ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CLAIRVOYANT



Βαγγέλη θα θέλατε να μας συστηθείτε;
 
Γεια σας. Είμαι ο Βαγγέλης Κεραμιδάς από τους CLAIRVOYANT, κιθαρίστας και ιδρυτής του γκρουπ. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1989 και από τότε έχουμε κυκλοφορήσει 2 demos :"The sign" 1996, & "Official promo" 1998,- 1 DVD: "The first 20 years". Kαι 3 albums: "Fighter soul" (2000), "Time's crime" (τέλος του 2009), Kαι το τελευταίο album, "The last marks of prophecy"(Νοε. 2015).

Ποια είναι η ιστορία που κρύβεται πίσω από το όνομα Clairvoyant; 
 
Το όνομα του συγκροτήματος το εμπνεύστηκα από ένα βιβλίο του David Williams του 1977, που λέγεται "Second sight".

Το μουσικό σας ύφος ποιο είναι; Ποιες ήταν ( και είναι ) οι επιρροές σας και τα ακούσματά σας;
 
Heavy/Power Metal. Οι επιρροές μας ξεκινούν από Scorpions, Rainbow, Judas Priest, Riot, Stryper, Malmsteen, Dream Theater,  όλη η neoclassical shred σκηνή, έως... Helstar, Dragonforce,κλπ.

Το 2015 κυκλοφορήσατε το άλμπουμ The Last Marks of Prophecy, από τον κόσμο τι εντυπώσεις έχετε εισπράξει;
 
Με υπερηφάνεια μπορώ να πω, πως έχουμε από παντού καλές κριτικές. Σε αυτό βοήθησε η καλή διάθεση που είχαμε κατά την διάρκεια των συνθέσεων και ηχογραφήσεων, καθώς και μεγάλη τιμή να συμμετέχουν στο "Forgotten dreams (of tomorrow)" ο μεγάλος GORAN EDMAN και στο "Fake hopes" o guitar master Θοδωρής Ζήρας. Επίσης βοήθησαν και τα δύο video clips στο "Celestial dream" και στο "Theater of life" και όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ένα καλό συμβόλαιο με την αμερικανική εταιρεία Indigo/Metal breed Phoenix USA.

Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε 6 χρόνια μετά το άλμπουμ Time's Crime, γιατί αυτό;
 
Δεν θέλω να βγάζω ένα album μόνο για να κυκλοφορήσει κάτι. Η κάθε δουλειά μου προσπαθώ να είναι η εξέλιξη-πρόοδος της προηγούμενης. Προσπαθώ να εξελίσσομαι χωρίς να διαφοροποιούμε από το στυλ του συγκροτήματος. Αυτό χρειάζεται χρόνο και πόσο μάλλον όταν υπάρχουν και σημαντικές αλλαγές στο line up, όπως ο τραγουδιστής.

Μετά από αυτή την κυκλοφορία, έχει αλλάξει κάτι ( μουσικά πάντα ) σε σχέση με το Time's Crime;
 
Όπως και μετά το "Fighter Soul" εξελίχθηκε διαφορετικά το "Time's crime", το ίδιο έγινε και με το "The last marks of prophecy". Κάθε νέα κυκλοφορία, είναι και μια νέα σελίδα, ένα βήμα μπροστά.

Live ή studio;
 
Το HEAVY METAL όπως είναι γνωστό έχει δημιουργηθεί να "εκφράζεται" ζωντανά (live). Έτσι και οι CLAIRVOYANT ζουν να για παίζουν live όλο το υλικό τους. 'Όταν λένε οι μεγάλοι: "HEAVY METAL IS LIVE AND LIVE IS HEAVY METAL", όλοι πρέπει να το εφαρμόσουμε. ΝΟΜΟΣ. Στα studios έχεις την άνεση να κάνεις ό,τι θες, είτε από θέμα ενορχήστρωσης, είτε από άλλα θέματα τα οποία μπορούν να προστεθούν για περισσότερο εντυπωσιασμό. Το σημαντικό είναι να μπορεί το υλικό να υποστηρίζεται ζωντανά. Έχουμε ακούσει πάρα πολλές δουλειές οι οποίες έχουν φοβερή παραγωγή, μεγάλες συμμετοχές, κλπ, κλπ, αλλά live.. γιοκ.. είναι μόνο για... "ιδιαίτερη" ακρόαση.. δηλαδή "θα ήθελα να το κάνω live αλλά δεν το 'χω". Και έτσι γίνεται από μουσικό όραμα σε ψευδαίσθηση. Το αρνητικό της τεχνολογίας. Είναι κάτι σαν τους "καλύτερους" κιθαρίστες - τραγουδιστές του YouTube.... Μόνο για το δωμάτιο /studio τους είναι. Αν δεν "το 'χεις" να υποστηρίξεις το υλικό σου ζωντανά... άραξε και αρκέσου στα "λαικ..".

Η μπάντα είναι ενεργή για πάρα πολλά χρόνια, τι θα ξεχώριζες στην μέχρι σήμερα πορεία σας;
 
Την ανταπόκριση και αγάπη του κόσμου, που με στηρίζει σε ότι κάνω, τη συμμετοχή του σε κάθε live και η ανταπόκριση στις πωλήσεις των cd's.

Είστε από την Χαλκίδα, πως είναι η σκηνή εκεί, υπάρχουν άλλα σχήματα;
 
Υπάρχει πυρήνας και στη Χαλκίδα, γίνονται και κάποια festival αλλά και λόγω της μικρής απόστασης από το κέντρο της Αθήνας (γύρω στα 40 λεπτά) είναι και πολλοί μουσικοί της περιοχής που συμμετέχουν σε Αθηναϊκά σχήματα.

Πως βλέπεις γενικά την εγχώρια σκηνή και ποιες μπάντες ξεχωρίζεις;
 
Η ελληνική σκηνή έχει "γιγαντωθεί", βρίσκεται στην καλύτερη της περίοδο, έχει ωριμότητα και σοβαρότητα -να πω ισάξια- όπως του εξωτερικού και αυτό φαίνεται και από την αποδοχή της στο εξωτερικό. Είναι πάρα πολλές οι μπάντες που ξεχωρίζουν, ενδεικτικά θα πω για κάποιες νέες όπως Crystal winds, Deviner, Heart Attack, Lightfold, όπως και οι πάλιοσειρές Innerwish, Marauder, Power Crue, Mystery, Black fate κλπ.

Κλείσε όπως θέλεις την συνέντευξη...
 
Θα κλείσω με το μότο που έχω στο booklet του cd "Support Heavy Metal and Heavy Metal Bands". Στηρίζοντας τις μπάντες, βοηθάτε το Heavy Metal να γίνει δυνατότερο. METAL ON! 

Βαγγέλη σ' ευχαριστούμε και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου