ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MOCK THE MANKIND



Πέστε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκαν οι Mock The Mankind.
 
Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του 2012, από μια παρέα φίλων που είχαμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε τη δική μας μουσική. Υπήρχαν αρκετές ιδέες και τζαμάροντας προέκυψαν καινούριες, οπότε έμενε να τα δέσουμε όλα αυτά μεταξύ τους και η μπάντα να ξεκινήσει την πορεία της.

Πως προέκυψε η ονομασία του συγκροτήματός σας;
 
Η αναζήτηση ονόματος δεν ήταν κάποια μακρά διαδικασία. Βέβαια ελλείψει στίχων το όνομα καθορίζει το ύφος κατά κάποιο τρόπο. Αν χρειάζεται να δώσουμε μια ερμηνεία με λίγα λόγια χλευάζουμε έμμεσα μέσω της μουσικής μας, τα δεινά της ανθρώπινης φύσης. Αλλά κυρίως πέρα από τα νοήματα, αναζητούσαμε κάτι εύηχο για αυτό ήταν και απλή η διαδικασία.

Τι επιρροές έχετε γενικά και πώς θα χαρακτηρίζατε το μουσικό σας ύφος;
 
Ακούμε πολλά και διάφορα και οι επιρροές είναι μια μίξη παλιών και νέων ακουσμάτων. Τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες είναι αναρίθμητα να τα αναφέρουμε. Το μουσικό ύφος ας πούμε ότι έχει μια βάση στον doom ήχο αλλά δεν ήταν αυτοσκοπός. Η μίξη των ακουσμάτων μας, των επιρροών μας και των ιδεών μας οδήγησε στον ήχο που έχουμε σήμερα, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε και ίσως να μην θέλουμε να το ορίσουμε. 

Το 2015 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Ruination, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή και ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού;
 
Το ruination είναι η πρώτη μας full length δουλειά. Κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 σε 100 DIY limited digipack cds και σε ψηφιακή μορφή. Ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου live στο Piper Studio με παραγωγό τον Διογένη Κυρατζόγλου. Το mastering έγινε στα Audiosiege Studios στο Πόρτλαντ των Η.Π.Α. από τον Brad Boatright, γνωστό για τις δουλειές του σε μπάντες ινδάλματα για εμάς. Το artwork επιμελήθηκε η Λένα Αποστόλου. Σχετικά με την ανταπόκριση είναι λίγο νωρίς να κρίνουμε αλλά δεν έχουμε κανένα παράπονο για την ώρα.

Θα θέλατε να αλλάξετε κάτι τώρα που ακούτε ξανά τα κομμάτια;
 
Η ηχογράφηση του ruination αποτυπώνει μια συγκεκριμένη περίοδο της μπάντας οπότε δεν θα αλλάζαμε τίποτα σε ότι έχει να κάνει σε αυτό. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα.

Είστε ευχαριστημένοι από ότι έχετε πετύχει μέχρι στιγμής;
 
Ο στόχος που έχουμε θέσει είναι να κάνουμε αυτό που μας αρέσει και αυτό είναι να δημιουργούμε και να μοιραζόμαστε τη μουσική μας. Για την ώρα το πετυχαίνουμε οπότε είμαστε ευχαριστημένοι από αυτό και μόνο.

Πείτε μας δύο λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια.
 
Το βασικό πλάνο είναι η σύνθεση νέου υλικού για κάποια μελλοντική κυκλοφορία, η οποία δεν γνωρίζουμε τη μορφή θα έχει. Υπάρχουν πολλές έτοιμες ιδέες πάνω στις οποίες δουλεύουμε. Και σίγουρα απολαμβάνουμε να παρουσιάζουμε τη μουσική μας ζωντανά οπότε τα live είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα.

Υπάρχετε σαν συγκρότημα από το 2012. Πώς ήταν η διαδρομή ως τώρα;
 
Ανηφορική! Είναι δύσκολοι καιροί για μπάντες γιατί η μουσική είναι μια ακριβή και χρονοβόρα ενασχόληση. Για να υπάρξει μια κυκλοφορία απαιτούνται πολλές θυσίες που ίσως προς τα έξω να μην φαίνονται. Αλλά αξίζει και είμαστε τυχεροί που το κάνουμε. Ο καθένας που θα αγοράσει ένα cd, ένα βινύλιο, ένα μπλουζάκι, βάζει το λιθαράκι του και στηρίζει την κάθε μπάντα να συνεχίσει αυτό που κάνει. Τίποτα δεν είναι έτοιμο και στρωμένο ιδανικά και χωρίς υποστήριξη τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο δύσκολα. Με πείσμα και επιμονή τα πράγματα γίνονται πιο εφικτά και αυτό έχουμε σαν σκοπό.

Υπάρχει κάποια νέα ελληνική μπάντα που σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;
 
Υπάρχουν πολλές νέες ελληνικές μπάντες που μας αρέσουν σε διάφορα είδη, από όλη την χώρα. Θα ήταν άδικο να αναφέρουμε μόνο μία γιατί η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Σίγουρα τις ακολουθούμε και τις στηρίζουμε σαν ακροατές, γιατί οι καλές προσπάθειες πρέπει να επιβραβεύονται.

Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε δυο λόγια σε αυτούς που θα κάνουν τον άθλο να διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη...
 
Χαρά στο κουράγιο σας και την υπομονή σας! Εσύ που διάβασες μέχρι εδώ έχεις το respect μας! Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και συνεχίστε να στηρίζετε την ελληνική underground σκηνή! Cheers!

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου