ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ THE VAGABONDS 77



Πείτε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκε το group των The Vagabonds 77.
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011. Γνωριζόμασταν όλοι από πριν, είχαμε κοινά ακούσματα και έτσι η δημιουργία του group ήρθε από μόνη της. Είχαμε όλοι την ανάγκη να εκφραστούμε μέσω της μουσικής, αυτό ήταν το κυριότερο κίνητρο μας.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Είχαμε ξεκινήσει ήδη να παίζουμε χωρίς να έχουμε καταλήξει σε κάποιο όνομα μέχρι που το ανέφερε ο Άγγελος (φωνή) , μας άρεσε νοηματικά και τελικά έμεινε. Το ‘77’ προστέθηκε αργότερα γιατί θέλαμε και ένα στοιχείο να παραπέμπει στο είδος της μουσικής που παίζουμε. 

Πώς μπορείτε να ορίσετε τον ήχο σας; Ποιο είναι το είδος της μουσικής που παίζετε;
 
Ο ήχος μας όπως και το είδος της μουσικής που παίζουμε είναι punk rock, χωρίς όμως να βάζουμε κάποιο στεγανό σε αυτό. Όσο κοινά ακούσματα έχουμε μεταξύ μας, έχουμε και άλλα τόσα διαφορετικά με αποτέλεσμα το κάθε κομμάτι να έχει και διαφορετικές επιρροές, τουλάχιστον αυτός είναι ο στόχος μας.

Ο νέος σας δίσκος έχει τίτλο Our Sound Our Life..., μιλήστε μας λίγο γι' αυτόν.
 
Ο δίσκος κυκλοφορεί από τον χειμώνα του 2015. Είναι δουλειά 2-3 χρόνων στην ουσία με παλιά και νέα τραγούδια. Τον τίτλο αυτόν τον διαλέξαμε γιατί αντιπροσωπεύει την καθημερινότητα μας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα, δηλαδή μέσω της μουσικής σε ένα μεγάλο κομμάτι. 

Σε τι διαφέρει από τον προηγούμενο σας δίσκο Time Is Right του 2011, όχι τόσο από πλευράς παραγωγής, όσο από συνθετικής απόψεως. 
 
Αυτό που διαφέρει κυρίως είμαστε εμείς οι ίδιοι, τόσο σαν μουσικοί όσο και το πώς αντιμετωπίζουμε τη σύνθεση ενός κομματιού. Το ‘’Time is right’’ ξεκινήσαμε να το ηχογραφούμε 3 μήνες αφού φτιάξαμε την μπάντα, για εμάς ήταν περισσότερο αναγνωριστικό στο πως μπορούμε να δουλέψουμε την παραγωγή ενός άλμπουμ. Το ‘’Our sound our life…’’ θεωρούμε ότι ήταν αποτέλεσμα πιο ώριμης δουλειάς , και από άποψη σύνθεσης και παραγωγής.

Στα τραγούδια σας είτε έχετε στίχους σε ελληνικά είτε στίχους στα αγγλικά, γιατί αυτό;
 
Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Ανάλογα με το κομμάτι και τη διάθεση μας αποφασίζουμε εάν οι στίχοι θα είναι στα αγγλικά ή στα ελληνικά. Κατά κύριο λόγο όμως προτιμούμε τον ξένο στοίχο γιατί πιστεύουμε ότι κολλάει περισσότερο σε εμάς και φυσικά ένα κομμάτι στα αγγλικά μπορεί να απευθυνθεί σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων. 

Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
 
Έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε κομμάτια για ένα mini album (6 κομμάτια) που σκοπεύουμε να κυκλοφορήσει μέσα στο 2016 . Επίσης με αφορμή την κυκλοφορία σχεδιάζουμε μια ευρωπαική περιοδεία.

Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική μουσική σκηνή.
 
Πιστεύουμε ότι γίνονται αξιόλογες προσπάθειες από διάφορες ομάδες και χώρους για την προώθηση του punk rock και του πιο underground ήχου απλά η κουλτούρα αυτή δεν είναι τόσο μέρος την ελληνικής πραγματικότητας. 

Υπάρχουν κάποιες εγχώριες μπάντες που πιστεύετε ότι αξίζουν την προσοχή μας; 
 
Σίγουρα υπάρχουν και είναι και αρκετές, από τις αρχές του 80 μέχρι και σήμερα. Εάν αρχίσουμε να αναφέρουμε ονομαστικά δε θα τελειώσουμε ποτέ και σίγουρα κάποια θα ξεχάσουμε…

Τα τελευταία λόγια δικά σας...
 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια, νιώθουμε πολύ τυχεροί γι’ αυτό που κάνουμε και χωρίς τη βοήθεια και τη στήριξη τίποτα δε θα ήταν εφικτό.
SUPPORT YOUR LOCAL PUNK ROCK SCENE! 

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου