστες μας.
 
Καλησπέρα. Ως Allochiria υπάρχουμε από το 2009. Το 2010 ηχογραφήσαμε το πρώτο μας ΕΡ και το 2014 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας full length album με τον τίτλο “Omonoia”. Την άνοιξη του 2015 κάναμε και την πρώτη μας Ευρωπαϊκή περιοδεία, μαζί με τους Βερολινέζους ryvulet, που ήταν μια πολύ δυνατή εμπειρία!

Πείτε μας λίγο για την ιστορία του (Allochiria ) ονόματος σας.
 
Το πρώτο όνομα της μπάντας ήταν “Parts of unknown”, αλλά κάποια στιγμή μέσα στο 2009 αποφασίσαμε πως δεν μας αντιπροσώπευε πλέον. Είχαν αλλάξει κάποια μέλη στην μπάντα, η μουσική μας ήταν διαφορετική και είχε πάρει άλλη κατεύθυνση. Μετά από ψάξιμο καταλήξαμε στο “Allochiria” γιατί μας άρεσε καλύτερα, τόσο σαν ήχος της λέξης, σαν ορθογραφία, σαν νόημα. Αλλοχειρία είναι μια νευρολογική πάθηση, κατά την οποία οι παθόντες νιώθουν τα ερεθίσματα σε άλλο σημείο από αυτό που τα δέχτηκαν.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ξανακούσει;
 
Μας αρέσει να το λέμε post-sludge, ή atmospheric sludge, παίζουμε μια μίξη από sludge και post-metal δηλαδή. Χωρίς ταμπέλες, άγρια και ήρεμα σημεία στα κομμάτια, βρόμικα φωνητικά, πολλοί ήχοι, διαφορετικές δυναμικές… 

Ποιες είναι οι κύριες μουσικές επιρροές σας;
 
Τα κοινά μουσικά μας ακούσματα είναι μπάντες της post-metal και sludge σκηνής, όπως οι Neurosis, Isis, Cult of Luna, Rosetta… Εκτός όλης αυτής της κατηγορίας γενικά ακούμε πολλά πράγματα, από ηλεκτρονική και post-hardcore μέχρι punk και noise. Όλα θα μπορούσαν να θεωρηθούν επιρροές.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει για το γράψιμο των στίχων;
 
Ο άνθρωπος. Οι στίχοι μας αναφέρονται κυρίως στην ψυχολογία του μέσα στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα, τη συμπεριφορά του και τις σχέσεις του στην κοινωνία. 

Αυτό το καιρό ετοιμάζετε κάτι;
 
Ναι, αυτόν τον καιρό ηχογραφούμε τον επόμενό μας δίσκο. 

Ποια είναι τα όνειρα των Allochiria όσον αφορά το μέλλον της μπάντας;
 
Σίγουρα θέλουμε μετά την κυκλοφορία του δίσκου να κανονίσουμε την επόμενη περιοδεία στην Ευρώπη. Μετά από αυτό θα δούμε, προτιμούμε να κάνουμε αργά και σταθερά βήματα.

Ποια είναι η άποψη σας για την Ελληνική underground σκηνή;
 
Στηρίζουμε, πηγαίνουμε σε lives και αγοράζουμε merch όποτε μπορούμε. Η underground σκηνή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια σίγουρα ακούγεται από πιο ευρύ κοινό (το πώς ορίζεται το “underground” είναι άλλη κουβέντα) και οι μπάντες έχουν πιο πολλές ευκαιρίες να αναδειχτούν, μιας και τρέχουν πολλά lives και το ίντερνετ έχει βοηθήσει πολύ στην προώθηση της δουλειάς τους.

Έχετε να προτείνετε κάποιες νέες ελληνικές μπάντες που θα έπρεπε να προσέξουμε;
 
Γενικά στην πλειοψηφία των lives που γίνονται παίζεται ωραία μουσική. Θα προτείναμε καλύτερα να πάτε σε lives, να ακούσετε δίσκους, και ο καθένας μετά ας “προσέξει” ό,τι του αρέσει.

Θα θέλατε να πείτε κάτι τελευταίο στους αναγνώστες μας;
 
Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη!

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου