ΚΕΙΜΕΝΟ

ΚΕΙΜΕΝΟ


Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ TOXIC RABBITS



Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια για το συγκρότημα...

Οι toxic rabbits επηρεασμένοι από τον παλμό της εποχής μας σχολιάζουμε την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Ως μουσικοί δε μένουμε αμέτοχοι απέναντι στην αδικία που γεννούν οι κοινωνικές αντιθέσεις και αφουγκραζόμαστε  τον ανθρώπινο πόνο. Μέσα από τις μελωδίες και τους στίχους μας παίρνουμε θέση απέναντι στη βία που γεννούν οι πόλεμοι εντός και εκτός της χώρας  και καταδεικνύουμε την επίθεση που γίνεται στη ζωή των καταπιεσμένων και των κοινωνικά αποκλεισμένων. Ο σκοτεινός  ήχος συνδυάζει τον δυναμισμό και εξεγείρεται απέναντι σε ό,τι βασανίζει τον σύγχρονο άνθρωπο που σκέφτεται και επιδιώκει μία ζωή με αξιοπρέπεια. 

Τι χαρακτηρισμό θα δίνατε στον ήχο σας;

Δύσκολη ερώτηση. Η αυθόρμητη απάντηση είναι post punk, όμως ο ήχος των Toxic Rabbits στην πραγματικότητα είναι ένα blend από διαφορετικές επιρροές που διαμορφώνονται από τα διαφορετικά ακούσματά μας. Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι τη μουσική τη γράφουμε όλοι μαζί συνήθως παίζοντας αυθόρμητα πάνω σε μια βασική ιδέα ή ένα ριφάκι. Σε κάποια σημεία ο ήχος μας μπορεί να γίνεται περισσότερο alternative ή goth. Δεν μας προβληματίζει ιδιαίτερα αυτό, θεωρούμε ότι μας δίνει και ένα προσωπικό στίγμα.

Υπάρχουν κάποια σχήματα ( σε Ελλάδα και Εξωτερικό ) που σας επηρέασαν μουσικά;

Όπως και στην προηγούμενη ερώτηση, δεν υπάρχει εύκολη απάντηση. Αυθόρμητα θα έλεγα οι Sound. Στην ουσία ο καθένα μας έχει διαφορετικές επιρροές, ο κιθαρίστας μας ας πούμε θα δηλώσει επιρροές από τους Radiohead. Η Δανάη άκουγε αρκετά L7, the gits και άλλες punk rock μπάντες. Ο ντράμερ μας έχει επηρεαστεί πολύ από post punk μπάντες όπως sad lovers and giants αλλά και punk rock. Συνολικά όμως όλοι γουστάρουμε Joy Division, Cure, Bauhaus, Siouxsie and the banshees και θα χορεύαμε σαν τρελοί σε ένα τραγούδι των New Order.

Γιατί Toxic Rabbits ( Τοξικά Κουνέλια );

Αυτή είναι πολύ εύκολη ερώτηση! Γιατί έτσι μας αρέσει… μας τρελαίνει πραγματικά αυτό το όνομα… Βγήκε πολύ αυθόρμητα, από την πρώτη εβδομάδα σχεδόν όταν καθόμασταν σε ένα κοινωνικό κέντρο στα Εξάρχεια και ακόμα δεν είχαμε καλά-καλά αρχίσει να φτιάχνουμε τραγούδια. Το όνομα αυτό στο μυαλό μας ακούγεται αρκετά “punk” και σίγουρα κανείς δεν το ξεχνάει. Η ιστορία της μουσικής είναι γεμάτη από συγκροτήματα με ονόματα ζώου, αρχής γενομένης των Beatles. Λαγοί λοιπόν και μάλιστα τοξικοί, γιατί ζούμε σε μία εποχή άκρως «τοξική". 

Έχετε ολοκληρώσει το ντεμπούτο άλμπουμ σας City of Dead Lights, τι πρέπει να ξέρουμε γι' αυτή την δουλειά;

Ο πρώτος μας δίσκος με τίτλο «City of Dead lights» επιδιώκει να σταθεί δίπλα σε κάθε άτομο και σε κάθε κοινωνική κίνηση που αντιδρά και δημιουργεί πέρα από τις νόρμες που επικρατούν σήμερα. Στο έργο μας συνομιλούμε με το ασυνείδητο και τις εγκεφαλικές διεργασίες του ατόμου που δεν επαναπαύεται, που πασχίζει να μην ενσωματωθεί στο αξιακό σύστημα της εξουσίας. Ο ήχος του βυθίζεται στη δίνη της σκοτεινής πλευράς της ψυχής, η οποία γεννά χειμαρρώδεις εκρήξεις και αναζητά το νόημα της ύπαρξης.


Ποια είναι τα κύρια θέματα με τα οποία καταπιάνεστε σε αυτή την κυκλοφορία;

Ο πόλεμος, το δικαστικό σύστημα,  οι άνθρωποι που ξέρουν μόνο να κρίνουν ενώ  η δική τους ζωή τους είναι μίζερη, οι εξεγερμένοι άνθρωποι, οι φυλακές, η ελευθερία, το υποσυνείδητο..

Ποιοι είναι οι άμεσοι στόχοι που έχετε θέσει μετά την κυκλοφορία αυτή;

Να ακουστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της Ευρώπης. Αργότερα ελπίζουμε να ακουστεί και αλλού.

Ποια είναι τα σχέδια των Toxic Rabbits όσον αφορά το μέλλον της μπάντας;

Έχουμε ένα χαρακτηριστικό ανεξήγητο. Γεννάμε ιδέες και γράφουμε κομμάτια συνεχώς. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε τη δημιουργία.

Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της παρουσίας των Toxic Rabbits στην Ελληνική σκηνή, ποιες ήταν οι πιο σημαντικές στιγμές σας και επίσης, νιώθετε ότι έχετε κάνει λάθος επιλογές ή κινήσεις;

Η αλήθεια είναι ότι όταν παίζουμε σε συναυλίες αλληλεγγύης και σε κοινωνικούς χώρους αισθανόμαστε κάτι το οποίο δεν μπορεί να προσφέρει μία συναυλία σε έναν εμπορικό χώρο. Επομένως η συμμετοχή μας στο live οικονομικής ενίσχυσης για την κατάληψη της Νοταρά, στο B-fest  και στις συναυλίες αλληλεγγύης στη Νομική ήταν από τις σημαντικότερες στιγμές μας.

Πείτε μας την γνώμη σας για την Eλληνική underground μουσική σκηνή.

Έχει πολλά ακόμα να μάθει η ελληνική underground σκηνή. Το ταλέντο που υπάρχει σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιητικό. Από κει και πέρα το τι ορίζει ο καθένας ως underground είναι μία μεγάλη ιστορία. Όμως κατά τη γνώμη μας εκείνες οι μπάντες που λογίζονται ως underground  ίσως θα πρέπει να μη σκέφτονται μόνο τη φήμη τους.

Τέλος, θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες του blog;

Η ζωή είναι γεμάτη μάχες καθημερινά. Να μη φοβόμαστε να ρισκάρουμε και να διεκδικούμε. Ας τη ζήσουμε ελεύθεροι και ελεύθερες.

Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας, καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου