ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HUNGRY DUKES



Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των Hungry Dukes.
 
Οι Hungry Dukes είναι ο Νίκος στην φυσαρμόνικα - φωνή, ο Στεφάν στην κιθάρα, ο Θοδωρής στο μπάσο και ο Άγης στα drums.
Αρχικά ο Νίκος και ο Στεφάν ήθελαν να δημιουργήσουν μία blues rock μπάντα και ο Θοδωρής ήρθε να παίξει κιθάρα σε κάποιες πρώτες πειραματικές ηχογραφήσεις και έπειτα μπάσο. Η πρώτη συνάντηση της μπάντας έγινε σε στούντιο στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013, εκεί ο Άγης και ο Γιάννης ( δεύτερη κιθάρα ) έρχονται στο group.
Το πρώτο live έγινε το Μάη του 2013, μετά από δύο live ο Γιάννης ακολούθησε δικό του μουσικό δρόμο. Για την μπάντα από εκεί και πέρα ακολουθεί μία σειρά συναυλιών, η diy ηχογράφηση του ep (There will be no othertime) που κυκλοφόρησε το 2014 και ακολούθως η κυκλοφορία του πρώτου lp (HUNGRY DUKES) το 2015.

Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα;
 
Τα μουσικά ακούσματα της μπάντας είναι τα Blues και γενικά η αφροαμερικάνικη μουσική, το Rock n' roll τα 60's, 70's rock και από εκεί και πέρα ο καθένας έχει και τα προσωπικά του ακούσματα τα οποία περνούν μέσα στην μπάντα.

Όταν συνθέτετε μουσική, ποιες μπάντες περνούν από το υποσυνείδητο σας;
 
Όταν παίζουμε μουσική, για μας εκείνη την ώρα υπάρχουν μόνο οι Hungry Dukes. Ωστόσο όπως και είπαμε στην προηγούμενη ερώτηση υπάρχει μια μεγάλη γκάμα επιρροών. Μέσα σε αυτές υπάρχουν μπάντες και μουσικοί όπως οι TheDoors, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, το Chicago blues, Cab Calloway, Canned Heat και άλλα πολλά.

Όταν δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό, τι έρχεται πρώτα; Οι στίχοι ή η μουσική;
 
Συνήθως η μουσική προηγείται, αλλά όταν κάποιος από εμάς φέρει νέο κομμάτι, πολλές φορές έχει έτοιμα και τα δύο.

Ας πάμε τώρα στους στίχους. Υπάρχει κάποια γενική ιδέα πίσω τους; Ποια είναι τα θέματα για τα οποία σας αρέσει να γράφετε;
 
Οι στίχοι μας είναι επηρεασμένοι κυρίως από τα Blues το Rock n' roll και την Beat generation, περιγράφουν προσωπικά βιώματα και συναισθήματα που ο καθένας μας έχει ζήσει.

Το 2015 κυκλοφόρησε η νέα σας δουλειά με τον τίτλο Hungry Dukes. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι' αυτή τη δουλειά;
 
Τον δίσκο HUNGRY DUKES γράψαμε στο fabricaudio με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ καλό ήχο. Είχαμε δουλέψει πολύ πάνω στα κομμάτια με πρόβες αλλά παίζοντας και πολλά live. Αυτό εκτός απ' το ότι μας έκανε να γράψουμε καλά και να παίξουμε την μουσική που έχουμε στο κεφάλι μας καλύτερα, μας έδεσε και σας μπάντα και σαν ανθρώπους.

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας σε σχέση με το ep There Will Be No Other Time του 2014;
 
Ο ήχος του ep έχει πιο 60's ακατέργαστο ήχο λόγο των κομματιών, των συνθηκών ηχογράφησης και επεξεργασίας του ήχου ( ήταν σε αυτοσχέδιο στούντιο και εμείς δεν είχαμε καθόλου εμπειρία ), της ανάγκης μας να βγάλουμε μία δουλειά προς τα έξω, για αυτό έχει και αυτό τον τίτλο. Το lp, όπως είπαμε ηχογραφήθηκε και επεξεργάστηκε στο fabricaudio με αποτέλεσμα να μπορούμε τώρα να προσεγγίσουμε αυτό που θέλαμε καλύτερα. Ένας ποιο 70's ήχος καλύτερα παιξίματα ακόμα και το art work είχε δώσει μια κατεύθυνση για το μέλλον.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των έντυπων μέσων για αυτή την δουλειά;
 
Είμαστε μία underground μπάντα χωρίς χρήματα για προώθηση κ.τ.λ., αλλά το ότι έχουμε συγκινήσει αρκετά άτομα με αυτό που κάνουμε, μας δείχνει ότι η δουλειά μας για το HUNGRY DUKES δεν πήγε χαμένη. Όσον αφορά τα μέσα πληροφόρησης, όσα έχουν ασχοληθεί, έχουν πει καλά λόγια.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της παρουσίας των Hungry Dukes στην Ελληνική σκηνή, ποιες ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές σας και επίσης, νιώθετε ότι έχετε κάνει λάθος επιλογές ή κινήσεις;
 
Οι ποιο σημαντικές μας στιγμές μουσικά θα μπορούσε να είναι το live με τους Blues Wire και σαν μια όμορφη εμπειρία θα λέγαμε την μικρή περιοδεία που κάναμε το καλοκαίρι στις Κυκλάδες. Τώρα για τις λάθος επιλογές, θα λέγαμε το ότι κυρίως τον πρώτο χρόνο είχαμε παίξει σε μαγαζιά τύπου μικρά μπαράκια τα οποία δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στον ήχο μας και αυτό μας χάλαγε. Δεν έχουμε κάτι με τους μικρούς χώρους, έχουμε με την χαμηλή μουσική.

Κλείστε αυτή την συνέντευξη με όποιο τρόπο θέλετε...
 
Για το κλείσιμο να πούμε ότι το καινούργιο lp με τίτλο We are hungry έχει ηχογραφηθεί και μένει μόνο η επεξεργασία του ήχου, στον οποίο η μπάντα θα δείξει καινούρια, πιο σκληρά πράγματα. Τέλος θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου