ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NIBIRU



Ας αρχίσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό του συγκροτήματος για όσους δεν σας γνωρίζουν.
 
Οι nibiru δημιουργήθηκαν το 2009 από τρεις φίλους. Μέχρι το 2014 τα μέλη είχαν γίνει 6 οπότε και πραγματοποιήσαμε το πρώτο μας live. Έκτοτε έχουμε κυκλοφορήσει ένα EP και ένα single, και έχουμε κάνει συναυλίες με πιο πρόσφατη την συμμετοχή μας στο Post-Jamboree #2 στο six d.o.g.s.

Ποιος ήταν ο βασικός λόγος για τη δημιουργία των Nibiru;
 
Η ανάγκη για δημιουργία, και η ανάγκη για έκφραση. Προϋπήρχαν γραμμένα κομμάτια από τους 2 κιθαρίστες και υπήρχε έντονα η ανάγκη να παιχτούν ζωντανά αυτά. Μεγάλος στόχος είναι η δημιουργία κάτι καινούργιου, και η επικοινωνία του με το κοινό.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας σε κάποιον που δεν σας έχει ακούσει ποτέ;
 
Βάση είναι το post-metal των Isis, το progressive των Mastodon και η ατμόσφαιρα των Manes και των Virus. Από κει και πέρα όμως μας αρέσει πολύ ο πειραματισμός με διαφορετικά όργανα, ενώ προσπαθούμε να επεκτείνουμε συνεχώς τα όρια της μουσικής μας.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια είναι τα ονόματα που σας ''στιγμάτισαν'' μουσικά;
 
Θα λέγαμε πως μας στιγμάτισαν μουσικές, αλλά πιο επιδραστικές είναι οι συναυλίες. Οι nibiru γαλουχήθηκαν στα live των Sun of nothing και των Universe217, των Kilimanjaro Darkjazz Ensamble και των AmenRa, των Cripple Black Phoenix και των The Ocean. Από κει και πέρα μουσικές επιρροές που διακρίνονται πέρα από όσους προαναφέρθηκαν είναι οι Russian Circles, οι Yakuza και οι Burst. Σίγουρα υπάρχουνε πάρα πολλές μουσικές που μας στιγμάτισαν αλλά δεν έχουν ενσωματωθεί (από όσο αντιλαμβανόμαστε) στον ήχο του σχήματος, και άλλες που ενσωματώθηκαν εν αγνοία μας.

Το 2015 κυκλοφορήσατε την τελευταία σας δουλειά με τίτλο Treblinka, από μουσικής πλευράς, ποιες διαφορές σε σχέση με το A Dawn Without Sun του 2014 θα ξεχωρίζατε ως πιο σημαντικές; Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Η ηχογράφηση του treblinka έγινε κάπως ευκαιριακά καθώς μια φίλη του συγκροτήματος ήθελε να συμπεριλάβει μια demo έκδοσή του σε μια εικονογράφηση τραγουδιών ( http://issuu.com/fridakritikou/docs/inhale_077073be0a70cd ) και επειδή δεν ήμασταν καθόλου ευχαριστημένοι από τον ήχο, καταλήξαμε να το ηχογραφήσουμε. Στη συνέχεια ζητήσαμε από μια άλλη φίλη να κάνει ένα remix και έτσι προέκυψε το single treblinka.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, θεωρούμε πως είχαμε μεγαλύτερη εμπειρία στην παραγωγή (η ηχογράφηση και η μίξη πραγματοποιήθηκε από τον ένα κιθαρίστα, τον Βίκτωρα). Μουσικά δεν μπορούμε να πούμε πολλά καθώς πρόκειται μόνο για ένα τραγούδι, αλλά θεωρούμε πως είναι πιο ογκώδες και λιγότερο progressive από το A dawn without sun.

Πως ήταν η χρονιά που τελείωσε για τους Nibiru;
 
Υπήρχαν διάφορες δυσκολίες που μας απέτρεψαν από το να δραστηριοποιηθούμε όσο επιθυμούσαμε αλλά ετοιμάζουμε πολλά καινούργια πράγματα.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για το σχήμα; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
 
Έχουμε κάτι μικρό που θα κυκλοφορήσει με το που μπει το 16, αλλά we keep on carring through with it που λέμε. Από κει και πέρα πρωταρχικός στόχος είναι οι συναυλίες και μελλοντικά ένα άλμπουμ.

Υπάρχουν νέα σχήματα στην Ελληνική σκηνή που σας έχουν τραβήξει την προσοχή;
 
Απολαμβάνουμε πολλά συγκροτήματα της ελληνικής σκηνής που ανθίζει τα τελευταία χρόνια, και έχουμε την χαρά να έχουμε μοιραστεί τη σκηνή με κάποια από αυτά. Επιγραμματικά Sun of nothing, Sleepin pillow, Deadfile, Universe217, Allochiria, Hedvika, Kalpa, Amniac, Caldera, Friend of Gods, One leg Mary, Blame the trees, Gravitysays_i και Chronoboros.

Τι θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες του site που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;
 
Στα underground πάντα υπάρχουν διαμάντια.

Παιδιά ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου