ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ WALKING STONE GIANTS



Στις ερωτήσεις απάντησε ο Γιάννης Ασλανίδης.

Ποια είναι η ιστορία των Walking Stone Giants έως τώρα;
 
Το συγκρότημά μας δημιουργήθηκε το 2013. Μαζευτήκαμε μουσικοί από την Θεσσαλονίκη και δουλέψαμε πάνω σε ένα demo που έφτιαξα με τον Bob Katsioni στα χρέη του παραγωγού τέλη του 2012. Στην αρχή το σκεφτόμουν σαν instrumental rock αλλά καταλήξαμε με τον Bob ότι καλό θα ήταν να τραγουδήσει κάποιος, έτσι κι έγινε. Ο καλός μου φίλος Αριστοτέλης Μαυρόπουλος ήρθε στο στούντιο που δουλεύαμε και έγραψε στίχους και φωνές. Το αποτέλεσμα ήταν το “Walking Stone Giants EP 2013”. Με αυτό στα χέρια καταφέραμε και κλείσαμε την πρώτη μας συναυλία. Ήταν με τους Nightstalker στο Eightball. Ο Αριστοτέλης λόγω επαγγέλματος δεν μπορούσε να συνεχίσει με το σχήμα, οπότε ανέλαβα το δύσκολο έργο του frontman της μπάντας από το πρώτο κιόλας gig. Αρχές του 2014 μας ζητήθηκε να παίξουμε 3 συναυλίες στο Δουβλίνο. Κάναμε το ταξίδι και οι Ιρλανδοί ενθουσιάστηκαν με τον ήχο μας. Συνεχίσαμε με την δημιουργία του “The Sons of Gaia”. Κάποια κομμάτια του δίσκου τα παίζαμε ήδη στις συναυλίες μας. Μπήκαμε για ηχογράφηση τέλη του 2014 στα Valve Studios όπου εκεί είχε γραφτεί και το EP μας. Το 2015, το άλμπουμ ήταν έτοιμο και έπειτα από πολλές διαπραγματεύσεις με διάφορες εταιρίες , υπογράψαμε το άλμπουμ στην Sliptrick Records (USA). Το άλμπουμ κυκλοφόρησε 31 Οκτωβρίου 2015. Μέχρι στιγμής έχουμε κάνει support σε μπάντες όπως οι Black Rainbows, Stoned Jesus, Windhand, Sigiriya, Heritage, Shock Absorber και Dokken. Ετοιμάζουμε συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό για την προώθηση του δίσκου μέσα στο 2016 και αναμένουμε μια εμφάνιση στο Principal με τους Planet of Zeus στις 22 Απριλίου.

Πως προέκυψε το όνομα;
 
Άσχετα που πάντα έχει ενδιαφέρον η όλη διαδικασία, όταν ψάχνεις για όνομα κάθεσαι και σπας το κεφάλι σου όλη μέρα και τίποτα δεν σου αρέσει στο τέλος. Έτσι συνέβη και με εμένα. Ένα βράδυ όμως που ξάπλωσα κι έβλεπα Ancient Aliens, μιλούσε ένας άνθρωπος για τα νησιά του Πάσχα. Αναρωτιόταν πώς αυτές οι πέτρες ενώ συναντώνται μίλια μακριά από την τοποθεσία , βρέθηκαν εκεί. Πήγαν εκεί λες και ήταν Walking Stone Giants είπε. Οι τρεις αυτές λέξεις με χτύπησαν τόσο δυνατά η μια μετά την άλλη που σηκώθηκα και έψαξα στο ίντερνετ αν υπάρχει μπάντα με αυτό ακριβώς το όνομα. Το θεώρησα καλό και συμπαγές όνομα. Αρέσει και στον κόσμο. Πολλοί μου λένε έχετε ωραίο και κουλ όνομα. 

Η ηχητική σας κατεύθυνση ποια είναι;
 
Θέλαμε να φτιάξουμε ένα πάντρεμα παλιάς μάγκικης μουσικής με ήχο της εποχής μας. Να έχει λίγο από το “Killers” των Iron Maiden αλλά να έχει το βαρύ Drop C κούρδισμα. Να έχει συγχορδίες από ροκ του 90 αλλά με λίγο πιο επιθετικά φωνητικά πιο σκοτεινό στίχο. Γενικότερα, ξεκινάμε και παίζουμε και βγαίνει ο Giants ήχος. Ο ήχος βγαίνει από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο και εκεί είναι η μαγεία της μουσικής. 'Οτι και να κάνεις, ο ήχος σου ποτέ δεν θα είναι ακριβώς ίδιος με κάποιου άλλου. Αν ακούσεις την διασκευή που κάναμε στο “Sugar Man” του Sixto Rodriguez , θα καταλάβεις αυτό που λέω.

Θέλουμε να μας πείτε κάποιους μουσικούς ή και συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει.
 
Κυρίως μπάντες όπως οι Iron Maiden, Judas Priest, Motorhead, Frank Marino and the Mahogany Rush, RATM, Rising Force, Alice in Chains, Black Sabbath, The Smashing Pumpkins , Led Zeppelin, Sixto Rodriguez και άλλοι.

Έχετε ετοιμάσει την νέα σας δουλειά με τίτλο The Sons Of Gaia, μιλήστε μας λίγο γι' αυτή.
 
Έχοντας ένα EP με την φωνή άλλου τραγουδιστή και όντας πρωτάρης στα lead vocals, μου ήταν μία δύσκολη αποστολή να μπω στο στούντιο και να γράψω κάτι που θα άρεσε. Έτσι θα το θυμάμαι αυτό ο άλμπουμ. Για την μουσική, ήμουν 5 φορές πιο σίγουρος. Έχει μέσα πολλά διαφορετικά σε προσέγγιση δημιουργήματα. Ενώ διατηρούμε το μοτίβο με τα κιθαριστικά μέρη να είναι σφυροκόπημα τις περισσότερες φορές , έχουμε και κομμάτια όπως το “Dimachaerus” όπου η κλασσική κιθάρα έχει έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο μέσα στο άλμπουμ. Να σε ηρεμήσει, να σε αφήσει να ταξιδέψεις, μέχρι να μπει το “How About” που είναι επαναστατικό, κοφτό και βαρύ. Δοκιμάσαμε πολλά σε αυτήν την δουλεία. Σκέψου , για όλα τα δεύτερα φωνητικά του άλμπουμ, φωνάξαμε τους κολλητούς μας Kelly Blake (Jailcat ) και Dean Mess (W.A.N.T.E.D.) . Στο στούντιο γινόταν ένας παλιός, καλός, παραδοσιακός χαμός ! Την ηχογράφηση και το mix επιμελήθηκε ο Στράτος Καραγιαννίδης και το Mastering ο Steve Nagasaki. Το άλμπουμ υπάρχει διαθέσιμο σε itunes, google play αλλά και σε CD από την Sliptrick Records.

Τι είδους διαδικασία ακολουθείται κατά την δημιουργία ενός τραγουδιού; Πρώτα έρχονται οι στίχοι και μετά η μουσική ή το αντίθετο;
 
Δεν χάνει μόνο ο Kirk Hammet το κινητό του με τις μουσικές του ιδέες, τα χάνουμε κι εμείς. Και πρόσφατα μάλιστα! Από ότι κατάλαβες όλα ξεκινούν από μικροηχογραφήσεις που κάνουμε σε κινητά. Τα φέρνουμε στο στούντιο, τζαμάρουμε και χτίζουμε, το ξαναδουλεύουμε μέχρι να πάρει σιγουριά στα χέρια και στο τέλος δοκιμάζουμε φωνές. Όλα αλλάζουν συνεχώς. Σε ένα ταξίδι δεν έχει νόημα μόνο ο προορισμός, αλλά το τι ζεις μέχρι να φτάσεις εκεί. Κάνεις μουσική και είναι μια πολύ καλή ψυχανάλυση. Έτσι το βλέπω. Το τραγούδι στο τέλος είναι το ημερολόγιο αυτής της ψυχανάλυσης.

Μελλοντικά ποιες είναι οι κινήσεις σας;
 
Όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει από επάνω, έτσι λένε. Εκτός για τον Rod Smallwood των Maiden όμως, είχε τα πάντα σχεδιασμένα για 3 χρόνια μετά. Το σίγουρο είναι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διατηρήσουμε την παρέα μας. Και για να διατηρείται θέλει τροφή, θέλει συναυλίες, πρόβες, νέο δίσκο, κάποιο νέο βίντεο και πολλά ενδιαφέροντα πράματα που μπορεί να κάνεις σαν συγκρότημα. Όλα αυτά έρχονται σύντομα όταν δεν φοβάσαι να τα τολμήσεις. Όρεξη έχουμε και η διάθεση μας είναι καλύτερη από ποτέ, πατάμε γερά κάτω. 

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση της δουλειάς σας;
 
Σημαντικό το internet, είναι ένα καλό όχημα για να μαθευτείς χωρίς πολύ κόπο. Να είναι καλά όλα αυτά τα άτομα που μας στηρίζουν διαδικτυακά πάντα και ακόμα καλύτερα αυτοί που έρχονται και γίνονται γίγαντες μαζί με εμάς στις συναυλίες. Είναι πιο ανθρώπινο να παίζεις μπροστά σε κόσμο από το να σε ακούει στο youtube κάποιος. Περισσότερο προωθηθήκαμε από τις ζωντανές μας εμφανίσεις παρά από το youtube. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην μέχρι τώρα πορεία μας όλα τα support που κάναμε. Έτσι 1 Νοέμβρη 2015, μπορέσαμε και κάναμε την δική μας διοργάνωση στο Eightball και ήρθε αρκετός κόσμος. Μας στήριξαν και με το παραπάνω! Τους ευχαριστούμε!

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα σαν τους Walking Stone Giants;
 
Οι Walking Stone Giants είναι το καταφύγιο μας από τις δυσκολίες, τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Εκεί μέσα, δεν υπάρχουν εμπόδια πλέον και ότι συμφωνήσουμε να κάνουμε απλά γίνεται. Είμαστε τοξοβόλοι στην δική μας πίστα. Δεν κοιτάμε στο διπλανό γηπεδάκι αν έχουν πιο μακριά τους στόχους, αν έχουν καλύτερα τόξα. Αυτά σε κάνουν και είσαι μονίμως με προβλήματα, δυσκολίες, αποπροσανατολισμό με αποτέλεσμα να μην πετυχαίνεις καν τον στόχο στο γήπεδο σου. “It's always greener on the other side” όπως λένε. Ένα σταθερό βήμα την φορά. Κάθε μέρα χαιρόμαστε που έχουμε την υγεία μας και ο δρόμος είναι για όλους. Εμείς θα περπατάμε μαζί σας, είμαστε οι Walking Stone Giants.

Κλείστε την συνέντευξη στέλνοντας ένα μήνυμα στους αναγνώστες.
 
Κουράγιο σε όλους που το χρειάζονται αυτές τις δύσκολες για την χώρα μέρες. Το σαγόνι πρέπει να το έχουμε ψηλά. Να κοιτάτε να προφυλάσσετε την ψυχική και σωματική υγεία σας για να είστε σε φόρμα γιατί θα αντιμετωπίσετε καταστάσεις αργά ή γρήγορα. Και όταν σας φέρουν στο αμήν, ουρλιάξτε, γιγαντωθείτε, γίνετε πέτρινοι και περπατήστε μαζί μας γκρεμίζοντας όλα αυτά που σας εμποδίζουν! 

Γιάννη ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου