ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ OMEGA MONOLITH



Δώσε μας λίγα στοιχεία για τους Omega Monolith σαν μία πρώτη γνωριμία για τους φίλους του blog.
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε σαν οντότητα στα τέλη του 2012. Στους Omega Monolith θα βρείτε μόνο κιθάρα και τύμπανα, πλαισιωμένα από πολλούς ενισχυτές και διάφορα πετάλια. Ο κυριότερος λόγος ύπαρξης της μπάντας είναι να προκαλούμε συνέχεια τους εαυτούς μας και να εξωτερικεύουμε τη μουσική που έχουμε μέσα μας.

Πως θα περιγράφατε το ύφος σας;
 
Η κάθε προσωπικότητα φιλτράρει διαφορετικά το ύφος μας. Μας αρέσει πολύ που δεχόμαστε διαφορετικό feedback σχετικά με τη μουσική μας. Δεν θέλουμε να προϊδεάζουμε για αυτό που παίζουμε, ώστε ο ακροατής να είναι ανοιχτός το τελικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο ήχος μας είναι σίγουρα βαρύς και μεστός και οι ατμόσφαιρες που προσπαθούμε να δημιουργούμε με τη μουσική μας σίγουρα δεν είναι ευχάριστες. 

Η εύρεση του ονόματος του γκρουπ έχει κάποια ιστορία πίσω του;
 
Τα πράγματα εδώ είναι απλά. Fleshpress. Αν το ακούσει κάποιος θα καταλάβει αμέσως το συσχετισμό (όχι τόσο μουσικά αλλά περισσότερο κονσεπτικά).

Μουσικά ποιες είναι οι επιρροές σας;
 
Γενικότερα ακούμε πολύ μουσική και δεν περιοριζόμαστε σε ένα είδος. Όλα αυτά φιλτράρονται μέσα στη μουσική μας χωρίς να το ορίζουμε. Επίσης σε καμία περίπτωση οι επιρροές μας δεν αποτελούνται μόνο από heavy μουσική.

Το 2015 κυκλοφορήσατε το Vile EP. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας;
 
Το VILE δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Ουσιαστική δυσκολία δεν αντιμετωπίσαμε, παρόλο που υπήρχε χρονική πίεση – η οποία βέβαια προήλθε από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Χρονικά ηχογραφήθηκε μετά από την ηχογράφηση του full length μας.

Σε τι διαφέρει από το Black Campaign του 2013;
 
Με το Black Campaign εξερευνήσαμε τις δυνατότητές μας. Η διαδικασία μας έκανε να σταθούμε στα πόδια μας και να ανακαλύψουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Το επόμενο υλικό που ήρθε, έχει διαφορετικό ύφος και διαφορετική διαδικασία σύνθεσης / ενορχήστρωσης, αλλά αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Black Campaign και είναι 100% Omega Monolith.

Πόσο θεωρείτε ότι εξελίξατε τον ήχο σας;
 
Ο ήχος μας θεωρούμε ότι εξελίσσεται συνέχεια. Το καταλάβαμε πολύ έντονα αυτό όταν μετά από καιρό δοκιμάσαμε να παίξουμε live το Black Campaign. Εκεί έπρεπε ουσιαστικά να αναπαράγουμε τον τρόπο που το παίζαμε και καταλάβαμε πόσο έχουμε αλλάξει εμείς οι ίδιοι – παράλληλα με τη μουσική μας, και το πόσο αυτή η συνεχόμενη εξέλιξη αποτελεί βασικό λόγο ύπαρξης των Omega Monolith. Ο εξοπλισμός μας, φυσικά, παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτό και η αναζήτηση / δοκιμή δεν τελειώνει σχεδόν ποτέ!

Συν-δημιουργείτε ένα τραγούδι η γράφετε ξεχωριστά;
 
Τα κομμάτια μας προέρχονται 100% από τις πρόβες. Μπορεί να έρθει έτοιμη κάποια ιδέα και να πατήσουμε πάνω σε αυτή, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Σε αυτή τη διαδικασία έχει βοηθήσει πολύ το ότι έχουμε το δικό μας χώρο οπότε αυτό που ακούτε είναι το αποτέλεσμα ατελείωτων ωρών πρόβας.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
 
Αυτή τη στιγμή είμαστε σε περίοδο full-on προετοιμασίας. Θα συμβούν πολλά τους επόμενους μήνες. Καταρχήν, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, στις 31 Μαρτίου θα παίξουμε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας. Στο Βερολίνο, ανοίγοντας τους Dark Buddha Rising (το event εδώ https://www.facebook.com/events/449705358558404/). Επίσης, την ίδια περίοδο αναμένεται να κυκλοφορήσει και το full-lenght μας και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα live. Για πληροφορίες, ανακοινώσεις, pre-orders και οτιδήποτε σχετικό τσεκάρετε τη σελίδα μας στο facebook
https://www.facebook.com/Omegamonolith/
καθώς και τη σελίδα μας στο bandcamp
https://omegamonolith.bandcamp.com/

Υπάρχουν group που ξεχωρίζετε στην Ελλάδα; Και με ποια θα συνεργαζόσασταν με ευκολία;
 
Έχουμε ήδη συνεργαστεί με τους Automaton. Έχουμε δημιουργήσει τους MOGG, που όταν κρίνουμε ότι θα έχει έρθει η ώρα θα τους αναβιώσουμε. Γενικά, επειδή η σκηνή έχει ανέβει πάρα πολύ, νομίζουμε ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε πολύ εύκολα με πολλές μπάντες και σίγουρα με πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Επίσης το να συνεργαστούμε με κάποιον/ους εκτός του ήχου που κινούμαστε, έτσι ώστε να μπούμε σε μουσικούς χώρους που δεν έχουμε ξαναμπεί, είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας πολύ έντονα… 

Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
The time has come,
the Fungus has grown,
the past is now,
the future is gone...

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου