ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HEAVIER THAN GOD




Στις ερωτήσεις απαντάει ο Ζακ (φωνή).

Ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία της μπάντας; Πως ξεκίνησαν όλα;
 
Οι HxTxG ξεκίνησαν ως side-project το 2003. Είχαμε τις δικές μας μπάντες και υποθέτω, αναπολώντας το όλο σκηνικό μετά από τόσα χρόνια, θέλαμε να δοκιμάσουμε κάτι πιο "άρρωστο" και ακραίο που δεν είχε ακουστεί, μέχρι εκείνη τη στιγμή τουλάχιστον, στην εγχώρια underground σκηνή.

Πως προέκυψε το όνομα σας;
 
Λοιπόν, ψαχνόμασταν γύρω απ' το όνομα και πετάγαμε διάφορα χωρίς να μας ενθουσιάζει τίποτα. Όπως έχω ξαναπεί επικρατεί μια θολούρα (οι μπύρες φταίνε...) όσον αφορά το "βάπτισμα" των HxTxG. Το σίγουρο είναι ότι σε κάποια πρόβα ειπώθηκε η φράση "...ten thousand tons heavier than God" εντελώς αυθόρμητα και δίχως δεύτερη σκέψη κλείσαμε το ζήτημα.

Σε ποιο μουσικό είδος θα κατατάσσαμε τους Heavier Than God;
 
Θα έλεγα πως το Doom/Punk μας ταιριάζει συνοπτικά σαν χαρακτηρισμός. Χωρίς όμως αυτό να μας περιορίζει γιατί υπάρχουν hardcore, sludge, stoner αλλά και metal στοιχεία στη μουσική μας.

Ποιος είναι υπεύθυνος για τους στίχους και τη μουσική;
 
Τους στίχους γράφει ο υποφαινόμενος, τη μουσική ο Δημήτρης ως cool κιθαρίστας που είναι και την ενορχήστρωση την κάνουμε μαντάρα όλοι μαζί...

Με τι θέματα καταπιάνεται στιχουργικά το σχήμα;
 
Βλάσφημος σουρεαλισμός, ψευδο-αναφορές δαιμονολογίας ως μεταφορές, αντι-θρησκεία και θρησκευτικές προκαταλήψεις του σύγχρονου μεσαίωνα, ανιδιοτελής μισανθρωπισμός, εσωστρέφεια με ανάστροφη τάση, αμφισβήτηση των πάντων, αλληγορίες, grotesque περιγραφές, σκοτεινές μούσες, αρκούδες σε λαγούμια, μαϊμούδες για φίλημα, θάνατος, χαρακώματα, επανάσταση, πλημμύρες, γενικά κυνισμός & υπερβολές βιβλικού μεγέθους!

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά σας έχει τίτλο The Self​-​Titled Album, μιλήστε μας λίγο για αυτήν.
 
Ήταν κάτι που το χρωστάγαμε στον εαυτό μας και στον κόσμο μας. Στις αρχές το μόνο που μας ένοιαζε ήταν τα live. Υπήρχε φοβερή ανταπόκριση και ήμασταν πιο χαλαροί, πιο πιτσιρικάδες αν θες. Που μυαλό για ηχογράφηση! Και έτσι πορευτήκαμε απ' το 2003 μέχρι το 2005 ενώ τα επόμενα 6 χρόνια ήμασταν σε αδράνεια. Μόνο στην επανασύνδεση του '11 θέσαμε νέους στόχους με τον κυριότερο απ' όλους μια δισκογραφική δουλειά. Τα κομμάτια του δίσκου είναι ένα μείγμα από παλιές συνθέσεις, αναβαθμισμένες αρκετά, και καινούριες φυσικά.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας;
 
Η αφορμή για να κάνεις κάτι πάντα υπάρχει, η συνέπεια και η επιμονή είναι τα δύσκολα. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από όλους για να γραφτεί αυτός ο δίσκος καθώς οι πάσης φύσεως δυσκολίες είχαν κι εδώ τη τιμητική τους. Όπως η (αυτο)χρηματοδότηση του project, ο συντονισμός του και η μεταξύ μας συνεννόηση, πίεση χρόνου, φαγωμάρα, προσωπικά ζόρια... Παρά το γεγονός ότι η όλη διαδικασία παραλίγο να διαλύσει τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, ειλικρινά χαίρομαι για το αποτέλεσμα. Νομίζω ότι όλοι μας βγήκαμε πιο δυνατοί μέσα από τη διαδικασία αυτή. Να' ναι καλά ο μπασίστας μας ο Νίκος που ανέλαβε τη παραγωγή και τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος. Σου χρωστάω bro, κυριολεκτικά!

Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για τους Heavier Than God; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
 
Ντρέπομαι που το λέω αλλά μόλις πρόσφατα φτάσαμε τα δέκα (10) live στο ενεργητικό μας. Οι εμφανίσεις μας είναι πλέον συλλεκτικά κομμάτια... (γέλια) Οπότε τα live είναι σίγουρα στα πλάνα μας. Κι ένα release party/gig για το δίσκο οπωσδήποτε, so stay tuned.

Πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει η κρίση την Eλληνική μουσική σκηνή;
 
Σαφώς και έχει επηρεάσει χωρίς όμως να ξέρω ακριβώς ούτε το πόσο αλλά ούτε και με ποιό τρόπο. Ίσως η περιρρέουσα ατμόσφαιρα να έχει βαρύνει τη διάθεση του κόσμου και να μην τη παλεύει να τραβηχτεί σ' ένα live ή να κοινωνικοποιηθεί γενικότερα, λέω εγώ τώρα. Από την άλλη ίσως να έχει "βοηθήσει" λίγο στο να είναι πιο προσιτές οι τιμές των εισιτηρίων στις συναυλίες ή να ωθεί άτομα και ομάδες στην οργάνωση κάποιων DIY free events. Το σίγουρο είναι πως οι συνθήκες είναι ιδανικές για δημιουργία και έκφραση. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που γεννιούνται σπουδαία πράγματα, είτε στο πεδίο των τεχνών και της μουσικής, είτε σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο. There is no light without darkness.

Τι θα θέλατε να πείτε, κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
 
(Heavier Than) God bless you all...

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου