ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ APPARENTLY DEAD



Καταρχάς, θα θέλαμε να μας δώσετε μία σύντομη περιγραφή των Apparently Dead.
 
Κατ αρχήν να συστηθώ … είμαι ο Σταύρος Μπονίκος και παίζω κιθάρα στους Appparently Dead οι οποίοι είναι μια ελληνική progressive, power metal μπάντα από την Αθήνα. Συγκροτήθηκε το 1988 από τον αδερφό μου Δημήτρη και εμένα παίζοντας thrash metal με επιρροές από Sodom, Kreator, Destruction κ.λπ., Αργότερα κινήθηκε σε πιο progressive - power μονοπάτια ακολουθώντας μπάντες όπως οι Fates Warning, Savatage, Queensryche, Helloween κλπ. Είχαν εμφανιστεί ζωντανά σε πολλές συναυλίες με γνωστά σχήματα της ελληνικής σκηνής εκείνης της εποχής όπως οι Flames, Deceptor, Epidemic, Sound of Silence με αποκορύφωμα τη συμμετοχή τους το 1991 στο δεκαήμερο φεστιβάλ της Μολων Λαβε Rec.
Διαλύθηκαν το 1998, και επανασυνδέθηκαν το 2013 συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο.
Το συγκρότημα μέχρι τώρα δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια ολοκληρωμένη δουλειά. Έκαναν ντεμπούτο με το τραγούδι “Where the sun never rises” στη συλλογή της Μολων Λαβε records “Screwing the sane” το 1991 και ηχογράφησαν δύο ακυκλοφόρητα demos (1993 & 1997).
Σήμερα οι Apparently Dead βρίσκονται στη διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου επίσημου άλμπουμ τους ενώ ταυτόχρονα δουλεύουν σε νέο υλικό.
Η μπάντα αποτελείτε από τους Δημήτρης Μπονίκος – Κιθάρα, Σταύρος Μπονίκος – Κιθάρα, Βασίλης Πυρρής – Μπάσο, Σταύρος Αλεξόπουλος – Τύμπανα , Αλέξανδρος Κωσταράκος – Φωνητικά ενώ στα πλήκτρα μας βοηθάει η Μαριανίνα Πάτσα. 

Το όνομα Apparently Dead πως προέκυψε;
 
Το όνομα προέκυψε από την ανάγκη να προβάλουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας σε σχέση με την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της εποχής. Με δεδομένο ότι το αίμα μας έβραζε μέσα σε μια κοινωνία η οποία ήταν … φαινομενικά νεκρή αλλά μέσα της υπήρχε η φλόγα και σε συνδυασμό με το ότι παίζαμε Thrash metal στην αρχή, ήρθε κι έδεσε. Το όνομα μας όμως μάλλον αποδεικνύεται διαχρονικό καθώς αντικατοπτρίζει άνετα και τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα. 

Στη μουσική κατά την γνώμη μας δεν μπαίνουν ταμπέλες αλλά πως θα περιγράφατε σε κάποιον που δεν γνωρίζει τη μουσική σας;
 
Σαφώς ανήκει στη κατηγορία του metal, συνδυάζοντας στοιχεία Progressive και Power, έχοντας και μελωδικά/ατμοσφαιρικά μέρη, χωρίς όμως να εντάσσεται αυστηρά σε ένα συγκεκριμένο είδος. 

Θέλουμε να μας πεις κάποιους μουσικούς ή και συγκροτήματα που σας έχουν επηρεάσει.
 
Περισσότερο θα έλεγα οι Mercyfull Fate, Fates Warning, Savatage, Queensryche, αλλά και οι Metallica, Iron Maiden, Black Sabbath, άλλωστε και ποιους δεν έχουν επηρεάσει αυτοί !!

Το σχήμα διαλύθηκε και επανασυνδέθηκε μετά από αρκετά χρόνια, ποιος ήταν ο λόγος της επανασύνδεσης;
 
Στα χρόνια που μεσολάβησαν εγώ και ο αδερφός μου κάναμε πολλά διαφορετικά πράγματα στον τομέα της μουσικής. Από Thrash και Death μέχρι Funk και Blues. Κάποια στιγμή όμως μας ήρθε διάθεση να σκαλίσουμε ξανά τα παλιά μας κομμάτια. Έτσι, από ένα απλό τζαμάρισμα καταλήξαμε να κάνουμε πρόβες συστηματικά, να τα εξελίσσουμε, να γράφουμε κι άλλα και τελικά να είμαστε έτοιμοι να ηχογραφήσουμε μια ολοκληρωμένη δουλειά. Φυσικά έπαιξε μεγάλο ρόλο και το γεγονός πως βρέθηκαν και τα κατάλληλα άτομα να συμπληρώσουν τη μπάντα, αφού από την αρχική σύνθεση είχαμε μείνει μόνο εμείς οι δυο μιας και τα υπόλοιπα πρώην μέλη δεν ασχολούνται εδώ και χρόνια με τη σκηνή. Η χημεία ανάμεσα στα μέλη παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στη δημιουργία της μουσικής και στη συνεννόηση, όσο και στο να περνάμε καλά μαζί. 

Αυτό το καιρό ετοιμάζετε το πρώτο σας ολοκληρωμένο album, μπορείς να μας πεις περισσότερα γι΄αυτό;
 
Θα αποτελείται από 8 τραγούδια και υπολογίζουμε να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2016. Στιχουργικά κινείται στα σύγχρονα κοινωνικά θέματα εκφράζοντας παράλληλα τα εσωτερικά αδιέξοδα με τα οποία έρχεται αντιμέτωπος ο καθένας από εμάς σε κάποιες φάσεις της ζωής του. Μουσικά, πέρα από τους βασικούς μας ήχους, θέλουμε να επεκταθούμε προσθέτοντας ήχους από πιάνο και synth και ίσως και κάποια άλλα όργανα κλασικής ορχήστρας. 

Πληροφορίες για το σχήμα που μπορούμε να βρούμε;
 
Η ιστοσελίδα μας βρίσκεται στα σκαριά. Μέχρι να ολοκληρωθεί, μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους:
Facebook
https://www.facebook.com/Apparently-Dead-930220117009578/
You Tube
https://www.youtube.com/channel/UCsdLOT0Ah8gOaOUeVUBa7Lg
Reverbnation
https://www.reverbnation.com/apparentlydead
Bandcamp
https://apparentlydead.bandcamp.com/releases
Soundcloud
https://soundcloud.com/apparently-dead 

Τι σκέφτεστε για το μέλλον της μπάντας;
 
Στο άμεσο μέλλον, εστιάζουμε στην κυκλοφορία του CD. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη όρεξη για όσο το δυνατόν περισσότερες συναυλίες και ταυτόχρονα ποτέ δεν σταματάμε να έχουμε ιδέες για νέο υλικό. Σε τελική ανάλυση, το μόνο που θέλουμε είναι να παίζουμε μουσική. 

Κατά την γνώμη σου ποια είναι τα θετικά και τ' αρνητικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής metal σκηνής;
 
Έχοντας ζήσει τη metal σκηνή πολλά χρόνια, πιστεύω ότι παρόλο που οι συνθήκες στην Ελλάδα δεν το ευνοούν, υπάρχει τεράστια βελτίωση τόσο στο δημιουργικό και τεχνικό κομμάτι, όσο και στη νοοτροπία σε σχέση με το παρελθόν. Πολλές ελληνικές μπάντες πλέον είναι παγκοσμίου επιπέδου ενώ υπάρχει μεγάλη υποστήριξη ανάμεσα στα γκρουπ αλλά και από τους οπαδούς. Επίσης σημαντικό ρόλο πάντα έπαιζαν και παίζουν άνθρωποι όπως κι εσείς που ασχολούνται με τη σκηνή και προσπαθούν να την προωθήσουν. Το στενάχωρο είναι ότι με τόσες πολλές μπάντες που υπάρχουν πλέον, είναι δύσκολο να βγουν όλες προς τα έξω και να βρουν το κοινό τους αν και το ίντερνετ και η τεχνολογία βοηθάει πολύ σήμερα.

Κλείσε αυτή την συνέντευξη με όποιο τρόπο θέλεις...
 
Μη σταματάτε να ονειρεύεστε !! \m/ \m/

Σταύρο ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου