ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΡΟΤΑΛΙΑΣ



Να ξεκινήσουμε με ένα σύντομο βιογραφικό σας.
 
Κατ΄αρχάς ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και τη φιλοξενία στο blog σου.
Ο Κροταλίας γεννήθηκε την άνοιξη του '14 από τον Αλέξανδρο “(Wish upon a star), το Βασίλη (Despite everything, Schwartzandanger, 925) και το Ζάχο (Despite everything, Ήλιος Θανάτου, Παραμάνα). Κυκλοφόρησε ψηφιακά την πρώτη του δουλειά το Μάιο του '15 η οποία πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα και σε βινύλιο. 

Ποιες ήταν οι βασικές επιρροές πάνω στις οποίες βασίστηκε ο ήχος των Κροταλίας;
 
Ο Κροταλίας βρίσκεται κάπου ανάμεσα στο San Francisco και στο El Paso. Έχει επηρεαστεί από τα κοφτερά riff του Morricone και το 90s punk rock ήχο που μας έχει στοιχειώσει. Είναι ταυτόχρονα ο εκδικητής του spaghetti western αλλά και ένας καταραμένος γιος του punk rock.

Στιχουργικά ποια θεματολογία σας επηρεάζει περισσότερο;
 
Τα τραγούδι του κροταλία ομολογεί ότι τον έχει σημαδέψει και εστιάζει τόσο σε κοινωνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, στη ρίζα του ανθρώπινου προβλήματος. Την ανθρώπινη αδυναμία. 

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την δουλειά σας με τίτλο ''Για μια θέση στον ήλιο'' που κυκλοφόρησε μέσα στο 2015;
 
Το “Για μια θέση στον ήλιο“ είναι η εισαγωγή. Μια πρώτη απόπειρα να δώσουμε σάρκα και οστά στον Κροταλία όπως τον φανταστήκαμε τα βράδια του '14.
Το EP ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε από εμάς στο στούντιο Ηχοβρύχιο και πλαισιώθηκε από μια χούφτα καλούς φίλους. Στο “Περίστροφο” σόλαρε ο Γιώργος Παυλίδης (Χάσμα, Μπρος) και έπαιξε κοντραμπάσο ο Σταμάτης Φουσέκης (Μπρος). Πλήκτρα έπαιξε ο Αντώνης Χατζηκωσταντής (Need). 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
 
Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε για ανταπόκριση κοινού καθώς δεν έχουμε παρουσιάσει ακόμα ζωντανά το υλικό μας, κάτι που όμως σκοπεύουμε να κάνουμε πολύ σύντομα. Στον ψηφιακό κόσμο το ΕΡ μέχρι στιγμής έχει λάβει θερμή ανταπόκριση. 

Πως προωθείτε την δουλειά σας ως τώρα;
 
Για την ώρα το “Για μια θέση στον ήλιο” διατίθεται δωρεάν στο bandcamp του κροταλία καθώς μπορείς να το βρεις και στο youtube. Σύντομα θα κυκλοφορήσει και σε αναλογική μορφή.

Τι γίνεται από εδώ και πέρα με τους Κροταλίας; Τι σχέδια έχετε για το μέλλον;
 
Πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει ένα βίντεο για το “Περίστροφο” το οποίο ο Ντίνος Καψαλάς (Dinerror) και ο Βασίλης Ντιν. μας έκαναν την τιμή να δημιουργήσουν για μας. Ο Κροταλίας δουλεύει ήδη πάνω σε νέο υλικό το οποίο αφού κυκλοφορήσει θα παρουσιάσει και ζωντανά.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη Ελληνική underground σκηνή;
 
Όρεξη, πολύ όρεξη!

Κατά την γνώμη σας μπορεί να επιβιώσει η Ελληνόφωνη σκηνή στην Ελλάδα;
 
Τα τραγούδια στη μητρική γλώσσα είναι καταδικασμένα να είναι πιο άμεσα καθώς ο ακροατής και ο ερμηνευτής τα βιώνουν εντονότερα. Δε τίθεται λοιπόν θέμα επιβίωσης της σκηνής καθώς πάντα θα υπάρχει ανάγκη να γράφονται και να ακούγονται ελληνόφωνα κομμάτια.

Κλείστε όπως εσείς επιθυμείτε την συνέντευξη...
 
Σε ευχαριστούμε και πάλι και ευχόμαστε μόνο τα καλύτερα.
“Για μια θέση στον ήλιο ,
ένα ανοιξιάτικο πρωί, μ΄ένα φιλί θα με προδώσεις.
Μα απ' τη σκιά του δε γλίτωσε κανείς
για να είμαι ειλικρινής “

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου