ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MISTY 9



Πρώτα από όλα θα θέλαμε να μας δώσετε ένα μικρό βιογραφικό των Misty 9.
 
Οι misty9 είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Παναγιώτη Σπυρόπουλου (κιθαρίστα των Τσοπάνα Rave) και της Νίκης Γρανά (πιανίστρια-ηθοποιός).
Δημιουργήθηκαν το 2012 και ως τώρα έχουν πραγματοποιήσει αρκετές live εμφανίσεις και έχουν κυκλοφορήσει ένα single - video clip μέσα στο 2015, "waiting for the sun".
Το καλοκαίρι του 2015 προστέθηκε στη σύνθεση της μπάντας ο drummer Ντίνος Ξαρχάκος και ο μπασίστας Νίκος Χ. βάζοντας πλώρη για την ηχογράφηση και κυκλοφορία του πρώτου τους EP ''unite''.

Τι μουσική παίζουν οι Misty 9;
 
Το project των Misty 9 δεν έχει φραγμούς όσον αφορά στα λεγόμενα στυλ μουσικής. Είναι πολυδιάστατο, προϊόν της ανάγκης τους για το γνωστό ταξίδι μέσα από τη μουσική σε όλο της το φάσμα. Μελωδίες που φλερτάρουν στο trip-hop αλλά και progressive ήχοι, σε συνδυασμό με ηλεκτρικά , νοσταλγικά , dub μοτίβα.

Μίλησε μας για τις επιρροές σας.
 
Τι να σου πω??? Ο καθένας στην μπάντα έχει τις δικές του επιρροές. Πάντως οι porcupine tree, οι portishead και οι radiohead είναι σίγουρα κάποιες από τις κοινές μας επιρροές.

Τι σας εμπνέει στιχουργικά;
 
Οι στίχοι είναι κυρίως εσωτερικής αναζήτησης ενώ υπάρχουν φορές που έχουν αμιγώς κοινωνικό χαρακτήρα.
Γενικά παίρνω ερεθίσματα από την καθημερινότητα και συνήθως εμπνέομαι όταν τα πράγματα δεν είναι καλά.

Όταν γράφετε ένα τραγούδι, για σας προέχει πρώτα η μουσική η οι στίχοι;
 
Κοίτα πρώτα είμαστε μουσικοί και φυσικά αυτό που προηγείται είναι η σύνθεση και η ενορχήστρωση.
Αφού ολοκληρωθεί ένα κομμάτι μουσικά, κάνουμε εικόνες και φτιάχνουμε μια μικρή ιστορία που ταιριάζει στα ηχοχρώματα που δημιουργήσαμε.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε ένα ΕΡ ( Unite ), τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτό;
 
Το ''unite'' είναι το πρώτο μας EP και κυκλοφόρησε στα τέλη του 2015. O τίτλος του προέρχεται από το πολύ δυνατό απόσπασμα της ταινίας του Charlie Chaplin "Ο μεγάλος δικτάτωρ", όπου ακούγεται και ένα μέρος του, μέσα στο ομώνυμο τραγούδι.
Το "unite" ηχογραφήθηκε στα Live Studio και η μίξη έγινε από τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο. Το mastering έγινε στα Sweetspot Productions από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο και το artwork φιλοτεχνήθηκαν ο Κυριάκος Βοργιάς και ο Βασίλης Σακελλάκος.
To "unite" κυκλοφορεί χωρίς δισκογραφική εταιρία και μπορείτε να το παραγγείλετε από την σελίδα μας στο bandcamp (https://misty9.bandcamp.com/) ή με αντικαταβολή, παραγγέλλοντας το στο email του συγκροτήματος (misty9band@gmail.com).

Αν και είναι νωρίς , υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Βεβαίως και υπάρχει! Έχουμε έτοιμο σχεδόν ολόκληρο το πρώτο μας full length album, όσον αφορά στη σύνθεση των κομματιών και έχουμε μπει ήδη στη διαδικασία της ηχογράφησης. Ναι, αν και είναι νωρίς, είμαστε ζεστοί από την πρώτη μας δουλειά και είπαμε να κρατήσουμε αυτό το vibe και να μπούμε στο στούντιο με όρεξη και ενέργεια για το επόμενο βήμα!

Σαν μπάντα ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας;
 
Να αγγίξουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε με τη μουσική μας και να ταξιδέψουμε παντού με αυτή.

Υπάρχουν κάποιες νέες μπάντες στην Ελλάδα που βρίσκεται ενδιαφέρουσες;
 
Θεωρώ ότι το επίπεδο της ελληνικής σκηνής έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν πολλές μπάντες που πραγματικά παίζουν πολύ καλά και αυτό φαίνεται και στο κοινό που στρέφεται όλο και περισσότερο σε αυτές.

Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Όπως τελειώνει και το ομώνυμο τραγούδι μας, ''let us all unite''...

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου