ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ PULSE R



Πείτε μας λίγα λόγια για την δημιουργία των Pulse R και το πως προέκυψε η ονομασία του group;
 
Ξεκινήσαμε το 2011 με το όνομα PULSE παίζοντας διασκευές και όταν είχαμε έτοιμο το δικό μας υλικό, πριν το κυκλοφορήσουμε ανακαλύψαμε τουλάχιστον άλλες τρεις μπάντες με το ίδιο όνομα. Μετά από πολλές κουβέντες καταλήξαμε στο PULSAR το οποίο μετά αλλάξαμε σε PULSE R.

Οι επιρροές σας σαν συγκρότημα ποιες είναι;
 
Πολλές γιατί ακούμε διαφορετικά πράγματα μεταξύ μας, ενδεικτικά πάντως METALLICA, ALTER BRIDGE, ALICE IN CHAINS, STONESOUR.

Τι αποτελεί για εσάς την κύρια στιχουργική σας έμπνευση;
 
Συνήθως οι στίχοι μας προέρχονται από προσωπικές εμπειρίες και καταστάσεις ή από κάτι που απλά μας ενδιαφέρει σαν θέμα-concept.

Έχετε κυκλοφορήσει το ep με τίτλο Until The End. Ποιες ήταν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε και πόση προσπάθεια χρειάστηκε από την πλευρά σας;
 
Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια καθώς ήταν η πρώτη εμπειρία για όλους μας σε studio, είχαμε και αρκετή βοήθεια από τον Βαγγέλη Μόσχο που έκανε τις ηχογραφήσεις και την μίξη. Δυσκολίες ιδιαίτερες δεν αντιμετωπίσαμε, παρά μόνο οικονομικής φύσης διότι δεν κυκλοφόρησε με κάποια εταιρεία και όλα τα έξοδα επιβάρυναν εμάς.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου αλλά και των έντυπων η όχι μέσων για αυτή την δουλειά;
 
Τα σχόλια που παίρνουμε από τον κόσμο που έχει πάρει το EP ή έτυχε να ακούσει κάποια κομμάτια στο internet είναι αρκετά καλά, όπως και από κάποια sites, βέβαια η αλήθεια είναι πως δεν το κυνηγήσαμε και πολύ γιατί όταν κυκλοφόρησε το EP εμείς ετοιμάζαμε ήδη το album και η προσοχή μας ήταν στραμμένη εκεί.

Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει στη δουλειά σας;
 
Αρκετά καθώς πλέον μπορείς να προωθήσεις τον εαυτό σου πολύ εύκολα μέσω διαδικτύου και να διαδοθεί η δουλειά σου πολύ πιο γρήγορα.

Από νέο υλικό, υπάρχει κάτι;
 
Έχουμε έτοιμο το νέο μας album το οποίο ονομάζεται "IN CHAINS", η παραγωγή/ηχογράφηση/μίξη έγινε από τον Γιάννη Σακκέτο στο Diesi Studio, το mastering στο Sweetspot Studio και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Το πρώτο δείγμα από το album κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και είναι ένα lyric video για το κομμάτι Digital (R)evolution
https://youtu.be/vJSiYM2R2As
από τον Μάνο Μενέξη (που έχει επιμεληθεί και το site μας www.pulse-r.com) και την Timecode Productions.

Ποιο θα θέλατε να είναι το μέλλον των Pulse R;
 
Να συνεχίσουμε να γράφουμε και να κυκλοφορούμε albums τα οποία μας εκφράζουν πάνω από όλα, να κάνουμε πολλά live και να γουστάρει και ο κόσμος αυτό που κάνουμε.

Τι είναι αυτό που πιστεύετε ότι λείπει από την ελληνική hard rock / metal σκηνή;
 
Η ελληνική σκηνή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από καμία, υπάρχουν τρομερά συγκροτήματα, βγαίνουν συνέχεια πολύ καλές δουλειές, λίγη παραπάνω στήριξη από τον κόσμο δεν θα έβλαπτε κανέναν, αλλά υπάρχουν πολλές μπάντες που δουλεύουν σκληρά και κάνουν και πολύ καλά βήματα και εκτός χώρας.

Ο επίλογος δικός σας...
 
Αρχικά ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη και για τον χώρο που μας δίνετε για να μιλήσουμε για την δουλειά μας.
Ελπίζουμε να σας δούμε στις 13 Μαρτίου στο An club μαζί με τους Cosmic Crown τους Deathcrop Valley και τους Beyond The Existence και να σας αρέσει το νέο μας album.

Εμείς σας ευχαριστούμε, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου