ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 0 ZONE



Στις ερωτήσεις απάντησε ο Μιχάλης ο μπασίστας της μπάντας.

Πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι σας και δημιουργήθηκαν οι 0 Zone;
 
Με τον Αργύρη κ τον Δημήτρη γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια (με τον Δημήτρη είμαστε κ συγγενείς), κάναμε αρκετά καλή παρέα οπότε το καλοκαίρι του 2013 αποφασίσαμε να δουλέψουμε πάνω σε ιδέες που είχαμε και οι τρεις με σκοπό απλά να τζαμάρουμε και να περνάμε καλά. Στην πορεία είδαμε ότι δέναμε κ σαν σύνολο οπότε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τους 0 ZONE και να προσπαθήσουμε να κυκλοφορήσουμε την δουλεία μας. Μέσα από κοινούς φίλους βρήκαμε τον Άγγελο ο οποίος έδεσε αμέσως με τους υπόλοιπους και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ηχογράφησε τα φωνητικά για το άλμπουμ. 

Πως προέκυψε το όνομα;
 
Το όνομα 0 ZONE είναι στην ουσία ιδέα του Αργύρη. Ο Αργύρης κάνει παρά πέντε αρκετά χρόνια και μια εταιρία που ασχολείται με είδη για το συγκεκριμένο άθλημα ονομάζετε ozone. Σαν ιδέα μας άρεσε κ απλά κάναμε μια μικρή αλλαγή από ozone σε 0 zone.

Η μουσική ταυτότητα της μπάντας ποια είναι;
 
Στους 0 ZONE μουσική γράφουμε κ οι τρεις, οπότε θα ακούσεις πολλά είδη με κυρίαρχα το thrash κ το death. Δεν θεωρώ πως έχουμε κάποια συγκεκριμένη ταυτότητα στη μουσική μας κ αυτό γιατί οι επιρροές κ των τριών είναι διαφορετικές. Σαν βάση όμως σίγουρα thrash με death.

Ποιες μπάντες θα λέγατε πως σας έχουν επηρεάσει περισσότερο;
 
Τι να πρώτο αναφέρεις εδώ. Οι DEATH είναι χωρίς αμφιβολία μια μεγάλη επιρροή για εμάς όπως επίσης EXODUS, TESTAMENT, οι METALLICA της δεκαετίας του 80 κ εννοείται IRON MAIDEN.

Εκτός από την δουλειά σας με τίτλο End of Days, έχετε κυκλοφορήσει κάτι άλλο;
 
Το END OF DAYS είναι η πρώτη δουλειά μας. Είχαμε αποφασίσει εξαρχής να μην μπλέξουμε με demo η κάτι ανάλογο κ αυτό γιατί το υλικό ήταν έτοιμο. Θα ήταν άσκοπο να κυκλοφορήσει ένα demo με ένα δυο τραγούδια από το END OF DAYS και μετά από κάποιο διάστημα να έβγαινε το άλμπουμ με αυτά τα τραγούδια μέσα. Άλλωστε την περίοδο που γινόταν η παραγωγή για το άλμπουμ εμείς δουλεύαμε ιδέες για το δεύτερο. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω δύο καλούς φίλους για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν. Τον Νίκο Γλυκιώτη από τα HELLISH MUSIC PRODUCTIONS και τον Μάνθο Στεργίου από τη MANSTER DESIGN. 

Έχουν ενδιαφερθεί κάποιες εταιρίες για την δουλεία σας;
 
Σε αυτό το θέμα θεωρώ πως είμασταν τυχεροί. Το άλμπουμ στάλθηκε σε αρκετές εταιρίες και εδώ κ τρεις μήνες ανήκουμε στο δυναμικό της METAL BREED RECORDS.

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Αυτή τη στιγμή ηχογραφούμε το δεύτερο άλμπουμ. Έχει μείνει να γραφτούν τα φωνητικά οπότε μέσα στους επόμενους μήνες αν όλα πάνε καλά υπολογίζουμε να κυκλοφορήσει.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των 0 Zone;
 
LIVE LIVE και πάλι live. Είχαμε κάποια προβλήματα με τη θέση του ντράμερ κ αναγκαστήκαμε να αρνηθούμε σε αρκετές προτάσεις κ εδώ Ελλάδα κ στο εξωτερικό. Θα κυκλοφορήσουμε και τη δεύτερη δουλειά μας κ από κει και πέρα θα ξεκινήσουμε την προώθηση και των δύο άλμπουμ. 

Τι θα ξεχωρίζατε στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Σε αυτό δεν μπορώ να σου απαντήσω ακόμα. Είναι πολύ φρέσκια η μπάντα για να έχουμε κάνει έναν απολογισμό οπότε και να έχουμε ξεχωρίσει κάτι. 

Αν θα μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στην σκηνή μας, τι θα ήταν αυτό και γιατί;
 
Τι να αλλάξεις στην σκηνή μας? Έχουμε μπαντάρες, ότι και να ακούσεις το ένα είναι καλύτερο από το άλλο. Το ένα riff σε ξεσηκώνει και το άλλο σε στέλνει στο διάολο. Ίσως διανύουμε την καλύτερη περίοδο σαν Ελληνική μέταλ σκηνή τα τελευταία χρόνια. Οπότε όχι δεν θα αλλάζαμε κάτι. 

Μια τελευταία κουβέντα σας για να κλείσουμε;
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείξατε για εμάς κ να σας ευχηθούμε πάντα επιτυχίες. Για τον Έλληνα μεταλά υγεία και δύναμη. Σας ευχαριστούμε.

Και εμείς ευχαριστούμε Μιχάλη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου