ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ACCELERATOR



Οι απαντήσεις είναι απ' τον Νίκο (φρόντμαν)

Πως δημιουργήθηκαν οι Accelerator και γιατί δώσατε αυτό το όνομα στο συγκρότημα;
 
Οι Accelerator σχηματίστηκαν όταν ο Μιχάλης άφησε τους Turbulence και εγώ (Νίκος) ήθελα να φτιάξω μια μπάντα που θα ξέφευγε από τα στάνταρ της μέσης σχολικής μπάντας που έπαιζα εκείνη την περίοδο. Στη μεταλ σκηνή υπήρχαν πολύ λιγότερες χεβι/σπιντ μεταλ μπάντες και θεωρείτο ντεμοντέ και γραφικό να παίζεις τέτοια μουσική κάτι που με εξόργιζε αλήθεια εκείνο τον καιρό.. Ο πυρήνας ολοκληρώθηκε με τον Σπύρο και τον Γιώργο στα τύμπανα και από τότε ξεκίνησε το τρένο.. Το όνομα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα συγκεκριμένο, απλώς ακούγεται μεγαλειώδες και ιδιαίτερο και ήταν το μόνο στο οποίο συμφωνήσαμε όλοι να κρατήσουμε. 

Ποιες είναι οι μπάντες που σας έχουν επηρεάσει περισσότερο στην δημιουργία της μουσικής σας;
 
Πάρα πολλές επιρροές θα έλεγα συνέβαλλαν στο αποτέλεσμα και ακούμε όλοι αρκετά διαφορετικά πράγματα και προστέθηκαν και άλλα με την πάροδο του χρόνου. Εμένα πάντα μου άρεσαν οι κλασσικοί ροκ και μεταλ κιθαρίστες και η τυπική αυτή συγκινητική θα έλεγα ατμόσφαιρα και ο ρυθμός της ροκ και μεταλ όπως ήταν από πριν τα 90'ς. Ψηλά φωνητικά, καλπάζον ρυθμός και τσιριχτά μελωδικά κιθαριστικά σόλο.. Τη φόρμουλα και το ύφος δε τα θεωρώ ρετρό η παραδοσιακά αντιθέτως διαχρονικά και συμφωνικά σε σημεία. Ως βασικός συνθέτης άφησα τη μπάντα να κινηθεί σε αυτό το ρεύμα αξιοποιώντας όσο το δυνατό περισσότερο όλες τις δυνατότητες των μελών.

Η μπάντα είναι σχεδόν 9 ετών. Πόσο έχουν αλλάξει οι Accelerator μουσικά στην πάροδο των χρόνων;
 
Αρκετές αλλαγές μελών φυσικά έπαιξαν τον ρόλο τους. Μετά την αποχώρηση του Μιχάλη ανέλαβα τα φωνητικά και με την προσθήκη ακόμα ενός κιθαρίστα (Τάσος) μπορώ να πω ότι η μπάντα ακούγεται πιο δυνατή από ποτέ. Έχουν πέσει αρκετά οι ταχύτητες, έχουν βελτιωθεί οι συνθέσεις και έχει δέσει πιο πολύ ο ρυθμός. Υπάρχει πλέον άλλου είδους παλμός.. Εγώ ως συνθέτης έχω πολύ πιο καθαρό όραμα όσον αφορά τα μηνύματα που θέλω να περάσω και το συναίσθημα που επιθυμώ να μεταδώσω στον ακροατή με τα μέσα που διαθέτω. 

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το πρώτο σας άλμπουμ, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Το άλμπουμ ολοκληρώθηκε συνθετικά στη Γερμανία όπου παράλληλα γράφτηκαν κάποια ντέμο για να δούμε αν μπορώ να αναλάβω πλήρως τα φωνητικά και έγιναν τα πρώτα βήματα στην προπαραγωγή. Οικονομικά ήμαστε μάλλον περιορισμένοι και υπάρχουν αρκετές ατέλειες οι οποίες θα αποφευχθούν στις επόμενες δουλειές αλλά, υπάρχει μεγάλο ψυχικό φορτίο στο δίσκο το οποίο φροντίσαμε να το εκφράσουμε στο έπακρον.. Το άλμπουμ υπάρχουν κομμάτια που άρχισα να γράφω πιο παλιά και κομμάτια που έγραψα πρόσφατα, παντού όμως ο ακροατής μπορεί πραγματικά να νιώσει και να διακρίνει τη νεανική τρέλα, και τον παρορμητισμό.

Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας για το άλμπουμ αυτό;
 
Βασικό πρόβλημα ήταν και είναι η απόσταση. Είναι διπλά δύσκολο για την συνοχή και την οργάνωση όταν κάποιος είναι μακριά. Όπως προανέφερα, οικονομικά υπήρχε κάποια δυσχέρεια και σίγουρα όταν ηχογραφείς τον πρώτο δίσκο σου δεν έχεις ιδέα τι να περιμένεις και πως να διαχειριστείς περιορισμένο χρόνο και τα χρήματα.. Σίγουρα μάθαμε πολλά και βελτιωθήκαμε ως ομάδα κάτι που θεωρώ ίσως το πιο σημαντικό από όλα. 

Ποια είναι τα σχέδια σας όσον αφορά την προώθηση του;
 
Κάποια λαιβ στην Ελλάδα και ίσως κάποια βίντεο από εμφανίσεις. Στο κοντινό μέλλον κάποια μίνι περιοδεία θα βοηθούσε πολύ αλλά δεν υπάρχουν απτά σχέδια ή κάτι κανονισμένο.

Είστε χρόνια στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο στην Ελληνική μουσική πραγματικότητα;
 
Δε νομίζω ότι μας ενοχλεί κάτι συγκεκριμένο. Η μουσική είναι σκληρός χώρος και πάντα θα είναι ανεξάρτητα από το είδος που παίζεις και τη χώρα που ζεις. Σημαντικό είναι να υπάρχει καλλιτεχνική ελευθερία, όσο το δυνατό καλύτερη ποιότητα και πάθος, από εκεί και πέρα είναι θέμα σκληρής δουλειάς, μόνο με σκληρή δουλειά μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει από τους πολλούς.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια Ελληνική μπάντα να ξεφύγει από τα όρια των συνόρων μας και να κάνει διεθνή καριέρα; 
 
Είναι μια καλή επένδυση να παίξεις έξω, και αν το κάνεις τακτικά και είσαι καλός σε αυτό τότε μόνον μπορεί κάποιος να κερδίσει υποστηρικτές, αλλά αυτό απαιτεί πολλή και συνεχόμενη δουλειά και πάνω από όλα μεγάλες θυσίες.

Είναι κάποιο συγκρότημα με το οποίο θα θέλατε πολύ να περιοδεύσετε;
 
Με κάποιον από τον οποίο θα μπορούμε να μάθουμε πράγματα. Θα είχε ίσως πολλή φάση να κάναμε κάτι με τους Exarsis ή Sacral rage.

Νίκο ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου