ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG

Το blog δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια να καταγράψουμε την Ελληνική underground σκηνή.

Μια προσπάθεια όχι και τόσο εύκολη γιατί ψάχνουμε καθημερινά στο internet να βρούμε υλικό για κατέβασμα ( και ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που ανεβάζουν αυτό το υλικό ) αλλά και videos που έχουν σχέση με την σκηνή.

Σε κάθε περίπτωση που κάποιος έχει εντοπίσει λάθη, έχουμε ανεβάσει κάτι ( αυτό αφορά περισσότερο τα σχήματα ) που δεν θα το ήθελε η οτιδήποτε άλλο υπάρχει το email : undergroundskini@gmail.com που ο καθένας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Το ίδιο email ισχύει και για τα σχήματα που θα ήθελαν να ανέβουν στο blog, μπορούν να μας στείλουν περισσότερες πληροφορίες για το σχήμα τους.

Τέλος μια παράκληση.

Καλό είναι να κατεβάζεις υλικό από το internet αλλά καλύτερο είναι να έρχεσαι σε επαφή με το ίδιο το συγκρότημα ώστε με ένα λογικό αντίτιμο να αγοράσεις το υλικό ( cd ) του γιατί με αυτό τον τρόπο βοηθάς τα σχήματα που ότι κάνουν το κάνουν από αγάπη ξέροντας ότι ποτέ δεν θα βγάλουν χρήματα από την μουσική τους.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ENDOMAINΠως προέκυψε η σύνδεσή σας και η δημιουργία των Endomain;
 
Οι Endomain δημιουργήθηκαν το 2011 , αποτελούμενοι από τους : Στρατή Steele(φωνή), Γιώργο Σοφικίτη(κιθάρες), Γιάννη Τσιμά (μπάσο) και Γιώργο Θανασόπουλο(τύμπανα). Γνωριζόμασταν ήδη γιατί παίζαμε μαζί στους Airged L’amh και όταν εκείνο το σχήμα διαλύθηκε, εμείς αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με διαφορετική κατεύθυνση και ύφος από αυτό που παίζαμε ως τότε... Το line-up ολοκληρώθηκε με την έλευση του Δημήτρη Κουρμούση(x-Illusory) στις κιθάρες...

Το όνομα πως προέκυψε;
 
Το όνομα ENDOMAIN επιλέχθηκε για συναισθηματικούς λόγους.. Είναι ο τίτλος ενός κομματιού που υπάρχει στον πρώτο δίσκο των Airged L’amh και νομίζω ότι δένει το παρελθόν με το μέλλον...

Την μουσική σας πως θα την χαρακτηρίζατε;
 
Κάθε φορά που απαντώ σε αυτή την ερώτηση δυσκολεύομαι... Είναι μια μίξη πολλών πραγμάτων που πολύ γενικότερα ανήκει στο power/progressive metal, αν και οι απόψεις διίστανται και σε αυτό και για εμένα προσωπικά η μουσική δεν μπαίνει σε κάποιο καλούπι... Από το feedback που έχουμε ως τώρα έχουμε ακούσει πολλές και διάφορες απόψεις..

Ποιες είναι οι επιρροές σας για να γράψετε στίχους και μουσική;
 
Χμμμ...Νομίζω ότι τους στίχους τους γράφουμε βασισμένοι σε προσωπικές εμπειρίες και την κατάσταση που όλοι βιώνουμε γύρω μας... Το Step In The Machine ειδικά με την εξαίρεση ενός κομματιού είναι βασισμένο πάνω στην σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας... Τώρα για την μουσική είναι θέμα καθαρά έμπνευσης νομίζω και δουλείας στην ενορχήστρωση που συνεισφέρουμε όλοι, άσχετα με το ποιος είναι ο βασικός συνθέτης του κομματιού.

Κατά την γνώμη σας σε πιο κοινό πιστεύετε ότι απευθύνεται το σχήμα;
 
Κι άλλη ενδιαφέρουσα ερώτηση!! Λοιπόν, επειδή όπως είπα και πιο πάνω η μουσική μας είναι μια μίξη πραγμάτων πιστεύω ότι απευθυνόμαστε σε ένα αρκετά ευρύ(metal πάντα) κοινό... Από αυτούς που ακούνε heavy/power, αλλά και σε άλλους που ακούνε progressive ή ακόμα και thrash!!! ’Οπως είπα δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τίποτα!!!

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά σας έχει τίτλο Step In The Machine, μιλήστε μας λίγο για αυτήν.
 
Το Step In The Machine ηχογραφήθηκε στα Devasound studios από τον Φεβρουάριο έως τον Οκτώβρη του 2014 με παραγωγή δική μας και του Θύμιου Κρίκου(InnerWish, Diviner).. Η μίξη και το master του δίσκου έγιναν εδώ στην Ελλάδα από τους Endomain, τον Θύμιο Κρίκο και τον Νίκο Ιωσηφίδη.. Περίεχει 9 κομμάτια, ενώ το εξώφυλλο και το booklet έχει επιμεληθεί ο Allan Fall. Το album κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2015 από την Steel Gallery Recs.

Κοιτάζοντας πίσω υπάρχει κάτι που θα θέλατε να είχατε κάνει διαφορετικά σε αυτή την δουλειά σας;
 
Πάντα θα υπάρχει αυτό, όποια μπάντα και αν ρωτήσεις... Όμως αυτή τη φορά επειδή δεν υπήρχε πίεση από δισκογραφική για την κυκλοφορία του album συμφωνήσαμε εξ’ αρχής να δουλέψουμε σκληρά στο θέμα παραγωγή για να αποτυπωθούν οι ιδέες μας όσο καλύτερα γίνεται και να μπορεί ο ακροατής να επικεντρώνεται στη μουσική και τους στίχους

Για το μέλλον τι σχέδια υπάρχουν;
 
Το μέλλον για τους Endomain περιλαμβάνει αρκετά live για την προώθηση του Step In The Machine(την ώρα που γράφω αυτή τη συνέντευξη έχουμε μόλις ολοκληρώσει την εμφάνιση μας στο UP THE HAMMERS Festival) ενώ έχει ήδη αρχίσει η σύνθεση του καινούριου δίσκου με πολλές φρέσκιες ιδέες από όλους μας!

Μπορεί κάποιος να επιβιώσει μόνο από την μουσική στην Ελλάδα του σήμερα;
 
Νομίζω πώς μόνο μπάντες που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού μπορούν να το κάνουν αυτό και αυτό απορρέει από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία προώθηση στη χώρα μας(που βασιλεύουν τα σκυλάδικα κτλ).. Τα συγκροτήματα αυτά που ζουν μόνο από την μουσική στην χώρα μας είναι χρόνια στο χώρο και έχουν δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και το αξίζουν...

Έχετε την τελευταία κουβέντα να πείτε ότι θέλετε...
 
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή τη συνέντευξη και να θυμίσουμε τους τρόπους επικοινωνίας με τους ENDOMAIN
www.endomainband.com
www.facebook.com/endomain
endomainband@gmail.com
www.youtube.com/endomainband

Εμείς ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου