ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ - TARTARUS DEPTH



Ποια είναι η ιστορία των Tartarus Depth έως τώρα;
 
Ιδρυθήκαμε το καλοκαίρι του 2014 και μετά από πολλές αλλαγές το line up πήρε την τελική του μορφή δηλαδή αυτή που έχει σήμερα. Έως τώρα έχουμε κυκλοφορήσει 2 singles και ένα ep τα οποία έχουν κυκλοφορήσει μόνο διαδικτυακά. Επίσης έχουμε πάρει μέρος σε πολλά event και έχουμε συμπληρώσει έναν μεγάλο αριθμό live εμφανίσεων. 

Το όνομα πως προέκυψε;
 
Το όνομά μας είναι η περίληψη της θεματολογίας μας. Μόνο από την ανάγνωση του τίτλου καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να ακούσει. Διαλέξαμε αυτόν τον τίτλο επειδή ασχολούμαστε με την σκοτεινή πλευρά της ελληνικής μυθολογίας και όχι μόνο.

Έχετε επιρροές από κάποιο Ελληνικό ή Ξένο Συγκροτημά-Καλλιτέχνη;
 
Βέβαια, όπως και κάθε νεοσύστατη μπάντα, χωρίς αυτές οι επιρροές να επισκιάζουν τον προσωπικό χαρακτήρα της μουσικής μας. Τέτοιες μπάντες είναι: Rotting Christ, Behemoth, Belphegor, Marduk και άλλες.

Το 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη σας  δουλειά με τον τίτλο ...A Voice Of Defiance. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά;
 
Ο τίτλος της νέας μας κυκλοφορίας είναι “…A Voice of Defiance”, που αποτελείται από 4 κομμάτια, εκ των οποίων ένα instrumental. Ο τίτλος βασίστηκε, εκτός των άλλων, στο κύριο μήνυμα το οποίο προσπαθούμε, σαν μπάντα, να περάσουμε στους ακροατές μας. Ο δίσκος αυτός έρχεται σε αντίθεση με την τυφλή αποδοχή κάθε αυθεντίας, μέσω πολλών παραδειγμάτων τα οποία περιέχονται στα κομμάτια, μέσα από το σκοτεινό κόσμο του Black Metal. Με λίγα λόγια, ο δίσκος αποσκοπεί, κυρίως, στην αμφισβήτηση ορισμένων προτύπων του σύγχρονου τρόπου ζωής και της κοινωνίας, τονίζοντας τις ηθικές αξίες ενός αρχέγονου τρόπου ζωής. Εκτός από αυτά, η ακρόαση του δίσκου οδηγεί και σε πιο σκοτεινά μονοπάτια περιγράφοντας σκέψεις και συναισθήματα απόγνωσης και απελπισίας. Σε ότι έχει να κάνει με τις ηχογραφήσεις, αυτές έγιναν στο Made in Hell Studio, το ίδιο για τη μίξη και το mastering, από τον φίλο μας David, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του στον τομέα της metal παραγωγής, έδωσε την καλύτερη μορφή που μπορούσε να πάρει ο δίσκος. Το artwork επιμελήθηκε ο Λάμπης Διονυσόπουλος, ο οποίος υπήρξε πρώην μέλος της μπάντας, για ένα μικρό διάστημα.

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Ετοιμάζουμε αρκετό υλικό, το οποίο ευελπιστούμε να μετατραπεί στο πρώτο μας Full-Length album. Το υλικό αυτό θα κινηθεί στα πλαίσια της αρχικής μας δουλείας, δηλαδή στο melodic black, με πολλά νέα στοιχεία. Η μουσική θα είναι πιο καλοδουλεμένη με ακόμη περισσότερες μουσικές επιρροές και θα έχει έναν ελαφρά τελετουργικό χαρακτήρα, όπως και η θεματολογία.

Τι σκέφτεστε για το μέλλον της μπάντας;
 
Είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε ότι αφού υπάρχει θετική ανταπόκριση από τον κόσμο που μας ακούει/έχει ακούσει, μια νέα δυναμικότερη και πιο επαγγελματική δουλεία θα ικανοποιήσει πολύ μεγαλύτερο κοινό από το παρόν και θα κάνει πιο αισθητή την παρουσία μας στο χώρο.

Υπάρχουν μουσικές συνεργασίες που θα επιθυμούσατε να κάνετε στο μέλλον;
 
Έχουμε ήδη συνεργαστεί με πρόσωπα και μπάντες του χώρου, όπως οι Strain of Chaos και ο Δημήτρης Σγαρδέλης (πλήκτρα στους Strain of Chaos), ο οποίος έχει εμφανιστεί μαζί μας στη σκηνή ως guest, και ο Μπάμπης Καπαγερίδης (Collizion Zero), που μας βοήθησε στην ηχογράφηση του μπάσου στο EP μας, καθώς είχαμε προβλήματα στο line-up.

Κατά την γνώμη σας ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής metal σκηνής;
 
Η Ελληνική metal σκηνή, συγκριτικά με άλλες, είναι πολύ υποτιμημένη, καθώς κατ' εμάς η μουσική της ποιότητα αλλά και ποσότητα είναι πολύ καλύτερη και μεγαλύτερη από άλλες, χωρίς να έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες σκηνές του εξωτερικού. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμός, είτε μεταξύ των συγκροτημάτων είτε μεταξύ των ακροατών, κάτι που αρκετές φορές δεν συμβαίνει. 

Πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει η κρίση την Eλληνική  μουσική σκηνή;
 
Πολύ. Και αυτό είναι φανερό. Ο κόσμος δεν έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει σε lives, να αγοράζει δίσκους και merch. Κατά συνέπεια, κάποιες μπάντες αδυνατούν οικονομικά να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουν και στις ηχογραφήσεις αλλά και στα lives (λόγω του εξοπλισμού) αλλά και να περιοδεύσουν στο εξωτερικό και όχι μόνο. 

Πως θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Είμαστε ευγνώμονες ως μέλη της Ελληνικής metal σκηνής και ως οπαδοί και ως μουσικοί και θα θέλαμε να προτρέψουμε τον κόσμο να συνεχίσει να στηρίζει την Ελληνική σκηνή παρά τις δυσκολίες. 

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου