ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ STAIN AVENUE



Ποια είναι η ιστορία των Stain Avenue έως τώρα;
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το φθινόπωρο του 2013 από τους Ανέστη, Gio, Δημήτρη και Κορνήλιο. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός group, που θα έδινε ζωή στις ιδέες που είχαμε μέχρι στιγμής και ήταν φυλαγμένες. Από τις πρώτες κιόλας συναντήσεις μας βάλαμε σε προτεραιότητα την δημιουργία του δικού μας υλικού. Αυτό μας άρεσε και αυτό θέλαμε... να παρουσιάσουμε την δική μας μουσική. Όμως υπήρχαν και κάποια εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσουμε. Ένα από αυτά ήταν η απουσία του Δημήτρη στο εξωτερικό εκείνο το διάστημα για σπουδές. Η συνεννόηση μας γινόταν μέσω διαδικτύου, κάτι που μας έκανε να ακολουθήσουμε διαφορετικό δρόμο απ’ ότι συνήθως ακολουθεί μια νέα μπάντα (δηλαδή πρόβες, live με διασκευές και σιγά σιγά να φτιάχνουμε και δικά μας κομμάτια). Ξέρεις, είχαμε βάλει ένα στοίχημα μέσα μας, για το αν αυτό θα δούλευε, μέχρι ο τραγουδιστής μας να επιστρέψει στην Ελλάδα. Έτσι πήραμε την απόφαση να ηχογραφήσουμε το πρώτο μας EP το οποίο θα περιλάμβανε κομμάτια που δουλεύαμε όλο αυτό το διάστημα. Στις αρχές του 2014 ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις. Ακολούθησε μια περίοδος αναμονής μέχρι την επιστροφή του Δημήτρη από το εξωτερικό. Όταν έγινε αυτό αρχίσαμε να προβάρουμε αλλά σε συνδυασμό με κάποιες αλλαγές στο line up της μπάντας και συγκεκριμένα στη θέση του ντράμερ, μέχρι να καταλήξουμε ότι ο Σωκράτης θα είναι αυτός που θα είναι μαζί μας. Πέρασαν κάποιοι μήνες όπου καθυστέρησαν την κυκλοφορία του EP... 

Το όνομα πως προέκυψε;
 
Αρχικά είχαμε σκεφτεί το Circle X, όμως κάποια στιγμή πέσαμε επάνω σε ένα συγκρότημα που είχε το ίδιο όνομα πολλά χρονιά πριν στην Αμερική και απορρίφτηκε. Το Stain Avenue ήταν κάτι που μας "έκατσε" καλύτερα στα αυτιά μας μετά από αρκετές ιδέες που είχαν πέσει στο τραπέζι. Είναι ένας μεταφορικός όρος, κάτι που συναντάμε όλοι μας καθημερινά παντού, κάτι που ο καθένας βιώνει προσωπικά και διαφορετικά! 

Έχετε επιρροές από κάποιο Ελληνικό ή Ξένο Συγκρότημα-Καλλιτέχνη;
 
Όλοι έχουν επιρροές, αλλά το θέμα είναι πόσο αφήνει κανείς να περάσουν μπροστά όταν γράφει μουσική. Δεν σταθήκαμε πάνω σε αυτές, ο καθένας από εμάς έχει διαφορετικά ακούσματα. Αυτό που επιδιώκουμε όμως είναι να έχουμε την δική μας ταυτότητα, το χαρακτηριστικό αλλά και τη συνοχή που χρειάζεται μέσα στα κομμάτια, ώστε όταν κάποιος ακούει τη μουσική μας να το μεταφράζει σε Stain Avenue. 

Η πρώτη δισκογραφική σας δουλειά είναι ένα ep που έχει τίτλο Stain Avenue, μιλήστε μας λίγο για αυτό.
 
Όπως είπαμε και πριν, το EP αυτό είναι ένα συνονθύλευμα ιδεών από τα συρτάρια μας ανά τα χρόνια αλλά και της γεύσης που θα θέλαμε να αφήνει η μουσική μας μελλοντικά. Βασιστήκαμε σε κάτι παλιό για να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο δηλαδή. Ίσως μία νέα μουσική ταυτότητα για εμάς για αρχή και στη συνέχεια μία για τον ήχο της μπάντας. Γι' αυτό, κιόλας, επιλέξαμε το πρώτο δείγμα δουλειάς μας να έχει και το όνομα αυτού που θέλουμε να γίνουμε. Από εκεί και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους ουσιαστικά. Είναι μια συνολική δημιουργία, όσο αφορά το μουσικό μέρος ενώ τους στίχους αλλά και την ενορχήστρωση ανέλαβε ο Δημήτρης Σακελλάρης, ο οποίος έκανε μία πραγματικά εξαιρετική δουλειά και στην παραγωγή των κομματιών. Εκεί ήρθε και η συνεργασία με τον Νίκο Μιχαλοδημητράκη, που είναι από τα ανερχόμενα ονόματα στον χώρο, με δουλειές που η μία είναι πραγματική καλύτερη από την άλλη. Η ηχογράφηση έγινε στα MD Recording Studios με τον Νίκο να αναλαμβάνει την μίξη. Η παραγωγή έγινε από τον Δημήτρη και τέλος το mastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot Productions, το οποίο και πραγματικά απογείωσε τα κομμάτια. Είμαστε υπερβολικά ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς. Αποτυπώθηκε σε μεγάλο βαθμό αυτό που είχαμε από την αρχή στο μυαλό μας. 

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των έντυπων η όχι μέσων για αυτή την δουλειά;
 
Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, πήραμε αρκετά θετικά σχόλια και μηνύματα ακόμη και από το εξωτερικό, ο ηλεκτρονικός τύπος συνέβαλε αρκετά σε αυτό αφού πάρα πολλά μουσικά site, παρουσίασαν την δουλειά μας και τους ευχαριστούμε. Είναι πολύ σημαντικό για μια νέα μπάντα, να βλέπει ότι αυτό που κάνει έχει αντίκρισμα,. Αυτό σου δίνει μια έξτρα ώθηση για να συνεχίσεις. 

Πως θα περιγράφατε το ep σ' έναν νέο ακροατή των Stain Avenue;
 
Δυναμώνεις την ένταση και το ακούς... μπορεί και να σου κάνει!! 

Έχουν ενδιαφερθεί κάποιες εταιρίες για την δουλεία σας;
 
Ναι, και είναι λίγο περίεργο... γιατί είναι 2 εταιρείες από δύο διαφορετικές χώρες στο εξωτερικό. Όμως θέλαμε το EP να είναι η γνωριμία μας με το κοινό, γι’ αυτό αφήσαμε για το μέλλον, το ενδεχόμενο κάποιας συνεργασίας. 

Υπάρχει νέο υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Ναι, υπάρχουν αρκετά κομμάτια που έχουμε στα σκαριά αλλά και νέες ιδέες, που θέλουμε να προσθέσουμε στη μουσική μας. Αυτή τη περίοδο βρισκόμαστε στη διαδικασία που επιλέγουμε με ποια από αυτά θα ασχοληθούμε, ώστε να συμπεριληφθούν στο άλμπουμ. 

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;
 
Το κανάλι μας στο YouTube περιέχει όλα τα κομμάτια μας: https://www.youtube.com/channel/UCYiEsgRVxtOtrN4Rxyz7-fw
Mέσω του bandcamp της μπάντας μπορεί όποιος θέλει να κατεβάσει χωρίς κάποιο κόστος το EP μας: https://stainavenue.bandcamp.com
Αλλά και μέσα από τη σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/stainavenue 

Τι επιφυλάσσει λοιπόν το μέλλον για τους Stain Avenue; Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σας;
 
Κοίτα! Προτεραιότητα μας είναι να κάνουμε κάποιες live εμφανίσεις από το φθινόπωρο για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας αλλά και να έρθουμε πιο κοντά με τον κόσμο. Παράλληλα εργαζόμαστε επάνω στο νέο υλικό που θα ηχογραφηθεί για το άλμπουμ. 

Τι θα θέλατε να πείτε, κλείνοντας αυτή την συνέντευξη;
 
Καταρχάς να σας ευχαριστήσουμε για την συνέντευξη, αλλά και για το βήμα που δίνετε στην εγχώρια σκηνή. Είναι σημαντικό να μπορεί να φτάνει η μουσική μιας νέας μπάντας σε περισσότερο κόσμο.  Νιώθουμε πραγματικά τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που... παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που βιώνουμε ως χώρα, η rock και metal σκηνή στην Ελλάδα βρίσκεται πραγματικά σε ανοδική πορεία.

Και εμείς σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου