ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ GRANDE FOX



Πώς συναντήθηκαν οι δρόμοι σας και δημιουργήθηκαν οι Grande Fox;
 
Οι Grande Fox δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2013 στην Θεσσαλονίκη. Τα ιδρυτικά μέλη της μπάντας είναι ο  Ζαοσκούφης Λευτέρης (κιθάρα) και ο Μπερζαμάνης Νίκος (φωνή). Το όνομα του συγκροτήματος αρχικά ήταν Fox Terrier όπου μέσα σε ένα βράδυ, σε ένα ροκ μπαρ βρέθηκαν ξεχωριστά ντράμερ και μπασίστας. Για περίπου 8 μήνες το σχήμα έκανε εμφανίσεις με διασκευές και έπειτα λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων ως προς το ύφος για την δημιουργία νέου υλικού αποχώρησαν ντράμερ και μπασίστας. Στη πορεία (2014) το σχήμα έκανε κάποιες δοκιμές με μουσικούς καθώς ξεκίνησε να γράφει και να πειραματίζεται με τα πρώτα μουσικά κομμάτια καθώς και στην αλλαγή του ονόματος σε Grande Fox. Προς το τέλος της σεζόν ο Γιώργος Μπαλτάς πήρε τα ηνία στο πόστο του ντράμερ και βοήθησε στην δομή-ενορχήστρωση των κομματιών για το πρώτο άλμπουμ καθώς εντάχθηκε ως ενεργό και μόνιμο μέλος στο σχήμα. Η μπάντα έκανε 2 βίντεοκλίπ, 3 εμφανίσεις και μια φωτογράφιση για λογαριασμό του πρώτου της άλμπουμ. Το 2015 και επίσημα πλέον στο σχήμα εντάχθηκε ο μπασίστας Πάρης Νικολάου και με αυτό το τρόπο η μπάντα ολοκληρώθηκε αφού και ο ίδιος έγραψε μπάσο στα 4 από τα 8 κομμάτια του δίσκου και παρουσιάστηκε στις εμφανίσεις του σχήματος για την σεζόν του 2016. Καθώς επίσης το σχήμα πήρε μέρος στο rock limassol festival CY μαζί με nightstalker και fredie από eurovision. Στην φωνή πλέον ο Νίκος αφότου στα 4 από τα 8  κομμάτια του άλμπουμ έχει γράψει τις μπασογραμμές ο ίδιος και είχε διπλό ρόλο στα live (φωνητικά-μπάσο). Κλείνοντας θα παρουσιαστεί τον προσεχή Οκτώβριο το ντεμπούτο άλμπουμ με το επίσημο βίντεοκλίπ. 

Η μουσική ταυτότητα της μπάντας ποια είναι;
 
Η μουσική ταυτότητα δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια καθώς υπάρχουν πολλά στοιχεία ειδών και υφών, ξεκινώντας πάντα από το ROCK! 

Σε ποιο μουσικό είδος θα κατατάσσαμε τους Grande Fox;
 
Όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ερώτηση, δεν μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια το είδος και το ύφος του σχήματος. Αλλά θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε psychedelic heavy rock.

Ετοιμάζετε να  κυκλοφορήσετε ένα άλμπουμ, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;
 
Είναι ένα πειραματικό κυκλοθυμικό άλμπουμ που γράφτηκε το 2015-16 με παραγωγό τον Κώστα Κοφίνα στο blueberry production co. Τα κομμάτια έχουνε μεγάλη διάρκεια και γράφτηκαν στην πορεία το ένα μετά το άλλο βάση των συναισθημάτων και εμπειριών που βίωνε το σχήμα ανά περιόδους, ατομικά και ομαδικά. Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση του κοινού από κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο, μέσω του πρώτου μας άλμπουμ.

Στιχουργικά πού θα κινείται;
 
Στιχουργικά κινείτε στις προσωπικές εμπειρίες και τα έντονα βιώματα μας αλλά και όλων των ανθρώπων που ζουν στο ίδιο σύστημα μαζί με εμάς όπως και στην αφύπνιση της μάζας από την μαυρίλα και την στεναχώρια που την πνίγει, την εσωστρέφεια αλλά και τον μυστικισμό που κυριαρχεί τη νεολαία και όχι μόνο. Βλέποντας τους περισσότερους ανθρώπους να καταρρέουν μέσα σ αυτή τη  κατάντια που μας παγιδεύσανε και τα ιδανικά μας να φθείρονται και να σαπίζουν στην κυριολεξία , προσπαθούμε μέσω της μουσικής να δώσουμε ένα κίνητρο στο κόσμο να δραπετεύσει απ’ την αδράνεια στην οποία σβήνει κάθε μέρα. Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε είναι να ταρακουνήσουμε τα λιμνασμένα νερά στα οποία πνιγόμαστε και χάνουμε την αξία της ζωής μας μέρα με τη μέρα.

Υπάρχουν μουσικές συνεργασίες που θα επιθυμούσατε να κάνετε στο μέλλον;
 
Πάντοτε θα υπάρχει η επιθυμία να συνεργαζόμαστε με άλλα ονόματα του χώρου, η μουσική δεν έχει όρια. Θα θέλαμε να συνεργαστούμε με μπάντες του Ελληνικού χώρου όπως και του εξωτερικού αντίστοιχα. Η γκάμα και η ποιότητα στην Ελλάδα υπάρχει άσχετα αν το Ελληνικό κοινό δεν ανταποκρίνεται στην ποιότητα αλλά στην εμπορικότητα. Σίγουρα με σχήματα όπως Planet of zeus , Black hat bones, Nightstalker και αμέτρητα άλλα ποιοτικά σχήματα θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να έχουμε μια συνεργασία στο μέλλον.

Σαν μπάντα ποιος είναι ο μεγαλύτερος στόχος σας;
 
Οι στόχοι και οι φιλοδοξίες είναι πολλές. Αρχικά θα γίνει παρουσίαση του άλμπουμ σε όσες περισσότερες ελληνικές σκηνές και φεστιβάλ γίνεται για την περίοδο 2016-17. Επίσης όλα τα κομμάτια του άλμπουμ να γίνουν οπτικά, έχοντας είδη δυο ολοκληρωμένα κλιπ και γίνεται ήδη προπαραγωγή για το τρίτο. Και πάντα μες στο μυαλό μας υπάρχει η επιθυμία να ακουστούμε και στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια αυτή θα ναι και η πλήρη επιτυχία της μπάντας , η διεθνή ανταπόκριση του κοινού. 

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή και τι πιστεύετε ότι θα τη βοηθήσει να ανθίσει περαιτέρω;
 
Δυστυχώς αυτή η ερώτηση συμπεριλαμβάνει πολλές ώρες συζήτησης και δεν μπορείς τόσο εύκολα να την απαντήσεις. Όλα ξεκινούν από την μουσική παιδεία. Πιστεύουμε πως ξέρετε καλά το τι γίνεται στην ελληνική σκήνη. Ζούμε στην εποχή του τζάμπα που δεν υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση στους νέους συνθέτες. Όπως θα γνωρίζετε κι εσείς τα live από μπάντες με playlist διασκευών πληρώνονται για τις εμφανίσεις τους, άρα ουσιαστικά πληρώνονται για την αναπαραγωγή ξένου υλικού και επίσης για το perfomαnce σε κάθε τέτοια εμφάνιση. Τα live από νέους καλλιτέχνες με νέο γνήσιο υλικό και αυθεντικό perfomnce, πάντοτε και  με σκοπό την προώθηση της δουλειάς τους, πολλές φορές το πληρώνουν οι ίδιοι για να το παρουσιάσουν! Ενώ η βοήθεια πλέον πληρώνεται και κοστίζει στην εποχή μας, επιλέξαμε να βασιζόμαστε στα δικά μας ένστικτα και την δική μας υπέρ προσπάθεια όπως φυσικά και στην τύχη που πάντα χρειάζεται για να δώσουμε στο κόσμο κάτι νέο και διαφορετικό και όχι μασημένη τροφή ακολουθώντας την απλή περπατημένη. Έτσι λοιπόν πρέπει όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο μέσα από τον αγώνα αυτό και έπειτα η υποχρέωση να γίνει μουσική, συναισθήματα με σκοπό την ενότητα του κόσμου.

Υπάρχουν πράγματα που σας έχουν απογοητεύσει στην σκηνή μας;
 
Αυτό το ερώτημα αγγίζει και πονά το μουσικό κόσμο αλλά όλα εξαρτώνται από αυτούς που έχουν τα χρήματα και κάνουν κουμάντο ασκώντας τις μορφές εξουσίας που όλοι έχουμε λίγο πολύ βιώσει. Για εμάς οι απογοητεύσεις υπήρξαν και θα υπάρχουν ως κίνητρο και πηγή δύναμης που θα εξακολουθούμε  να  αντλούμε για να συνεχίζουμε και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε πιο καλά. Η ζήλια και η ειρωνεία πρέπει να σταματήσει, είναι κάτι το οποίο ρίχνει το επίπεδο στις σχέσεις των ανθρώπων. Αντί αυτού θα έπρεπε  να υπάρχει στήριξη και ανταπόκριση για την παραγωγικότητα του κάθε καλλιτέχνη και του κάθε παραγωγικού σχήματος. Μόνο έτσι θα υπάρξει σεβασμός ως προς τον εαυτό μας και τον συνάθρωπο μας. Η μουσική θα πρέπει να ενώνει ανθρώπους και όχι να τους διαχωρίζει από το σύνολο.

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
Δυστυχώς στη σήμερον ημέρα δεν μπορείς να καλύψεις τις ανάγκες σου μόνο από την μουσική πέρα από τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με μόνη επιλογή τα εμπορικολαικά είδη μουσικής, δυστυχώς, διότι έχουμε πολλές ωραίες σκηνές που θα μπορούσαν να στηρίξουν νέους καλλιτέχνες και άλλα είδη μουσικής. Ως επί των πλείστων είμαστε δεσμευμένοι ή κάνουμε περισσότερο χρόνο για παρουσιάσεις της μουσικής μας και της δουλειάς μας και ο λόγος είναι γνωστός! ΔΟΥΛΟΚΡΑΤΙΑ, και άντε  μάζευε λίγο λίγο τα χρήματα για να κάνεις μόνος σου τα συναισθήματα και τις ιδέες που έχεις μουσική , και την μουσική σου πράξη.

Με τι μήνυμα θα θέλατε να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία να ακουστούμε πάρα πέρα και να μας γνωρίσετε. Ευχόμαστε η ελληνική σκηνή να μην σταματήσει να υπάρχει, να κρατηθεί ζωντανή και να ακουστεί προς τα έξω με κάθε κόστος. Τέλος από μέρους μας θέλουμε να αγαπήσετε και να στηρίξετε τους νεοφώτιστους μουσικούς στο δρόμο που χαράζουν μέσα από την μουσική τους προς σε εσάς!

Σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου