ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CARNAL GARDEN



Μιλήστε μας για τη δημιουργία των Carnal Garden. 
 
Οι Carnal Garden δημιουργήθηκαν το 2012 αλλά πήρε 3 χρόνια ώστε η μπάντα να αρχίσει να φτιάχνει ένα σταθερό κορμό και να ρολάρει. Το 2015 λοιπόν άρχισα να δουλεύω παλιό υλικό μαζί με κάποια νέα κομμάτια μαζί με τον Κώστα από Abyssus στα φωνητικά. Στα τέλη της ίδιας χρονιάς βγήκε το πρώτο μας EP "On The Final Day", το οποίο απέσπασε θετικά σχόλια. Τώρα με νέα κομμάτια, νέο ήχο και το Δημήτρη Μίγκλη από Blessed By Perversion να μας βοηθάει στα τύμπανα δουλεύουμε πάνω στον πρώτο full length δίσκο μας που ονομάζεται "Where They Are Silent".

Πως προέκυψε το όνομα; 
 
Το όνομα προέκυψε από μία ταινία που είχα πετύχει αργά ένα βράδυ στην τηλεόραση. Η ταινία ονομάζεται "Cabin By The Lake" και για να φανταστείς δε συγκαταλέγεται καν στις αγαπημένες μου. Απλά μου είχε κάνει εντύπωση μία σκηνή στην οποία ο δολοφόνος της ταινίας πήγαινε για βαρκάδα διάφορες γκόμενες, τις σκότωνε και στη συνέχεια της "έθαβε" στη λίμνη και τις διατηρούσε σαν ένα τυποβρύχιο "κήπο".

Σε ποιες μπάντες πιστεύετε ότι οφείλουν μουσικά οι Carnal Garden αυτό που είναι σήμερα; 
 
Σίγουρα έχουμε επηρεαστεί από διάφορες μπάντες, κυρίως από τη σουηδική και την αμερικάνικη death metal σκηνή. Όλοι λατρεύουμε συγκροτήματα όπως Entombed, Dismember, Obituary, Bolt Thrower κλπ. Προσπαθούμε πάντως να συγκροτήσουμε ένα προσωπικό ήχο στη μουσική μας. 

Έχετε κυκλοφορήσει ένα ep με τίτλο On The Final Day. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας; 
 
Η αλήθεια είναι ότι ήταν αρκετά άνετη διαδικασία. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στον χώρο μου, δυστυχώς με λίγα χρήματα, εξοπλισμό κλπ. Δε μας έβιαζε τίποτα, οπότε μπορούσαμε να δουλέψουμε πάνω στις ηχογραφήσεις χωρίς απολύτως καμία πίεση. Νομίζω πως αναλογιζόμενοι και τα δεδομένα που υπήρχαν κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα κύρια θέματα με τα οποία καταπιάνεστε σε αυτή την κυκλοφορία; 
 
Οι στίχοι μας είναι κυρίως γύρω από θεματολογία horror ταινιών (zombies, δαίμονες κλπ) όπως και περιβαλλοντικά θέματα το οποίο είναι η ειδικότητα του Κώστα. Χαχαχα!

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση της δουλειάς σας;
 
Κακά τα ψέματα, είναι το μεγαλύτερο εργαλείο που έχουμε στα χέρια μας. Αν το χρησιμοποιήσεις σωστά σου λύνει τα χέρια. Σίγουρα όλοι νοσταλγούμε τις εποχές που τα πράγματα ήταν λίγο πιο σκληρά αλλά και ρομαντικά.. Οι εποχές όμως αλλάζουν και πρέπει να προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα.

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι; 
 
Όπως είπα και πιο πριν αυτό τον καιρό δουλεύουμε πάνω στο πρώτο μας άλμπουμ που θα ονομάζεται "Where They Are Silent". Οι ηχογραφήσεις έχουν σχεδόν τελειώσει και σύντομα θα αρχίσουμε τη δουλειά πάνω στο mixing/mastering του δίσκου. Ελπίζουμε σύντομα να έχουμε νεότερα.

Ποιο θα θέλατε να είναι το μέλλον των Carnal Garden; 
 
Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε θέσει κάποιο συγκεκριμένο στόχο, ούτε ονειρευόμαστε κάτι συγκεκριμένο. Το βασικότερο όλων είναι ότι περνάμε καλά κάνοντάς το, δεν υπάρχει καμία πίεση και αυτό μας ανοίγει περισσότερο την όρεξη αντί να μας χαλαρώνει. Σίγουρα το πρώτο που θα θέλαμε είναι ένα deal με μία εταιρεία για την κυκλοφορία του δίσκου και από εκεί και πέρα βλέπουμε.

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε; 
 
Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε χρειαστείτε στη σελίδα facebook της μπάντας (https://www.facebook.com/carnalgarden) και στο bandcamp μας όπου μπορείτε να streamάρετε και το EP (https://carnalgarden.bandcamp.com).

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι λείπει από την ελληνική Death metal σκηνή; 
 
Η death metal σκηνή συγκεκριμένα έχει ανέβει πολλά σκαλιά τα τελευταία χρόνια. Δε θέλω να μπαίνω σε διαδικασίες σύγκρισης με τις σκηνές άλλων χωρών, καθώς δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλές ελληνικές μπάντες έχουν αρκετά μεγαλύτερη απήχηση σε διεθνές επίπεδο. Το μόνο που μπορείς να πεις ότι λείπει είναι οι μπάντες που δεν είναι πλέον ενεργές και μόνο αυτό.

Κλείστε τη συνέντευξη όπως εσείς επιθυμείτε...
 
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το χρόνο σας. Ακούτε Carnal Garden. Κάνει καλό και βελτιώνει τις σεξουαλικές σας επιδόσεις.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου