ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MINOR 15



Ποια είναι η ιστορία των Minor 15 έως τώρα;
 
Οι Minor 15 σχηματίστηκαν το καλοκαίρι του 2014 από τους Δημήτρη Περράκη στα φωνητικά, Παύλο Καπέλη στο μπάσο, Γιώργο Κεστεκίδη στα ντραμς και Διονύση Τσαρούχη στην κιθάρα. Μέσα σε 2 μήνες το σχήμα έδεσε εντός και εκτός του στούντιο στο οποίο γίνονται οι πρόβες και οι πολλές ιδέες έγιναν γρήγορα από απλά "τζαμαρίσματα" ολοκληρωμένα κομμάτια. Τον Απρίλιο του 2015 παρουσιαστήκαμε πρώτη φορά ζωντανά στο Μουσικό Στέκι στο Ίλιο, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία, όπου και παρουσιάσαμε ότι είχαμε έτοιμο μέχρι τότε. Ακολούθησαν άλλα τρία "support" σε μαγαζιά της Αθήνας από τον Μάιο έως τον Οκτώβρη της ίδια χρονιάς, στα οποία φάνηκε πως το γκρουπ άρχισε να στέκεται καλά στα πόδια του όσον αφορά τις ζωντανές εμφανίσεις. Τον Νοέμβριο ο Δημήτρης Παρλαμάς πήρε τη θέση του Γιώργου στα ντραμς με αποτέλεσμα να υπάρξει μια μικρή καθυστέρηση στην πορεία του γκρουπ όσον αφορά την ετοιμότητα για ζωντανή εμφάνιση. Πιστεύουμε όμως πως το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο και το χρόνο. Τελευταίες ζωντανές εμφανίσεις ήταν στο Battle of the Bands της Αθήνας, όπου και τερματίσαμε πρώτοι στον προκριματικό γύρο και δεύτεροι στον τελικό. Αυτό τον καιρό ετοιμαζόμαστε να μπούμε στο στούντιο για την παρθενική μας ηχογράφηση. 

Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από το όνομα Minor 15; 
 
Μια λάθος ρύθμιση στον ενισχυτή του μπάσου και το -15db εύκολα γίνεται Minor 15... ειδικά μετά από μερικές μπύρες.

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;
 
Θα λέγαμε πως το Heavy Rock είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει σαν ήχος γενικά, αλλά ο καθένας προσωπικά "κουβαλάει" πολλά στο μυαλό του, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται κάποια έως αρκετά στοιχεία και από άλλα παρακλάδια της Stoner και Rock σκηνής.

Οι επιρροές σας ως μουσικοί; Κάποιες αγαπημένες μπάντες;
 
Μερικά από τα συγκροτήματα που μας έχουν επηρεάσει είναι οι Black Sabbath, Kyuss, Monster Magnet, Clutch και οι R.A.T.M. Γενικά όλη η σκηνή του Heavy/Stoner/Desert Rock και από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα, μιας και το είδος έχει να δείξει πραγματικά σπουδαίες μπάντες στη χώρα μας, αποτελεί για μας πηγή. Τα ακούσματα είναι όμως πάρα πολλά και από διαφορετικά είδη.

Πως γράφουν μουσική και στίχους οι Minor 15; Ποια είναι τα ερεθίσματά σας;
 
Η μουσική γράφεται κυρίως κατά την διάρκεια των προβών στο στούντιο. Οι ιδέες συνήθως υπάρχουν από πριν και εξελίσσονται εκεί. Οι στίχοι μερικές φορές παίρνουν το ύφος τους μέσα από το "τζαμάρισμα" της πρόβας και ολοκληρώνονται μετά.

Υπάρχει υλικό σας που επεξεργάζεστε για μια μελλοντική δουλειά;
 
Υλικό υπάρχει πραγματικά πάρα πολύ (!!), αλλά προς το παρόν έχουμε επικεντρωθεί στα 6 κομμάτια που έχουμε επιλέξει να ηχογραφήσουμε για το πρώτο μας EP. Το υλικό που υπάρχει φτάνει για ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ 9-10 κομματιών, αλλά θα μας καθυστερούσε κι άλλο και ήδη πιστεύουμε πως έχουμε καθυστερήσει αρκετά. Άλλωστε θέλουμε να κάνουμε προσεκτικά βήματα και ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το οικονομικό θέμα.

Τι σας αγχώνει περισσότερο; Η σκηνή ή το στούντιο;
 
Η σκηνή καθόλου! Ζούμε γι' αυτό! Ίσως λίγο το στούντιο, μιας και όπως προαναφέραμε υπάρχει το οικονομικό στη μέση και δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για λάθη. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία.

Μελλοντικά ποιες είναι οι κινήσεις σας;
 
Όπως είπαμε, πρώτα το ΕΡ. Στη συνέχεια live και ταυτόχρονα ολοκλήρωση των υπολοίπων κομματιών ώστε να ηχογραφηθούν και αυτά. Γενικά θέλουμε να διαδώσουμε στον κόσμο την μουσική μας.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα νέο σχήμα σαν τους Minor 15;
 
Εκτός από το οικονομικό, το οποίο είναι αντικειμενικά το μεγαλύτερο εμπόδιο, το βασικότερο που πιστεύουμε ότι εμποδίζει τις νέες μπάντες να προχωρήσουν, είναι η έλλειψη υπομονής και αγάπης σε αυτό που κάνουν. Το να πιστεύεις πως απ' τη μια μέρα στην άλλη θα γίνεις πλούσιος και διάσημος, ειδικά στην Ελλάδα και ειδικότερα στο χώρο μας, είναι το μεγαλύτερο λάθος. Χρειάζεται πολλή υπομονή, πολλές θυσίες, πολύς χρόνος και κυρίως πείσμα.

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;
 
Από τη σελίδα μας στο "φατσοβιβλίο" https://www.facebook.com/Minor-15-1403904396572489/

Κλείστε όπως επιθυμείτε την συνέντευξη ...
 
Θα γίνουμε γραφικοί ευχαριστώντας όλους όσους μας έχουν στηρίξει με τον τρόπο τους μέχρι τώρα και υποσχόμαστε να έχουμε σύντομα το EP μας έτοιμο. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία στο blog και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα σε κάποιο live.

Και εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου