ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ NARCOSIS



Μιλήστε μας για τη δημιουργία των Narcosis. 
 
Η μπάντα δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 1998 και κινούνταν σε grunge/punk rock ήχους. Προς τα τέλη του 2014 και μετά από σημαντικές αλλαγές που έγιναν στο line up η μπάντα εισήγαγε το heavy rock στοιχείο κρατώντας την alternative grunge αισθητική. 

Ποια ήταν η ανάγκη που σας ώθησε στη δημιουργία των Narcosis; 
 
Η μουσική είναι ένας τρόπος διαφυγής για εμάς από την καθημερινότητα, η αγάπη για την μουσική και προφανώς η ανάγκη έκφρασης ήταν οι κύριοι λόγοι για την δημιουργία των Narcosis. 

Θα μας πείτε λίγα λόγια για την δουλειά σας με τίτλο ''Road To Infinity'' που κυκλοφόρησε μέσα στο 2015; 
 
Το ντεμπούτο άλμπουμ μας "Road to Infinity" σηματοδοτεί το "reboot" που έγινε μετά από τις σημαντικές αλλαγές στο ύφος και στο line up της μπάντας, με την προσθήκη του Μάνου στην κιθάρα και του Γιάννη (Foray Between Ocean) στο μπάσο. Δουλέψαμε για περίπου 6 μήνες το καινούργιο υλικό και τον Μάιο του 2015 μπήκαμε στο studio για της ηχογραφήσεις. Ολοκληρώθηκε σε 50 ώρες και η ηχογράφηση, η μίξη και το mastering έγινε στο Timeless Recording studio στην Ελευσίνα από τον Χάρη Γερουλάκη (Έμμονο Γκρίζο/The Ultimate Sin). Τον Νοέμβριο κυκλοφόρησε σε digipack από την G.O.D.(Garden of Dreams) Records. [https://godrecordsgardenofdreams.bandcamp.com/album/narcosis-road-to-infinity]

Ποια είναι τα κύρια θέματα με τα οποία καταπιάνεστε σε αυτή την κυκλοφορία;
 
Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι ένα από τα βασικότερα θέματα του δίσκου, τιμάμε ιδιαίτερα την διαφορετικότητα του ατόμου και φυσικά ασχολούμαστε με τις σχέσεις των δύο φίλων μπαίνοντας και σε ποιο kinky μονοπάτια.

Τι να περιμένουμε μελλοντικά από εσάς;
 
Στις 11 Μαρτίου παρουσιάζουμε live τον δίσκο μας στο Six d.o.g.s. παρέα με τους Mr.Booze και τους Lustin Jane (https://www.facebook.com/events/1025602867500242/). Απρίλιο για την προώθηση του άλμπουμ μας ξεκινάμε ένα mini tour προς την Πελοπόννησο αρχικά και σύντομα κυκλοφορεί το πρώτο μας video clip "Laws of Men" όπου την δημιουργία του έχει αναλάβει από την RawRec ο Θέμης Ιωάννου (Trendy Hooliguns/Foray Between Ocean).

Ποιες μπάντες έχετε σε εκτίμηση τόσο από την ελληνική σκηνή όσο και από την παγκόσμια σκηνή;
 
Είναι αρκετοί και δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε κανέναν αλλά στην Ελληνική σκηνή την διαφορά την έχουν κάνει οι Nightstalker, Planet of Zeus και οι 1000mods.

Το σχήμα έχει αρκετά χρόνια ζωής, πόσο διαφορετική είναι η Ελληνική σκηνή τώρα σε σχέση με τότε;
 
Παλιότερα δεν είχες τα social media, το internet βοηθάει πάρα πολύ στο promotion εντός και εκτός συνόρων και αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την άνοδο της Ελληνικής Underground Rock σκηνής. Το επίπεδο των συγκροτημάτων έχει ανέβει και πλέον ο κόσμος έχει αρχίσει και δείχνει ιδιαίτερη προσοχή και στήριξη. Το μόνο που έμεινε στάσιμο είναι οι χώροι που πλέον είναι ελάχιστοι ποιοτικά για να πραγματοποιηθεί ένα καλό live.

Ευχαριστούμε για την συνέντευξη, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου