ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ DIVINE SORROW



Πείτε μας λίγα λόγια για το πότε και πως σχηματίστηκαν οι Divine Sorrow.
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον Άλεξ (screams) και τον Ραφαήλ (drums) τον Οκτώβριο του 2014, όταν αποφάσισαν πως το να τζαμμάρουν οι δυο τους σε ένα σπίτι δεν ήταν από μόνο του αρκετό. Με το που βρέθηκαν τα κατάλληλα άτομα για να ολοκληρωθεί ένα σχήμα, ξεκίνησε και η πορεία μας. 

Το όνομα της μπάντας πως προέκυψε;
 
Το πως θα ονομάσεις τη μπάντα σου σαφώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά καταλήξαμε σε αυτό επειδή σαν λέξεις ακούγονται όμορφες μαζί, αν και είναι αντίθετες μεταξύ τους. Το θετικό με το αρνητικό. Ή ότι, σε οτιδήποτε καλό, υπάρχει κάτι κακό. Ως προς αυτό, ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει.

Όταν συνθέτετε μουσική, ποιες μπάντες περνούν από το υποσυνείδητο σας;
 
Καταρχήν, το είδος μας είναι melodic metalcore/hardcore και δουλεύουμε με άξονα αυτό, αλλά το καλό είναι ότι μουσικά δεν έχουμε όλοι τις ίδιες επιρροές. Υπάρχουν φυσικά ορισμένες μπάντες του συγκεκριμένου είδους που έχουμε όλοι ως "πρότυπο" (πχ. Asking Alexandria, Architects, Parkway Drive, Avenged Sevenfold), όταν όμως είμαστε στο στούντιο, ο καθένας μας βάζει το λιθαράκι του σύμφωνα με τα δικά του ακούσματα. 

Όταν δουλεύετε πάνω σε νέο υλικό, τι έρχεται πρώτα; Οι στίχοι ή η μουσική;
 
Συνήθως ξεκινάμε πρώτα με τους στίχους και, αφού μπει η μουσική, οι στίχοι προσαρμόζονται με τη μουσική και το αντίστροφο. Δίνουμε, δηλαδή, βάση και στα δύο ταυτόχρονα, μια διαρκής προσπάθεια να πετύχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα.

Η θεματολογία των στίχων σας, ποια είναι;
 
Μέσα από τη τέχνη ο άνθρωπος εκφράζει συναισθήματα και αποκαλύπτει κάποια βιώματα, είτε δικά του είτε ανθρώπων από το περιβάλλον του. Αυτή είναι και η βασική θεματολογία των κομματιών μας. Στόχος μας να μιλήσουμε για πράγματα και καταστάσεις που μας απασχολούν και με τα οποία ίσως να μπορούσαν να ταυτιστούν και άλλοι άνθρωποι.

Υπάρχει κάποιο έτοιμο υλικό σας;
 
Προς το παρόν, υπάρχει ανεβασμένο στο YouTube το πρώτο μας demo κομμάτι με τίτλο Break Free. Μπορείτε επίσης να βρείτε μια νεότερη έκδοσή του στο Heartcore Fest Compilation, ένα CD που κυκλοφορεί ήδη σε ηλεκτρονική μορφή από την Straight from the Heart Records και σύντομα και σε φυσική κόπια.

Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας;
 
Προτεραιότητά μας να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα για την επερχόμενη εμφάνισή μας στο Heartcore Fest, ένα φεστιβάλ που διοργανώνει η Straight from the Heart Records και που θα λάβει χώρα τον Μάιο στο Eightball club της Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη σύνθεση των δικών μας κομματιών, έτσι ώστε να προχωρήσουμε και στην ηχογράφηση του πρώτου μας EP.

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;
 
Μπορείτε να μας βρείτε μέσω της σελίδας μας στο Facebook (https://www.facebook.com/divinesorrowbandgreece/?fref=ts), στο Instagram (@divinesorrowband), ενώ υπάρχει και το κανάλι μας στο YouTube. 

Ποιες είναι οι δυσκολίες που συναντά ένα σχήμα σαν τους Divine Sorrow;
 
Είναι ευτύχημα που η σκηνή της Θεσσαλονίκης είναι ενεργή και μάλιστα χάρη σε τόσες πολλές και καλές τοπικές μπάντες. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν αρκετοί συναυλιακοί χώροι, με αποτέλεσμα να δίνονται ευκαιρίες ακόμα και σε μικρές μπάντες, όπως εμείς. Βέβαια, αυτό συνεπάγεται μεγαλύτερο ανταγωνισμό, πράγμα που καθιστά δυσκολότερο το να αποκτήσεις σταθερό κοινό και ευκολότερο το να αποκτήσεις haters, ειδικά όταν μιλάμε για το συγκεκριμένο είδος και στη συγκεκριμένη χώρα.

Κλείστε όπως επιθυμείτε την συνέντευξη ...
 
Ευχαριστούμε πολύ το blog σας που μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για εμάς και την μπάντα, καθώς επίσης ευχαριστούμε και όλους εσάς που αφιερώσατε λίγο από το χρόνο σας για να διαβάσετε τη συνέντευξη. Ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο live στο μέλλον και να τα πούμε και από κοντά.
-Άλεξ, Λίνα, Σπύρος, Χριστίνα, Στάθης και Ραφαήλ.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου