ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HALOCRAFT



Μπορείτε να μας δώσετε ένα ιστορικό των Halocraft; 
 
Δημιουργηθήκαμε το 2014. Όλοι μας έχουμε περάσει από διάφορα tribute συγκροτήματα της περιοχής των Γιαννιτσών. Με το που τελειώσαμε από τον στρατό ξαναβρεθήκαμε και αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα σχήμα με το οποίο θα παίζουμε μόνο δικά μας κομμάτια γιατί μας κουράσαν οι διασκευές και είχαμε αρκετά ωραίες ιδέες. 

Η μουσική ταυτότητα της μπάντας ποια είναι; 
 
Σε γενικά πλαίσια παίζουμε μια μίξη των αγαπημένων μας ειδών. Έχουμε στοιχεία stoner rock, post rock, progressive rock και hard rock. Aν πρέπει να βάλουμε μια ταμπέλα σε όλο αυτό θα βάλουμε "Ροκ". 

Σε ποιες μπάντες πιστεύετε ότι οφείλουν μουσικά οι Halocraft αυτό που είναι σήμερα; 
 
Θα ακουστεί λίγο περίεργο αυτό που θα πω αλλά, πραγματικά δεν μου έρχεται καμία μπάντα στο μυαλό. Εννοείται πως μεγαλώσαμε με τα κλασικά στυλ Led Zeppelin, Black Sabbath, iron maiden κλπ αλλά το ύφος μας δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Γενικά προσπαθούμε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο, κάτι δικό μας. 

Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε ως σχήμα αυτόν τον καιρό;
 
Αυτόν τον καιρό είμαστε στο στάδιο των ηχογραφήσεων. Το 1ο μας κομμάτι (the city in your eyes) έχει ανέβει ήδη στο youtube για να μπορεί να έχει ο κόσμος μια ιδέα του τι είμαστε και προσπαθούμε να κυνηγήσουμε συναυλίες για να μας γνωρίσει ο κόσμος και να κάνουμε γνωστή την μουσική μας. 

Θα επιθυμούσατε να συνεργαστείτε με κάποιο ξένο ή κάποιο ελληνικό group; 
 
Εννοείται! Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση μας γίνει από κάποιο group. 

Ποιό θα είναι το επόμενο μουσικό βήμα για εσάς; 
 
To να ολοκληρώσουμε την ηχογράφηση του 1ου μας άλμπουμ και να βγούμε για tour σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος. 

Είστε από τα Γιαννιτσά, πως είναι η σκηνή εκεί; 
 
Ανύπαρκτη! Παλιότερα γινόντουσαν κάποιες προσπάθειες από τα συγκροτήματα της περιοχής αλλά χωρίς την στήριξη της τοπικής κοινότητας τα περισσότερα παιδιά το παρατήσανε. Κι εμείς ακόμα να φανταστείς δεν έχουμε διοργανώσει κάποιο live εδώ στην πόλη μας. Παίζουμε μόνο Θεσσαλονίκη.

Από ελληνικές μπάντες, ποιες ξεχωρίζετε; 
 
Η λίστα είναι αρκετά μεγάλη, πράγμα θετικό για την ροκ σκηνή της χώρας μας. Από που να ξεκινήσεις; Nighstalker, 1000mods, planet of zeus, Sleepin Pillow, Septic Flesh, Rotting Christ. Όλες με το δικό τους ήχο και όλες μοναδικές. Γενικά αγαπάμε πολύ την ελληνική σκηνή. 

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Στην εποχή που ζούμε δεν απαιτούμε από τον κόσμο να πληρώσει για να ακούσει την μουσική μας. Αλλά καλό είναι όποιος έχει την δυνατότητα να συνεισφέρει να βοηθήσει την μπάντα για να μπορούμε να υπάρχουμε και αύριο. 

Που μπορεί να σας βρει ο κόσμος αυτό το διάστημα; 
 
Ενημερώνουμε συνεχώς τον κόσμο μας μέσω της σελίδας μας στο facebook για τα επερχόμενα μας Live και ανεβάζουμε τα κομμάτια μας στο κανάλι μας στο youtube. Οπότε όποιος ενδιαφέρεται εύκολα μπορεί να ενημερωθεί για τα νέα της μπάντας.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου