ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ OBZERV



Θα θέλατε να μας συστηθείτε;
 
Γεια χαρά! Είμαστε οι Obzerv από Ρέθυμνο. Δημιουργηθήκαμε στα τέλη του 2011 και αυτή τη στιγμή η μπάντα απαρτίζεται από τους: Γιάννη και Πέτρο Λελεδάκη (κιθάρες και μπάσο αντίστοιχα), Μάνο Ναζλή (τύμπανα) και Νίκο Μαρινάκη στη φωνή. Αυτή τη περίοδο η μπάντα είναι σε ανεύρεση 2ου κιθαρίστα.

Το όνομα Obzerv πως προέκυψε;
 
Το πρότεινε ο Νίκος. Το σκεπτικό είναι ότι εφόσον εμείς οι ίδιοι θεωρούμε τη μουσική μας άξια παρατήρησης και πιστεύουμε σε αυτήν, θα άρμοζε και ένα όνομα αντάξιο αυτής. Observe λοιπόν, αλλά όπως ακούγεται! 

Το μουσικό σας ύφος ποιο είναι; Ποιες ήταν ( και είναι ) οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Metal που άλλοτε κινείται στο progressive, άλλοτε στο thrash ή και στο HxC ακόμα… Όσον αφορά ακούσματα / επιρροές, αυτές διαφέρουν στο καθένα μας. Σίγουρα όμως όταν έρχεται η ώρα σύνθεσης νέου υλικού, τότε όλοι μπαίνουμε σε ένα state of mind ανάλογο του μουσικού ύφους της μπάντας.

Από που αντλείτε την έμπνευση σας;
 
Εύκολο. Από γεγονότα της καθημερινότητας και γενικά, πράγματα που επηρεάζουν τη διάθεση και τις σκέψεις μας. 

Εκτός από την δουλειά σας με τίτλο Obzerv του 2014, έχετε κυκλοφορήσει κάτι άλλο;
 
Ναι είχαμε κυκλοφορήσει και ένα αυτοχρηματοδοτούμενο promo 3 κομματιών (Promo 2012) σε περιορισμένη έκδοση το οποίο πλέον έχει εξαντληθεί! 

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Obzerv;
 
Αυτή τη περίοδο απέχουμε από τα gigs διότι συνθέτουμε το 2ο δίσκο μας και θέλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό. 

Ποια είναι η καλύτερη εμπειρία που έχετε βιώσει μέχρι στιγμής on stage; 
 
Πολλές και ωραίες στιγμές. Μερικές από αυτές, όταν μοιραστήκαμε τη σκηνή με Grave Digger, πιο πρόσφατα με Acid Death, ενώ δε θα ξεχάσουμε την αποδοχή του κόσμου στο 1ο μας Live στην Αθήνα πριν μερικά χρόνια. Good times! 

Είστε από τo Ρέθυμνο, είναι εύκολο να βρείτε χώρους για ζωντανές εμφανίσεις; 
 
Δυστυχώς τα πράματα είναι πολύ περιορισμένα εδώ αλλά και γενικότερα στο νησί. Ευτυχώς υπάρχουν όμως κάποιοι πολιτιστικοί σύλλογοι που συμβάλλουν στο να πραγματοποιούνται διάφορα μουσικά δρώμενα. 

Η σκηνή εκεί πως είναι;
 
Το Ρέθυμνο ως γνωστόν είναι «φοιτητούπολη». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται αρκετές και ενδιαφέρουσες μπάντες, αλλά δυστυχώς να μην έχουν διάρκεια για τους προφανείς λόγους. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες τοπικές μπάντες εκτός από εμάς όπως Pure Violent Hedonism, Serpent Path και 1000Dead (οι οποίοι έχουν στις τάξεις τους και 2 μέλη των Obzerv). 

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, πως βλέπετε τα πράγματα και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι ότι οι μπάντες που δουλεύουν σκληρά, στο τέλος ανταμείβονται. Βέβαια δε βλάπτει και να έχεις κάποιες γνωριμίες που θα σε βοηθήσουν στο να κάνεις το επόμενο βήμα….! 

Κάτι για να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Σας ευχαριστούμε πολύ! Για όποιον ενδιαφέρεται για το υλικό μας, μπορεί να τσεκάρει το bandcamp μας (obzerv.bandcamp.com/) και για νέα, τη σελίδα μας στο fb (www.facebook.com/obzervband/) Cheers! 

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου