ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LACHRYMOSE



Στις ερωτήσεις απάντησε η Hel.

Πως δημιουργήθηκε η μπάντα;
 
Οι Lachrymose δημιουργήθηκαν το 2013. Ο Blackmass και ο Kerk ήταν παλιοί γνώριμοι από τους Rotting Flesh και εγώ γνωριζόμουν με τον Kerk από μια συνεργασία που είχαμε κάνει παλιότερα, οπότε κάπως έτσι ξεκινήσαμε. Στη συνέχεια ήρθε ο Mancer και το lineup συμπληρώθηκε. Ταιριάξαμε μεταξύ μας επειδή είχαμε όλοι την κοινή επιθυμία να βγούμε από τα νερά του «σίγουρου» και να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα. 

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Θέλαμε ένα όνομα που να εκφράζει τη μπάντα, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Το «Lachrymose» έδεσε καλά με το όλο concept και βγάζει κάτι σκοτεινό και μελαγχολικό, που νομίζω ότι μας αντιπροσωπεύει.

Μουσικά από που έχουν επηρεαστεί οι Lachrymose;
 
Είμαστε τέσσερα άτομα με διαφορετικά ακούσματα γενικά, οπότε μπορώ να πω ότι έχουμε στοιχεία από διάφορα ήδη metal. Μπορεί κανείς να διακρίνει από death, doom, μέχρι και black επιρροές σε κάποια σημεία, αν ακούσει προσεκτικά. Δε μπορώ να πω ότι έχουμε κάποια συγκεκριμένη μπάντα ως βασική επιρροή, γιατί γράφουμε μουσική χωρίς να ακολουθούμε κάποιο πρότυπο.

Μέσα στο 2015 κυκλοφορήσατε την πρώτη σας δουλειά με τίτλο Carpe Noctum, μίλησε μας λίγο γι' αυτήν την δουλειά.
 
Το «Carpe Noctum», το δισκογραφικό μας ντεμπούτο, ηχογραφήθηκε στο Revolver studio, ενώ η μίξη και το mastering έγιναν στην Αγγλία από τον Chris Fielding, που είναι γνωστός περισσότερο από τις δουλειές του με τους Primordial, Conan και Electric Wizard. Κυκλοφόρησε τον Αύγουστο μέσω της Pure Steel και αποτελείται από 10 τραγούδια, με ατμοσφαιρικές μελωδίες, σκοτεινό ήχο, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό ύφος. Σε ένα από αυτά, στο «In A Reverie», είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με τον Thomas Vikström (Therion, ex-Candlemass), αυτόν τον απίστευτο τραγουδιστή, με τον οποίον κυκλοφορήσαμε και ένα video clip. Ο δίσκος αυτός μαρκάρει την αρχή της μουσικής μας πορείας, οπότε είναι πολύ σημαντικός για εμάς και ελπίζω να σας αγγίξει.

Πόσο καιρό σας πήρε για να ετοιμάσετε το άλμπουμ;
 
Περίπου σε μισό χρόνο από τη δημιουργία της μπάντας είχαμε τα τραγούδια λίγο πολύ έτοιμα. Στη συνέχεια μπήκαμε στο στούντιο, όπου έγιναν οι ηχογραφήσεις και μετά ακολούθησε η παραγωγή. Το άλμπουμ καθυστέρησε να κυκλοφορήσει, κοντά στον ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια του οποίου έγινε το artwork και ήμασταν σε συνεννόηση με εταιρείες, που αποδείχτηκε χρονοβόρα διαδικασία.

Τι θέματα διαπραγματεύονται οι στίχοι σας;
 
Το “Carpe Noctum” είναι concept album. Βασίζεται σε μια ιστορία που έχει να κάνει με την Ιερά Εξέταση και την καταδίκη μιας κοπέλας με την κατηγορία της μαγείας. Οδηγείται στον θάνατο, αλλά αφήνει πίσω της κάποιον που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τη φέρει πίσω στη ζωή, με συνέπειες. Διαβάζοντας τους στίχους, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς όλες τις λεπτομέρειες. Μου αρέσει να έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου όταν γράφω, αλλά και να υπάρχει ένα στοιχείο θεατρικότητας σε όλο αυτό.

Τώρα, ποια είναι τα σχέδια για το συγκρότημα;
 
Έχουμε κάποιες συναυλίες στον ορίζοντα, που θα ανακοινωθούν σύντομα. Παράλληλα δουλεύουμε ήδη πάνω στο επόμενό μας δίσκο, που είμαι αισιόδοξη ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2017. 

Η Θεσσαλονίκη κατά την γνώμη μας έχει μία αξιοζήλευτη σκηνή, θα θέλαμε να μας πεις λίγα λόγια για την σκηνή της πόλης.
 
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Υπάρχουν πολύ αξιόλογες μπάντες στα μέρη μας, γίνονται αρκετές συναυλίες και είναι πολύ θετικό όλο αυτό. Είναι καλό να τα παρακολουθείτε αυτά και να πηγαίνετε να ακούτε τις νέες μπάντες. Η μουσική στην πόλη μας είναι πλούσια και σε πολύ καλό επίπεδο.

Ποια είναι η γνώμη σου για την ελληνική metal σκηνή;
 
Πέρα από τις μεγάλες μας μπάντες που έχουν καταξιωθεί στο εξωτερικό, υπάρχουν αρκετές μπάντες που έχουν πολλά να δώσουν και ανεβαίνουν σιγά-σιγά. Γίνεται καλή δουλειά και αξίζει να αναγνωριστεί. Υποστηρίξτε την τοπική σκηνή, γιατί έτσι θα πάει μπροστά! 

Υπάρχει μέλλον για ένα group σαν τους Lachrymose στην Ελλάδα;
 
Ο καιρός θα το δείξει. Η χώρα μας έχει την τάση να μας κάνει να ψάχνουμε διεξόδους στο εξωτερικό, αλλά θέλω να πιστεύω ότι όσον αφορά τη μουσική, ο κόσμος ενδιαφέρεται να ακούσει και κάτι διαφορετικό. Εμείς συνεχίζουμε αυτό που κάνουμε, με την ίδια αφοσίωση πάντα και ελπίζουμε για το καλύτερο.

Κάτι για να κλείσουμε την συνέντευξη;
 
Σ’ ευχαριστώ πολύ για τις ερωτήσεις! Να ευχαριστήσω επίσης τους αναγνώστες και όλους εσάς που μας στηρίζετε! Μείνετε ενημερωμένοι για τις επόμενες συναυλίες από τις σελίδες μας και τσεκάρετε το “Carpe Noctum”, αν δεν το έχετε κάνει. Spread the darkness!

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου