ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ BETA WAVE



Από πότε υπάρχουν οι Beta Wave και τι ήταν αυτό που σας έκανε να δημιουργήσετε την μπάντα;
 
Οι Beta Wave σχηματίστηκαν το 2008 από τους Νίκο Γκιώνη, Άρη Θεοδωρόπουλο, Σταύρο Τσιτσόπουλο, Γιάννη Γιαλοψό. Με την προσθήκη του Νίκου Κόντου στα φωνητικά ξεκινήσαμε ως cover band, διασκευάζοντας τραγούδια από τις αγαπημένες μας μπάντες όπως Whitesnake, Deep Purple, Black Sabbath, Saxon, Led Zeppelin και άλλα. Έπειτα από αλλεπάλληλα live σε μαγαζιά της πρωτεύουσας, είπαμε να κάνουμε τον λόγο ύπαρξης της μπάντας πραγματικότητα και έτσι το 2009 φτιάξαμε το πρώτο demo μας με δικές μας συνθέσεις, με τίτλο ''Bad Luck''. Το demo αυτό, το οποίο δεν κυκλοφόρησε, παρά μόνο χέρι με χέρι, περιείχε έξι τραγούδια εκ των οποίων το ένα το ''Will to Live'' μια πρωτότυπη σύνθεση που είχε πολύ καλές κριτικές, αλλά και μια metal διασκευή του ''First we take Manhattan'' του Leonard Cohen.Το 2010 σταματήσαμε την δράση μας λόγω υποχρεώσεων, ή οποία συνεχίστηκε το 2014 ξεκινώντας με την συγγραφή καινούριων συνθέσεων. Μέσα στο 2015 αλλάζει η σύνθεση της μπάντας και στα φωνητικά έρχεται ο Νίκος Δημόπουλος. Με αυτό ο σχήμα αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε καινούργιες συνθέσεις στo album “Active Thinking” και αυτήν την φορά να τις μοιραστούμε ανοιχτά με το κοινό.

Πως προέκυψε το όνομα της μπάντας;
 
Το όνομα της μπάντας πάντα ήτανε ένα θέμα συζήτησης. Εστιάσαμε στο νόημα της μουσικής μας και των στίχων μας και προσπαθώντας να το εκφράσουμε προέκυψε. Beta wave είναι ό όρος που χρησιμοποιείται για να εκφράσει την συχνότητα του εγκεφάλου ανάμεσα στα 12.5 με 30hz. Συχνά τα χαμηλά κύματα εκπέμπονται σε κατάσταση αγχώδους σκέψης και ενεργής προσήλωσης. Μια κατάσταση εθελοντικής αντίστασης δηλαδή. Σε ότι μας επιβάλλουν να σκεφτόμαστε, σε ότι μας επιβάλλουν να κάνουμε.

Πως θα χαρακτηρίζατε γενικά τη μουσική σας;
 
Η μουσική των Beta Wave είναι ένα μείγμα τεχνικής και συναισθήματος. Με διαφορετικά χρώματα και στυλ μουσικής, τα οποία αγγίζουν το metal, το progressive, το classic rock, ακόμα και το pop, συνθέτουμε την δική μας παλέτα χρωμάτων, με στόχο την έκφραση της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής όλων μας. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε, σαν άλλοι ζωγράφοι, να φτιάξουμε έναν πολυσύνθετο πίνακα απόψεων και ιδεών, στον οποίο ο καθένας μπορεί να αναγνωρίσει αυτό που τον αγγίζει και γιατί όχι, τον ίδιο του τον εαυτό..

Ποιος γράφει τη μουσική και τους στίχους σας;
 
Οι στίχοι και οι μελωδικές γραμμές είναι του Νίκου Γκιώνη. Όσον αφορά την μουσική, αυτό είναι πολύ καλό ερώτημα... τις πιο πολλές φορές πιστεύουμε ότι η μουσική απλά προκύπτει από το συναίσθημα του στίχου. Ανάλογα με την θεματολογία του στίχου και το συναίσθημα που προκαλεί, η μουσική γεννιέται και εξελίσσεται μέσω όλης της μπάντας.

Το 2015 κυκλοφορήσατε την δουλειά σας με τίτλο Active Thinking, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή;
 
Το Active Thinking εμπεριέχει οχτώ συνθέσεις. Μέσα από τον ευθύ στίχο και τον εναλλακτικό ήχο, στόχος μας είναι τα μας ακολουθήσει ο ακροατής σε ένα ταξίδι περισυλλογής και αναζήτησης από το οποίο θα λυτρωθεί, θα αφυπνιστεί, θα εξοργισθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα μείνει ακλόνητος. Άλλοτε σε ποπ και άλλοτε σε ροκ και μέταλ ήχους, προσπαθούμε να περάσουμε το στίγμα της εποχής μέσα από τον συνδυασμό του μοντέρνου με το κλασσικό όπου οι λέξεις χαρά, λύπη, έρωτας, πόνος, αδερφοσύνη , εξαπάτηση, ελευθερία, εξάρτηση δεν είναι απλά λέξεις..

Μείνατε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς σας;
 
Σε γενικές γραμμές ναι, λαμβάνοντας υπόψη ότι έγινε αποκλειστικά με δικά μας μέσα και με την προσωπική δουλειά των μελών της μπάντας. Βέβαια, κανένας καλλιτέχνης δεν είναι ποτέ απόλυτα ευχαριστημένος από το όποιο αποτέλεσμα επιτύχει. Με βάση αυτό, βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία ηχογράφησης του δεύτερου δίσκου μας. Η μουσική είναι μια συνεχής αναζήτηση κατά την οποία θέλεις συνεχώς να προχωράς και να προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια των Beta Wave;
 
Όπως είπαμε πριν, προς το παρόν ηχογράφηση του νέου μας δίσκου και στην συνέχεια live και παράλληλα κάποια προσπάθεια για video clip. Θα δείξει!!

Στα χρόνια που είστε στην σκηνή, τι είναι αυτό που αγαπάτε και τι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο σε αυτή;
 
Αυτό που σίγουρα αγαπάει όποιος ανακατευτεί με τον χώρο είναι ο κόσμος. Η ενέργεια που υπάρχει είναι καταπληκτική και φαίνεται σε κάθε live ή σε κάθε συνάντηση. Στην Ελλάδα έχουμε ένα από τα καλύτερα metal και rock κοινά του κόσμου και αυτό είναι κάτι που το παραδέχονται και μερικές από τις μεγαλύτερες μπάντες που έτυχε να περάσουν από εδώ. Υπάρχει στην Ελλάδα μια πολύ μεγάλη βάση ανθρώπων που αγαπούν αυτό το είδος της μουσικής. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ μικρό μέρος αυτού του κόσμου αναζητάει νέες μπάντες και τις στηρίζει με την παρουσία του στα live ή αγοράζοντας την μουσική τους. Σε αυτό βέβαια παίζει ρόλο και το γεγονός ότι και τα μαγαζιά «σκηνές» στα οποία μπορούν οι μπάντες να παρουσιάσουν την μουσική τους αξιοπρεπώς είναι ελάχιστα. Σίγουρα τα πράγματα εν μέσω κρίσης μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν.

Πόσο σας έχει βοηθήσει το internet στην προώθηση του γκρουπ;
 
Ευτυχώς υπάρχει και το ίντερνετ!! Το ίντερνετ ευτυχώς, είναι μια ανεξάρτητη ιστορία, από όλη την κατάσταση. Βέβαια πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις μέσα από τις πάρα πολλές καταπληκτικές μπάντες που συναντάς εκεί έξω, αλλά με κάποια ενασχόληση είναι πολύ καλά τα πράγματα. Μέχρι στιγμής δουλεύουμε μέσω facebook http://on.fb.me/1TVcO8U , youtube http://bit.ly/1P5iPro και εντός ολίγου καιρού θα είναι έτοιμη και η Ιστοσελίδα μας betawave.gr.

Ποια είναι η άποψη σας γενικά για το free downloading της μουσικής στο διαδίκτυο;
 
Πρέπει επιτέλους να είμαστε πρώτα από όλα εμείς που φτιάχνουμε μουσική ειλικρινείς. Σίγουρα από την ώρα που ο μουσικός ασχολείται με αυτό που κάνει, για να συνεχίσει να το κάνει πρέπει να μπορεί να ζήσει κιόλας με αυτό! Τα έσοδα του μουσικού είναι από τα live και από τις πωλήσεις των δίσκων του. Εμείς ήδη πουλάμε το Active Thinking μέσα από τα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία: itunes, cdbaby, amazon κτλπ. Αλλά παράλληλα έχουμε και την μουσική μας όπως σας είπα πριν και στο youtube! Είναι αστείο στην εποχή μας να μην περιμένεις ότι η μουσική σου θα διαδοθεί μέσα από το διαδίκτυο και όταν μιλάμε για youtube, φυσικά δωρεάν. Απλά ευελπιστούμε ότι αυτός που θέλει να έχει την μουσική μας στην καλύτερη δυνατή ποιότητα, αλλά και θέλει να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, θα θελήσει να αγοράσει τον/τους δίσκους μας μέσα από τα σημεία πώλησης.

Ο επίλογος δικός σας...
 
Πιστεύουμε ότι η μουσική είναι πανανθρώπινη και έτσι πρέπει να παραμείνει. Και καλούμε όλους να ακούσουν '' την μουσική μες στο μυαλό τους ''. Beta Wave the music inside your mind..

Σας ευχαριστούμε πολύ παιδιά και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου