ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE TENEMENT RATS



Πως ήρθατε κοντά και αποφασίσατε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Η μπάντα ξεκίνησε μετά την γνωριμία του Περικλή και της Λιλιάνας όταν ξεκινήσανε πιλοτικά να παίζουν μαζί και αρκετά σύντομα επικοινώνησαν με την Μαίρη η οποία με την σειρά της λίγο καιρό αργότερα πρότεινε στον Αλέξη να αναλάβει το μπάσο της μπάντας.

Θέλουμε να μας πείτε για τις επιρροές της μπάντας. Δηλαδή, τι μουσική ακούτε και πως αυτό επηρεάζει τον ήχο σας και αυτό που κάνετε.
 
Οι επιρροές είναι ως συνήθως αρκετές. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά γούστα, παρ' όλα αυτά όμως έχουμε μία κοινή "ροκ" βάση η οποία είναι και το συστατικό που μπορεί να δέσει αυτά από τα οποία επηρεαζόμαστε…The Yardbirds, The Cars, Devo, Dick Dale, Link Wray, Ramones, Queens of the Stone Age, Mudhoney, David Bowie, Violent Femmes, The Gossip, Jimi Hendrix, Black Sabbath, Talking Heads, The Cramps, Screamin Jay Hawkins, Aphrodite’s Child, Kinks, Eye Hate God, Stone Roses, Kyuss, Man or Astroman?, The Phantom Surfers, John Coltrane, Deadbolt, Dead Kennedys, Bauhaus, Tom Waits...

Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας;
 
Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση που δε θα βιαστούμε να απαντήσουμε. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε συχνά φίλους στις πρόβες οι οποίοι λένε διάφορα για το τι είδος παίζουμε οπότε μάλλον θα συνεχίσουμε να ακούμε τι λένε τα αυτιά των άλλων.

Από υλικό, υπάρχει κάτι έτοιμο;
 
Ηχογραφούμε τις πρόβες μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών. Πειραματιζόμαστε με διάφορους ήχους και τεχνικές ηχογράφησης μέρος των οποίων υπάρχει στην σελίδα μας στο SoundCloud. Το υπόλοιπο υλικό είναι δρομολογημένο για ηχογράφηση εντός του χρόνου.

Με ποια group – καλλιτέχνες θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;
 
Περικλής: Από τότε που άκουσα την Μαίρη με τις Meanie Geanies ήθελα να συνεργαστώ μαζί της οπότε η επιθυμία μου έχει ήδη γίνει πραγματικότητα.

Πως ήταν η χρονιά που τελείωσε για τους The Tenement Rats;
 
Συχνές πρόβες μέσα στην εβδομάδα. Γράφοντας τραγούδια αυθόρμητα. Και όπως είπαμε πριν, με ηχογραφήσεις στις πρόβες.

Τι να περιμένουμε στο μέλλον από εσάς;
 
Επίσημες κυκλοφορίες ντεμπούτο της μπάντας θα καταγράφονται πλήρως ζωντανά στο δικό μας στούντιο. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πώς θα κατανεμηθούν αυτές οι ηχογραφήσεις ή σε ποια μορφή.

Τι θα θέλατε να αλλάξει στην ελληνική μουσική σκηνή;
 
Δεν χρειάζονται πολλές αλλαγές όσο λίγες και ουσιαστικές.
Περισσότερη πρωτοτυπία
Περισσότερα ανοιχτά μυαλά
Περισσότερο θράσος
και καμιά ιδέα να μη πετάγεται στα σκουπίδια...οπότε μάλλον τόλμη είναι αυτό για το οποίο μιλάμε.

Πια είναι η γνώμη σας για τα σχήματα που δίνουν τις δημιουργίες τους μέσω των ιστοσελίδων τους είτε δωρεάν είτε με κάποιο μικρότερο σχετικά με τις τιμές των δισκοπωλείων τίμημα.
 
Καταλήγει να είναι μία από τις πολλές πιθανές στρατηγικές για μια μπάντα. Όλος αυτός ο τομέας είναι σχετικά νέος, υπό κατασκευή θα μπορούσαμε να πούμε και όλα είναι πιθανά! Αυτό είναι ίσως που τον κάνει και τόσο ελκυστικό! Κάθε σχήμα έχει τη δική του μοναδική αισθητική και πρέπει να αποφασίσει για τον εαυτό του πώς να ασχοληθεί με τους ακροατές του. Δεν υπάρχει καθιερωμένη πρακτική σε αυτόν τον τομέα. Μερικές μπάντες που είναι περισσότερο αυτάρκεις μπορούν να επιλέξουν να διανέμουν το υλικό τους ψηφιακά και δωρεάν online με την δυνατότητα ίσως να εκτυπωθεί και μία σειρά από CD ή Βινύλια προς πώληση. Ένα σχήμα μπορεί να επιλέξει να μην διανείμει οτιδήποτε αλλά να χρεώνουν περισσότερο για τις ζωντανές εμφανίσεις τους. Είναι στην επιλογή κάθε σχήματος και είναι πιο άμεσο και διαδραστικό ανάμεσα σε αυτό και στις επιθυμίες των ακροατών τους.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου