ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ SKANDAL



Πως δημιουργήθηκε η μπάντα;
 
Γ: Η σύλληψη του χαρακτήρα της μπάντας δημιουργήθηκε μετά από μια δυνατή συναυλία που παρακολούθησα στην Κρήτη το 2010 και μετά από μια περίοδο ηχογραφήσεων με φίλους, η πρώτη συναυλιακή σύνθεση έγινε πραγματικότητα το 2012. 

Η ηχητική κατεύθυνση των Skandal ποια είναι;
 
Στα αυτιά μας, υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ σκότους και πηγαίας ζωής, ένα δίπολο αισθησιασμού και επιθετικότητας. Χρησιμοποιούμε το doom n roll ως ταμπέλα. Δεν μπορώ να γίνω πιο συγκεκριμένος όσων αφορά στον ήχο και δεν νομίζω πως έχει νόημα. Το μόνο που μπορώ να πω στον κόσμο είναι να του δώσει μερικά ακούσματα.

Θέλουμε να μας πείτε κάποιους μουσικούς ή και συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει.
 
ΝWOBHM σκηνή, Purple, Sabbath, Opeth, Metallica, Rotting Christ, Guns n’ Roses μερικοί από τους πολλούς. 

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά σας έχει τίτλο Year of the Cicada, μιλήστε μας λίγο για αυτήν.
 
Το Year of the Cicada δεν είναι η πρώτη μας δουλειά, καθώς το 2012 κυκλοφόρησε το First Step to Nowhere EP, και το 2014 το single Halo of Vultures. Η διαφορά αυτήν την φορά είναι ότι είχαμε στον νου μας ένα όραμα για το τελικό προιόν, το οποίο έλειπε από τις προηγούμενες κυκλοφορίες. Οι ηχογραφήσεις ήταν μια δύσκολη διαδικασία για μένα προσωπικά καθώς ανέλαβα όλα τα όργανα και φωνητικά, πέραν των τυμπάνων, αλλά και το δεύτερο μέλος της μπάντας ο Alex, σήκωσε κι ο ίδιος βαρύ φορτίο. Χαρήκαμε βέβαια που δουλέψαμε άλλη μια φορά με τους γνωστούς φίλους της μπάντας Βαγγέλη Θεοδωράκη (Revolted Masses/Magic de Spell) και Γιώργο Μπόκο (Stone Cold Dead) οι οποίοι έκαναν καταπληκτική δουλειά, αλλά κι επίσης τους Πάνο Λεάκο, Πάνο Σμυρναίο και Γιώτα Σμαραίδου οι οποίοι συμμετείχαν στην ηχογράφηση οργάνων πέραν των κλασσικών (κιθάρα, μπάσο, τύμπανα). 

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
 
Με το χέρι στην καρδιά, και σκεπτόμενος το «ταξίδι» μας προς την κυκλοφορία, συμπεριλαμβανομένων και των ηχογραφήσεων, ναι. Η κυκλοφορία είναι μια οντότητα με της οποίας την ατέλεια μπορώ να «ζήσω» χωρίς ενοχές. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη; Ναι, αλλά επίσης είναι αυτό που είναι, ένα σημαντικό βήμα προς την «άνδρωση» μας ως συγκρότημα, κι αυτό είναι ανεκτίμητο.

Η θεματολογία των στίχων σας, ποια είναι;
 
Οι στίχοι μας σ' αυτήν την κυκλοφορία κινήθηκαν σε ανθρωπιστικά μονοπάτια κάποιες φορές με τρόπο αλληγορικό, ενώ άλλες χρησιμοποιήθηκε άμεσος λόγος. Η καθημερινότητα αλλά και η διαχρονικότητα φαινομένων που συναντώ, κυρίως στην κοινότητα που ζω, είναι η πρώτη ύλη των στίχων. 

Πως σκοπεύετε να την προωθήσετε;
 
Με συναυλίες φυσικά. Αυτή η μουσική γράφτηκε για να παίζεται ζωντανά. Έχουμε ήδη ανακοινώσει ημερομηνίες για το πρώτο σκέλος του Tour of the Cicada στο όποιο θα προστεθούν μερικές ακόμα συναυλίες.

Τώρα, ποια είναι τα σχέδια για το συγκρότημα;
 
Εργασία, εργασία, εργασία. Πρόβες για να δώσουμε στον κόσμο τον καλύτερο μας εαυτό, γιατί το αξίζει. Επίσης είμαστε σε αναζήτηση μόνιμου κιθαρίστα οπότε όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. 

Υπάρχει κάποιο group με το οποίο θα επιθυμούσατε να εμφανιστείτε μαζί;
 
Χμμμ…Σίγουρα Rotting Christ, Paradise Lost, At the Gates, Anthrax. Θα μπορούσα να συνεχίσω όλη μέρα. 

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο; 
 
Μεγάλο θέμα. Πιστεύω πως δεν γίνεται να συνοψίσω τις σκέψεις μου σε μια απλή απάντηση γιατί και θα παρεξηγηθεί και δεν θα είναι εμφανής ο συλλογισμός πίσω απ' αυτήν. Παρολ’ αυτά θα προσπαθήσω να το πω με όσο λιγότερες, περιεκτικές έννοιες μπορώ να σκεφτώ αυτήν την στιγμή. Νιώθω πως ο κόσμος δεν έχει αντίληψη του μέτρου και η σημασία της αφομοίωσης πληροφοριών με κατάλληλο ρυθμό αγνοείται από τους περισσότερους. Όταν ο μέσος ακροατής είναι κοντόφθαλμος και διαθέτει την υπομονή ενός λαίμαργου σ' έναν δωρεάν μπουφέ, τότε το free downloading δεν λειτουργεί για τους ίδιους λόγους που η δημοκρατία δεν λειτουργεί βασιζόμενη σ' ένα συνονθύλευμα αμόρφωτων/απαίδευτων.  

Κλείστε αυτή την συνέντευξη με όποιο τρόπο θέλετε...
 
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και ελπίζουμε να σας άγγιξε η μουσική μας.
Learn to Die and Live to Thrill.
Fill this Shell with Iron Will. 

Εμείς ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου