ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ WOLFCHILD



Οι απαντήσεις δόθηκαν από τον τραγουδιστή Τho και τον ντράμερ Πάνο.

Δώστε μας μια περιγραφή η ένα βιογραφικό των Wolfchild.
 
Οι wolfchild δημιουργήθηκαν το 2014 αν και προυπήρχαμε με το όνομα devilish dogs από το 2010, το 2015 κυκλοφορήσαμε το πρώτο μας ep με τίτλο "armies of the night"και δώσαμε τα πρώτα μας live με το νέο μας όνομα. Η σύνθεση του σχήματος είναι Τho:φωνητικά, Κώστας:κιθάρα, Λυκούργος:κιθάρα, Λύδια:μπάσο και ο Πάνος στα τύμπανα.

Πως προέκυψε και τι αντιπροσωπεύει για εσάς το Wolfchild;
 
Η αλήθεια είναι ότι λόγω κάποιων καταστάσεων αποφασίσαμε να αλλάξουμε το ονομά μας σε  σύντομο χρονικό διάστημα, έπεσαν κάποιες ιδέες στο τραπέζι και επιλέξαμε το όνομα που ηχούσε καλύτερα, ένα όνομα το οποίο σχετίζεται με το αρχέτυπο του λύκου, που είναι ζώο άγριο, ελεύθερο και ανεξάρτητο, όπως ακριβώς και η μουσική μας.

Ποια είναι η μουσική ταυτότητα της μπάντας;
 
Αφετηρία μας είναι το thrash, όμως δεν μένουμε μόνο εκεί, στην πραγματικότητα οι επιρροές μας έρχονται από όλο το φάσμα του heavy metal.

Ποιες είναι οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Στο σχήμα είμαστε 5 άτομα, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν πολλά διαφορετικά ακούσματα και επιρροές, εκεί πάντως που τα γούστα μας συγκλίνουν περισσότερο είναι στο thrash και στο κλασσικό metal (κυρίως) της δεκαετίας του 80.

Τι είναι αυτό που σας δίνει την περισσότερη έμπνευση αυτή την στιγμή για δημιουργία;
 
Στις εποχές που ζούμε είναι απόλυτα λογικό κάποιοι άνθρωποι να έχουν την ανάγκη να εκφραστούν μέσω κάποιας μορφής τέχνης, αυτό ισχύει και στην δική μας περίπτωση, σε συνδυασμό πάντα με το πάθος που έχουμε για την σκληρή μουσική.

Το 2015 κυκλοφορήσατε το ep με τίτλο Armies of the Night, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτή την κυκλοφορία;
 
Το "armies of the night" ηχογραφήθηκε στο studio entasis του Νίκου Παπακώστα και στο home studio του κιθαρίστα μας Κώστα Ανδρέου, περιλαμβάνει 4 κομμάτια τα οποία σηματοδοτούν την αλλαγή στον ήχο μας από την εποχή των devilish dogs.

Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας τα άμεσα ή μελλοντικά σας σχέδια;
 
Άμεσος στόχος είναι η κυκλοφορία του πρώτου μας full length, αν όλα πάνε καλά θα είναι  έτοιμο μέσα στην χρονιά, θα προηγηθεί πάντως η κυκλοφορία ενός digital single το οποίο προέκυψε εντελώς αυθόρμητα και θα είναι αφιερωμένο στην μνήμη του lemmy, η εν λόγω δουλειά έχει ήδη ηχογραφηθεί και θα είναι διαθέσιμη για free downloading σε λίγο καιρό,απο'κει και πέρα υπάρχει και το κομμάτι των ζωντανών εμφανίσεων που είναι εξίσου σημαντικό για μας χωρίς όμως ακόμα να έχει επισημοποιηθεί κάτι.

Πως βλέπετε την εξέλιξή σας στα επόμενα χρόνια, στην ελληνική μουσική σκηνή;
 
Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η θέση μας στην Ελληνική σκηνή και ούτε μας απασχολεί ιδιαίτερα κάτι τέτοιο, αυτό που έχει σημασία για μας είναι να είμαστε εμείς ευχαριστημένοι με αυτό που κάνουμε, ότι ανταπόκριση εισπράξουμε βέβαια είναι καλοδεχούμενη.

Υπάρχουν group που ξεχωρίζετε στην Ελλάδα; Με ποιους θα μπορούσατε να συνεργαστείτε με ευκολία;
 
Φυσικά και υπάρχουν, από καινούρια σχήματα ξεχωρίζουμε τους solitary sabred, sacral rage, exarsis, bio cancer, κλπ από παλιότερα σχήματα τους convixion, dark nightmare, macabre omen, inveracity, released anger και πολλά άλλα, ενώ φυσικά είμαστε ταγμένοι στην παλιά σχολή του Ελληνικού metal, sarissa, marauder, northwind, spitfire, flames, rotting christ, necromantia, varathron, blood covered, crush, thou art lord αποτελούσαν ανέκαθεν αγαπημένες μπάντες, σταματάω κάπου εδώ γιατί η λίστα είναι ατελείωτη.

Θα θέλαμε να μας πείτε για μια νέα μπάντα στην Ελλάδα ποιο είναι το Νο.1 πρόβλημα;
 
Mάλλον το οικονομικό, υπάρχουν σχήματα που έχουν ολόκληρη δισκογραφία και παρ' ολα αυτά πληρώνουν τα μέλη τους για πρόβες, ηχογραφήσεις κλπ, άρα για ένα καινούριο σχήμα τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα την στιγμή που τα έσοδα του είναι ανύπαρκτα.

Έχετε να πείτε κάτι τελευταίο σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;
 
Κατ' αρχάς να ευχαριστήσουμε εσάς για την συνέντευξη και το ενδιαφέρον, όσοι θέλουν μπορούν να ακούσουν την δουλεία μας στο youtube η να κατεβάσουν το "armies of the night" από το διαδίκτυο, stay heavy.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου