ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BACCHUS PRIEST



Πέστε μας λίγα λόγια για το πως δημιουργήθηκαν οι Bacchus Priest.
 
Μας άρεσε πολύ η βαριά και η ψυχεδελική μουσική και αρχίσαμε να παίζουμε και να τζαμάρουμε κομμάτια που μας άρεσαν. Αυτό, μετά από πολλές πρόβες, δοκιμές και αυτοσχεδιασμούς, άρχισε να μας οδηγεί σταδιακά στο ύφος που έχουμε τώρα. 

Πως προέκυψε το όνομα σας;
 
Μας άρεσε η Βακχική θεματολογία, οπότε ξεκινήσαμε με το πρώτο συνθετικό του ονόματος. Το Priest προέκυψε επειδή θέλουμε εκτός από το ψυχεδελικό ύφος να συνδυάσουμε και το doom ύφος και αντίστοιχη θεματολογία.

Ποια είναι τα μουσικά σας ακούσματα;
 
Έχουμε αρκετά μεγάλο εύρος στα ακούσματά μας ! Απολαμβάνουμε από blues και jazz μέχρι black metal. 

Ποιες μπάντες θα λέγατε πως σας έχουν επηρεάσει περισσότερο;
 
Κυρίαρχα heavy rock μπάντες των 60's και 70's όπως οι Pentagram, οι Black Sabbath, οι Coven κτλπ., καθώς και μεταγενέστερες μπάντες όπως οι Sleep, οι Acid King και οι Monster Magnet. 

Όταν γράφεται ένα τραγούδι, για σας προέχει πρώτα η μουσική η οι στίχοι;
 
Ως τώρα, πρώτα ολοκληρώνουμε μια σύνθεση μουσικά και στην πορεία γράφουμε τους στίχους. 

Το 2015 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Bacchus Priest, τι πρέπει να ξέρει κάποιος γι' αυτή την κυκλοφορία;
 
Ηχογραφήθηκε live ολόκληρος ο δίσκος μία μέρα του Ιουλίου. Όλη η δουλειά ( ηχογράφηση, μίξη, mastering ) έγινε στα Wudsound Studios, με τη βοήθεια του Μάρκου Σαμαρά. 

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Δεν παίζουμε γενικά να παίζουμε, οπότε υλικό γράφεται και βελτιώνεται διαρκώς. 

Μελλοντικά σχέδια;
 
Στα σχέδια για τη νέα χρονιά έχουμε την κυκλοφορία του δίσκου σε βινύλιο από την αμερικάνικη NoSlip Records, το οποίο θα κυκλοφορήσει περίπου τα Χριστούγεννα. Πέρα απ' αυτό, έχουμε στο πλάνο να κάνουμε αρκετά live εντός και εκτός Αθηνών.

Πληροφορίες για το σχήμα αλλά και για υλικό σας που μπορούμε να βρούμε;
 
Υπάρχει η σελίδα της μπάντας στο facebook, στο youtube, καθώς και στο bandcamp. Εκεί μπορείτε να κατεβάσετε ολόκληρο το δίσκο με Name your price τιμή. Επίσης, υπάρχει merch ( μπλουζάκια κτλπ ) το οποίο μπορεί να το βρει κανείς στα live μας. 

Πόσο πιστεύετε ότι έχει επηρεάσει η κρίση την Eλληνική  μουσική σκηνή;
 
Δεν μπορούμε να εκφέρουμε γνώμη για την mainstream ελληνική σκηνή. Στην underground όμως, παρατηρούμε ότι όλο και πιο πολύς κόσμος ξεκινά να την παρακολουθεί και να συμμετέχει. Σε αυτό έχουν συμβάλλει πολλά. Το επίπεδο των συγκροτημάτων είναι πλέον πολύ υψηλό, υπάρχει αμεσότητα και επικοινωνία μεταξύ κοινού και μουσικών. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει και τα αυτο-οργανωμένα λαϊβάδικα καθώς και οι διάφοροι χώροι που διαμορφώνονται ως από τα ίδια τα συγκροτήματα.

Μια τελευταία κουβέντα σας για να κλείσουμε;
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη. Ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο live μας !!!

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου