ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SERENITY BROKEN



Για κάποιον που δεν σας ξέρει, δώστε μας ένα σύντομο παρουσιαστικό σας.
 
Καλησπέρα σας UndergroundSkini! Είμαστε οι Serenity Broken, μία hard rock/alternative metal μπάντα από την Αθήνα. Η μπάντα ξεκίνησε το 2010. Το 2012 κυκλοφορήσαμε την πρώτη μας δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Commercial Suicide”, το 2013 ένα ακουστικό ζωντανό EP “Live ‘n’ Unplugged” και το 2015 ένα digital single με τίτλο “Savior”. Αυτή τη στιγμή η μπάντα ολοκληρώνει το 2ο προσωπικό της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του χρόνου.

Ποια ήταν η ανάγκη που σας ώθησε στη δημιουργία των Serenity Broken;
 
Ήταν κάτι που προέκυψε πολύ φυσικά από την αγάπη μας στη rock μουσική. Θέλαμε να διασκεδάσουμε τους εαυτούς μας αλλά και να εκφραστούμε μέσα από αυτή. Έτσι πολύ γρήγορα μετά τα πρώτα jams η κατάσταση άρχισε να γίνεται πολύ δημιουργική και έτσι αποφασίσαμε να το προχωρήσουμε και να ξεκινήσουμε το πρώτο μας δίσκο.

Το όνομα πως προέκυψε;
 
Το όνομα μας προέκυψε όταν βρισκόμασταν παρέα για διακοπές και αποφασίσαμε πως πρέπει να βρούμε κάτι! Μετά από πολλές ώρες και περισσότερες μπύρες και αρκετές ιδέες σβησμένες σε ένα χαρτί σορτάραμε κάποια και εν τέλει καταλήξαμε στο Serenity Broken!

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;
 
Η μουσική μας είναι ένα κράμα μπολιασμένο με πάρα πολλά διαφορετικά ήδη της «σκληρής» μουσικής. Η βάση μας είναι το metal αλλά και το hard rock. Συνθέτοντας χωρίς να το καταλαβαίνεις προσθέτονται και στοιχεία από τα ακούσματα όλων των μελών, όπως για παράδειγμα και η grunge. Γενικά στη μουσική μας ο ακροατής μπορεί να ακούσει μέχρι και nu metal ακόμα και κάποια post grunge στοιχεία. Ένας μικρός χαμός δηλαδή, για αυτό εμείς προτιμούμε απλά το Serenity Broken!

Ποιες είναι οι επιρροές σας για να γράψετε στίχους και μουσική;
 
Οι επιρροές μας βρίσκονται στο κόσμο εκεί έξω. Ο καθένας φιλτράρει και αφομοιώνει τα ερεθίσματα που δέχεται από οτιδήποτε. Από τη κοινωνία, τη πολιτική, τις ανθρώπινες σχέσεις. Το μίσος, την αγάπη, το πόνο.

Από νέο υλικό υπάρχει κάτι;
 
Ναι για την ακρίβεια είμαστε στη διαδικασία της ολοκλήρωσης των νέων κομματιών και ευελπιστούμε να είναι εκεί έξω στα τέλη του χρόνου! Είμαστε τρομερά ενθουσιασμένοι με το νέο υλικό και ελπίζουμε ο κόσμος να το αγκαλιάσει!

Live ή studio;
 
Χμ..!Το καθένα έχει τη δικιά του χάρη! To live είναι η επιτομή του rock n roll, του να παίζεις σε μπάντα! Το απόλυτο συναίσθημα του να παίζεις τη μουσική σου μπροστά σε κόσμο. Από την άλλη το studio και η δημιουργία νέων κομματιών είναι κάτι που τρέφεσαι από αυτό. Όλη η δημιουργική μυσταγωγία και το αίσθημα της ικανοποίησης είναι τρομερό συναίσθημα που δεν περιγράφεται.

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από εσάς;
 
Από τους Serenity Broken να περιμένετε σύντομα το νέο μας άλμπουμ και πολλά πολλά live!

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο σε αυτή;
 
Η ελληνική σκηνή είναι μια τρομερή σκηνή κατά τη γνώμη μας και τρομερά ποικιλόμορφη. Μας αρέσει που υπάρχουν τόσες μπάντες εκεί έξω και μπορούμε να μοιραστούμε τη σκηνή μαζί τους. Από την άλλη στα αρνητικά θα λέγαμε ότι η εσωστρέφεια και το να «πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» είναι κάποια από τα πράγματα που θα θέλαμε κάποια στιγμή να μην υπάρχουν.

Υπάρχει μέλλον για ένα group σαν τους Serenity Broken στην Ελλάδα;
 
Μέλλον υπάρχει για κάθε μπάντα στην Ελλάδα. Σίγουρα κάποια είδη μουσικής είναι πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή στη χώρα μας αλλά με τη σκληρή δουλειά και τη μεθοδικότητα, αλλά και με λίγο τύχη όλα μπορούν να συμβούν. Οπότε ναι μέλλον για εμάς τουλάχιστον υπάρχει όσο το φτιάχνουμε εμείς!

Κλείστε όπως θέλετε την συνέντευξη...
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας αλλά και για τη στήριξη που παρέχετε και εσείς από τη πλευρά σας στην ελληνική σκηνή και σε εμάς. Beers ‘n’ Cheers!!

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου