ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DISMAL CHANT



Πείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Dismal Chant και το πως προέκυψε η ονομασία του group; 
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2015 από τους Sextus (κιθάρες), Balar (φωνητικά), Jor (μπάσο) με σκοπό την ανάμειξη διαφόρων ιδεών (προσωπικών και μη) και την δημιουργία ενός μυστικιστικού και βαρύ ήχου. Ύστερα από την κυκλοφορία μας, Theosophical, ο Yngve ανέλαβε τη θέση του Drummer στην μπάντα, ο Balar ανέλαβε επίσης τις ρυθμικές κιθάρες, και ο Jor αποχώρησε. Το όνομα επιλέχθηκε διότι θεωρούμε πως εκφράζει το occult ύφος που έχουμε ως μπάντα και έχει ένα επιβλητικό τόνο. 

Οι επιρροές σας σαν συγκρότημα ποιες είναι; 
 
Όλοι ως μουσικοί έχουμε πολλά ακούσματα και διάφορες επιρροές τόσο από το Metal όσο και από την Ambient και την Ethnic, αλλά οι κύριες επιρροές μας είναι μπάντες όπως οι Behemoth, Nile, Melechesh, Dissection κ.α. 

Πως θα χαρακτηρίζατε το είδος της μουσικής σας; 
 
Όπως είπαμε και πιο πάνω οι επιρροές μας αντλούνται τόσο από το Death Metal όσο και από το Black Metal. Θεωρούμε ωστόσο πως ο ήχος μας δεν κατατάσσεται πλήρως σε κανένα από τα δύο είδη. 

Τι είδους διαδικασία ακολουθείται κατά την δημιουργία ενός τραγουδιού; Πρώτα έρχονται οι στίχοι και μετά η μουσική ή το αντίθετο; 
 
Κύριος συνθέτης της μουσικής είναι ο Sextus με τη βοήθεια του Balar. Η ιδέα πάντα προκύπτει από κάποια μελωδία στην κιθάρα που στην πορεία αναπτύσσεται σε ένα πλήρες κομμάτι. Αφού τελειώσει αυτή η διαδικασία, προστίθενται στίχοι από το Sextus ή το Balar ή και από τους δύο και στο τελευταίο βήμα, προστίθενται τα Drums με τη βοήθεια του Yngve. 

Με τι θέματα διαπραγματεύονται οι στίχοι σας; 
 
Οι στίχοι μας έχουν κυρίως πνευματική και αποκρυφιστική θεματολογία. Κατ' επέκταση ασχολούνται και με τα συναισθήματα και την ηθική των ανθρώπων. Υπάρχει βέβαια μία ελευθερία στους δύο στιχουργούς στο να εκφράσουν οποιαδήποτε σκέψη θέλουν στα κομμάτια μας, κρατώντας πάντα το ύφος που παρατηρείται σε όλα τα κομμάτια των Dismal Chant. 

Το 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη σας δουλειά ένα ep με τον τίτλο Theosophical. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια γι’ αυτή τη δουλειά; 
 
O δίσκος αυτός γράφτηκε μόλις λίγους μήνες μετά τη δημιουργία της μπάντας και ήταν μία συλλογή από τις πιο πρώιμες ιδέες μας. Ηχογραφήθηκε μέσα σε 2 μέρες στο Esoteron Studio. Περιέχει 3 κομμάτια, Το Ethics of Defect, Beckoning the Woebegone και Lightless Sanctuary. Ο δίσκος ως τώρα είχε αρκετά θετική ανταπόκριση από τους ακροατές. 

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι; 
 
Αυτή τη στιγμή ηχογραφείται ο πρώτος full-length δίσκος μας ο οποίος ασφαλώς περιέχει μέσα πολύ καινούργιο υλικό το οποίο θεωρούμε πως είναι η καλύτερη δουλεία μας μέχρι τώρα. Θα παρατηρηθούν παρόμοια στοιχεία με το Theosophical αλλά με έναν πολύ πιο εξελιγμένο, δουλεμένο και συμπαγή ήχο. Ήδη έχουμε παρουσιάσει μερικά από τα καινούργια κομμάτια στα τελευταία μας live. Προορίζουμε μέσα στο φθινόπωρο να κυκλοφορήσουμε τουλάχιστον ένα single το οποίο ευελπιστούμε πως θα έχει ακόμα καλύτερη ανταπόκριση από τις προηγούμενες δουλειές μας. 

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση του γκρουπ; 
 
Το Internet ήταν ως τώρα η κυριότερη μέθοδος προώθησης της μπάντας. Μέσω αυτού ακούστηκε περισσότερο το EP μας και σε πολλές χώρες του εξωτερικού μέσω του Youtube και πολλών διαδικτυακών ραδιοφωνικών σταθμών που παίζουν τα κομμάτια μας. Θεωρούμε πως στην εποχή μας το internet είναι ο καλύτερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος διαφήμισης για μπάντες του είδους και όχι μόνο. 

Για το μέλλον τι σχέδια υπάρχουν; 
 
Αυτή τη στιγμή πρώτος και κύριος στόχος είναι η κυκλοφορία του δίσκου μας στο άμεσο μέλλον. Μετά από αυτό σχεδιάζουμε να πραγματοποιήσουμε διάφορες εμφανίσεις σε όσα περισσότερα μέρη της Ελλάδας και ευελπιστούμε να μας παρουσιαστεί η ευκαιρία για κάποιες εμφανίσεις στο εξωτερικό. 

Ποιες μπάντες έχετε σε εκτίμηση τόσο από την ελληνική Death metal σκηνή όσο και από την παγκόσμια σκηνή; 
 
Σε μεγάλη εκτίμηση έχουμε τους Septicflesh μιας και μας έχουν επηρεάσει στον ήχο μας ως ένα βαθμό όπως και πολλές άλλες σπουδαίες μπάντες του ακραίου ήχου της ελληνικής σκηνής. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις μπάντες με τις οποίες συνεργαστήκαμε στις τελευταίες μας εμφανίσεις καθώς και εκτιμήσαμε τόσο τη μουσική τους όσο και τη συνεργασία μας.

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες.
 
Ευχαριστούμε πολύ το undergroundskini.blogspot.com για το ενδιαφέρον του καθώς τους αναγνώστες της συνέντευξης μας για το χρόνο τους. Ελπίζουμε η μουσική μας να τους παροτρύνει σε περαιτέρω αναζητήσεις.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου